Skocz do zawartości

Temp. i LPG

electrox_e34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam kilka pytań odnośnie e34 m20b20 525i gdyz wiosna pełną parą i trzeba o autko zadbać :)

Wymieniłem ostatnio sprzęgło w vico bo nie chłodziło dobrze silnika, ale nadal jestem zaniepokojony temp... Czy w tych modelach silnika tak szybko sie nagrzewa? Np. dzis było 0 stopni C rano, po przejechaniu 500m miałem juz 90 stopni, oczywiscie nie nagrzewa si ebardziej, jeśli juz to delikatnie i Visco momentalnie silnik chłoodzi... ale czy jest w tym coś niepokojącego? Następna kwestia to LPG, instalacja zwykła oczywiscie... po jakim dystansie włączacie lpg i bez problemu mozecie zostawić autko na luzie i nie zgasnie? u mnie jak osiągnie 90 stopni (500-800 metrów). Ostatnia sprawa to czy uszczelke pod czujnikiem oleju da sie wymienić czy musze wymieniać cały czujnik? bo definitywnie z niego kapie...

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Włącz ogrzewanie na max i nawiew ,a jak po 500m będziesz miał wskazówke w pionie i zimny nawiew to masz odpowiedz.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

no właśnie sprawdziłem :) po przejechaniu 5.5 km złapałem 90 stopni (wybaczcie za wczesniejsze dane, brat mnie postraszył) temp na dworze 3 stopnie, z nawiewu na szybe i WYŻSZYCH BOCZNYCH (na desce nie na drzwiach) leciało stopniowo coraz cieplejsze, na środku (ten duzy i te małe) i na drzwiach wiecznie leci zimne... LPG jak włącze po 5 km (90stopni) nie faluje i jest ok, wiec chyba jest OK :lol:

Temperatura skraplacza jest zależna od temp. płynu chłodniczego bo z niego pobiera ciepło. Jeśli temp. płynu wynosi ok. 50 st.C to skraplacz powinien już mieć odpowiednią temp. i można włączyć gaz.