Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wygrałem w zakładzie bmw 320i e46. Jest tam nowe sprzęgło ale nie chce dobrze łapać. Wysprzęgla ok ale ślizga przy ruszaniu. Wiem wiem są już posty od odpowietrzania i wiem jak to zrobić ale gdzie jest ten odpowietrznik. Proszę o wskazówkę gdzie on jest. Z odpowietrzaniem chłodnicy to odpowietrznik jest tylko przy wlewie płynu??
Opublikowano

Nieźle, chciałbym pracować w zakładzie gdzie można wygrać BMW :) Można wiedzieć co to za firma?

A co do odpowietrznika, to spójrz na wysprzęglik (jest przykręcony do skrzyni biegów) i będzie to taki króciec z osłonką z tworzywa.

Odpowietrzenie jednak na ślizganie nie pomoże.

Opublikowano
a co trzeba zrobić żeby wygrać takie BMW ? :D niezłe zakłady się robi, a mówią, że Polska to biedny kraj :D co do sprzęgła to nie wiem, a co do płyny chłodniczego to radzę odpowietrzyć całość, korki do odpowietrzania masz przy webasto (jak jest), przy chłodnicy, w termostacie AGR, i z prawej strony silnika przy filtrze oleju.
Opublikowano
No to wbijam pod auto w poszukiwaniu odpowietrznika....To był zakład z kolegą. Muszę je sprzedać za około 12 tyś. Wiem jak było traktowane i nie chcę go. Wcześniej strasznie szarpało jakby tryba przeskakiwały i ślizgało. Przeskakiwanie ustało. Jeszcze bardzo szybko gotuje mi płyn chłodzący i leci dym spod maski i płyn ucieka. A wskazówka pokazuje 30%-50% max temp. Dolałem dziś 2l płynu i odpowietrzyłem ale nie wiem czy to coś da...
Opublikowano
Witam. Wygrałem w zakładzie bmw 320i e46. Jest tam nowe sprzęgło ale nie chce dobrze łapać. Wysprzęgla ok ale ślizga przy ruszaniu. Wiem wiem są już posty od odpowietrzania i wiem jak to zrobić ale gdzie jest ten odpowietrznik. Proszę o wskazówkę gdzie on jest. Z odpowietrzaniem chłodnicy to odpowietrznik jest tylko przy wlewie płynu??

Ślizganie sprzęgła kolego to nie jest winne odpowietrzenie sprzęgła bo jeśli miałbyś zapowietrzony układ to miałbyś kłopoty przy wbijaniu biegów a nie ślizganie, ślizganie sprzęgła to pewne zużyte sprzęgło i tyle a nowe sprzegło na pewno te auto nie widziało i nie łudż się, wymiana powinna pomóc a poza tym nieźle, wygrałeś zdezelowane BMW z zajechanym sprzęgłem i Bóg wie co jeszcze z tym silnikiem jest nie tak.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
No to wbijam pod auto w poszukiwaniu odpowietrznika....To był zakład z kolegą. Muszę je sprzedać za około 12 tyś. Wiem jak było traktowane i nie chcę go. Wcześniej strasznie szarpało jakby tryba przeskakiwały i ślizgało. Przeskakiwanie ustało. Jeszcze bardzo szybko gotuje mi płyn chłodzący i leci dym spod maski i płyn ucieka. A wskazówka pokazuje 30%-50% max temp. Dolałem dziś 2l płynu i odpowietrzyłem ale nie wiem czy to coś da...

Jak widzę co piszesz to mnie szlag trafia i twój zakład o sprzedaniu padliny za 12 tysi następnemu klientowi który z pomocą zawita na tym forum że kupił od nieuczciwego sprzedawcy który zataił usterki i zrobił auto tanim kosztem by się go pozbyć. Dla mnie to wstyd pisać takie rzeczy że wiesz jak było traktowane i go nie chcesz, ten który się z tobą założył to pewnie doskonale wie co to za padlina, jeśli chodzi o mechanikę bo wyglądu zewnętrznego nie można określić bo nie widzę auta, ale po tym co piszesz to pewnie niezły strucel, szkoda się rozpisywać i denerwować.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Stare sprzęgło padło 3 mieś temu. Mam rachunki za nowe. Aaaa i ja je wygrałem i jest za free. Sprzedam za rozsądną cenę. Adekwatną do stanu. Plus jest taki że atrakcyjnie wygląda i ma dużo rzeczy nowych... zobaczymy jak będzie.
Opublikowano
Jaka padlina. W ogłoszeniu napisze że stan perfekcyjny :cool2: A tak na serio to tak jak pisze czerwony330d- po co pisać w ogóle coś o takim BMW które samo modli się żeby już zakończono jego męki. No ale dzisiejsza medycyna-transplantologia tej czy innej części i dalej KATOWANIE :mad2: MASAKRA :mad2:
Opublikowano
Stare sprzęgło padło 3 mieś temu. Mam rachunki za nowe. Aaaa i ja je wygrałem i jest za free. Sprzedam za rozsądną cenę. Adekwatną do stanu. Plus jest taki że atrakcyjnie wygląda i ma dużo rzeczy nowych... zobaczymy jak będzie.

Widać Kolego że zarejestrowałeś na forum tylko dlatego by zasięgnąć info jak doprowadzić w jak najtańszy sposób to auto by jeździło i ja sprzedać dalej, jeśli dostałeś je za darmochę to choć zrób z nią porządek jeśli chodzi o mechanikę i sprzedaj z czystm sumieniem że nowy nabywca nie będzie po nocach wyklinał twojej osoby że musi teraz siedzieć i grzebać by auto doprowadzić do jako takiego stanu. To tyle co mam do powiedzenia w tym wątku i nie bądź na mnie zły ale to moje zdanie.

