Skocz do zawartości

330d - rurka bagnetu oleju prosze o pomoc!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szanownych kolegow i prosze o pomoc...

podczas moich zabiegow ze sciaganiem kolektorow nie odkrecilem srobki przytrzymujacej rurke bagnetu :zalamany:

w kazdym razie po zamontowaniu wszystkich czesci na nowo stwierdzilem ze rurka jest luzna i wycieka mi olej...

moje pytanie do Was jest nastepujace :

-jak gleboko powinna umieszczona byc ta rurka w misce ,czy po sam kolnierz

-a jesli tak to dlaczego nie moge jej wlozyc glebiej? tzn do samego kolnierza?

-czy moze w misce badz tez na turce umieszczona powinna byc jakas nakladka (oprocz cieniutkiego oringu ktrory jest)

podczas kiedy wlozylem palec do otworu na rurke wyczulem po kilku centymetrach cos jakby tulejke wiec zastanawiam sie moze ta rurka powinna JAKIMS sposobem wejsc w ta tulejke :zalamany:

nikt z mechanikow nie potrafi mi pomoc w was nadzieja

dziekuje z gory

Opublikowano

Czesc, słabych masz tych mechaników. rurka wchodzi ciasno pod kątem w miskę jakies 5-8cm, może więcej. Oprócz oringu nic tam nie ma. Oring musi dojść do tulejki w misce.

Najlepiej wcelować rurka od bagnetu w miske od dołu. Sciągnij dolna osłone, zlokalizuj otwór i od dołu wsadzisz to bez problemu. Jak uda Ci się przykrecic srubke u góry do kolektora to znaczy ze rurka siedzi na swoim miejsce. Powodzenia!

Opublikowano

Chodzi mi, żeby zrobić to od dołu, czyli wjeżdzasz na kanał albo podnosisz auto na podnośniku, ściągasz dolną osłonę silnika. Lokalizujesz otwór na bagnet w misce olejowej, łapiesz za rurke od dołu i wsadzasz pod rożnym kątem w otwór w misce aż wskoczy i dojdzie do końca.

Ja też dwa razy miałem problem z wsadzeniem tej rurki do miski od góry. Od dołu jest o wiele łatwiej. Najlepiej będzie jak poprosisz kogoś żeby dociskał bagnet od góry, a ty na dole bedziesz celował :) Myślę ze rozumiesz :)

Opublikowano
Kolego a może przy demontażu ułamali kawałek tej rurki z bagnetu i kawałek tej rurki został w silniku i teraz jak wkładasz swoją rurkę to wchodzi tylko jeden centumetr lub dwa i przez to ta rurka nie trzyma jak powinna.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Też o tym pomyślałem :cool2: . U siebie wymieniałem ten oring i nie było absolutnie problemów
Opublikowano
Kolego a może przy demontażu ułamali kawałek tej rurki z bagnetu i kawałek tej rurki został w silniku i teraz jak wkładasz swoją rurkę to wchodzi tylko jeden centumetr lub dwa i przez to ta rurka nie trzyma jak powinna.

na szczescie nie ulamana poszlo ...to prawda od dolu 1000 krotnie latwiej¬!!!!!!