Opublikowano

Cena będzie tak okazyjna że wynagrodzi wszystko. Wystawiłem na próbę za 12. 3 telefony w godzinę. Była wystawiona jako uszkodzona !!! Nie myślcie że to złom... odpowietrzyłem chłodnice i się nie nagrzewa. jeszcze 1.5 l płynu poszło. Będzie chodzić bestia. Koledzy handlarze mówią bym za 15 wystawiał śmiało.Ja jestem osobą prywatną i nigdy nie sprzedałem jeszcze samochodu.Ale ten mi jest nie potrzebny. jeszcze zobaczę jak ją doprowadzę do czystości. Jeśli będzie dobrze chodzić to wystawie za tyle.Ale dopiero gdzieś za 2 miesiące. Młodszy brat będzie jeździć bo jeszcze jest OC i AC. Dla mnie to jest za słabe. Jutro z sprzęgłem jadę na kontrole o co chodzi.

http://allegro.pl/bmw-3-320-e46-po-duzym-serwisie-igla-duze-zdj-i1497251666.html

Podobna do tej tylko ma chrom pakiet niebieska i benzyna.

Opublikowano
Może zrobię trochę OT, ale na tej aukcji gość zaznacza, że auto ma wymieniony rozrząd, a przebiegu ma 199000 km, ciekawe bo myślałem, że rozrząd w bmw nawet 400000 dożywa. Ale to tylko takie moje rozważania.
Opublikowano
Może zrobię trochę OT, ale na tej aukcji gość zaznacza, że auto ma wymieniony rozrząd, a przebiegu ma 199000 km, ciekawe bo myślałem, że rozrząd w bmw nawet 400000 dożywa. Ale to tylko takie moje rozważania.

Kolesiowi pewnie chodzi o wymieniony pasek głowny a nie rozrząd, też się zastanawiałem o jaki rozrząd mu chodzi, przeciez rozrząd a konkretnie łancuch rozrządu wymienia się przy kapitalnym remoncie silnika.

Opublikowano
Heh. woda mi się ciągle gotuje. Przejrzałem inne fora i pisze że to może być pompka wody?? Na zegarach jest połowa a w zbiorniczku wyrównawczym paruje.
Opublikowano
Heh. woda mi się ciągle gotuje. Przejrzałem inne fora i pisze że to może być pompka wody?? Na zegarach jest połowa a w zbiorniczku wyrównawczym paruje.

Kolego, to może być pompa wody albo termostat który zaciął sie na małym obiegu i nie otwier pełnego obiegu, sprawdź termostat a pompa wody to następna, do wglądu masz schemat:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AM11&mospid=47636&btnr=11_2180&hg=11&fg=35

Opublikowano

Chłodnica jest bardzo ciepła u góry. pod wieczór ją trochę zagrzeje i zobaczę czy wąż z dołu chłodnicy jest zimny czy ciepły. Jeśli będzie zimny to chyba będzie to oznaczało brak obiegu.Jeśli byłby duży obieg to wskazówka wody byłaby na czerwonym jak woda w zbiorniczku by się gotowała. . A na małym obiegu chłodnica byłaby zimna. Mi to wygląda tylko na obieg grawitacyjny.... Dzięki za schemat :-)

Sprawdziłem. U dołu wąż jest letni a na górze się gotuje. To chyba będzie pompka....

Opublikowano

remzas5 a może po prostu zapytaj swojego kolegę od którego wygrałeś BMW czy on coś przy niej robił czy tylko BUT :mad2: . Coś tak jak piszesz to wszystko po kolei się sypie. A może silnik przegrzany i tyle :cool2: Hmmmmm ale tak myślę ze skoro koledzy handlarze podają Ci cenę 15000 zł to oddaj im ja za 14000zł i problem z głowy tym bardziej że miałeś tyleeeee telefonów jako rozbita za 12500 zł.

Coś to wszystko kupy się nie trzyma :duh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sprzęgło ok. po wymianie coś było za mocno dokręcone i wolniej puszczało. Zrobione na gwarancji pomimo upływu czasu pół roku. Silnik się grzał bo termostat puszczał ale nie do końca. Dałem nowy. Zrobiłem dwie szyby i parę rzeczy wymieniłem. Gałka biegów halogen przeciwmgielny. Silnik brzydko pracował bo jedna cewka nie działała... Koszt 20zł sprawdzonej używki. Teraz pięknie zapala i chodzi jak trzeba. Będę musiał to sprzedać bo przez 2 miesiące zrobiłem nim może z 50km. Stoi przykryta pod wiata. Założyłem nówki firmowe opony 5km przejechałem... poprzedni właściciel śmiga teraz e92 cabrio... nawet umowy z nim nie mam jeszcze. Może za rok jak sprzedam coś jeszcze popatrzę się za jakimś bmw. Chciałbym limuzyna z 200km bez gazu ;p W idealnym stanie!!! A zapomniał bym dodać hehe. strzasznie trzeszczał wydech!!! brzęczał przez rok. Aż przykro było jeździć;p Myślałem że katalizator sie posypał lub wydech... A to tylko sonda lambda jeden klucz lekko dokręciłem i całkiem inne auto w dzwięku. Miesiąc się z nią bawiłem w weekendy i są ludzie zainteresowani nabyciem jej. Tak jak wcześniej pisałem wystarczy mi za nią z 12 tyś... na razie mam więcej...