Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powoli Panowie mam dość swojego auta...Myślałem,ze BMW to trochę lepsze auta,a na pewno myślałem,że są mniej awaryjne...Ale do rzeczy: kiedy umyje auto albo jest jakaś deszczowa pogoda (ale nie jestem pewien ze ma to związek), na drugi dzień rano auto nie uruchamia...Kiedy tak się dzieje,nie świeci żadna dioda przy skrzyni aut.,a potem miedzy zegarami pojawiają się różnego rodzaju błędy (blokady kierownicy,ABS-u,poduszek powietrznych,skrzyni biegów itd). Na koniec pojawia się kontrolka,żeby wezwać lawetę i tyle...Mija kilka godzin,a czasem kilka dni i auto odpala normalnie!Macie jakiś pomysł na ten temat-mam nadzieje,bo od tego zależy czy go sprzedam czy jeszcze zostawie...Jeśłi ma to jakieś znaczenie: E61 2007r 2.0d automat 180 tyś km
Opublikowano
Ewidentnie masz problem z elektroniką. Najlepiej jak wszystko ponownie siądzie gdy znowu zawilgocieje wołaj do siebie fachowców z laptokiem i niech sprawdzają gdzie tkwi problem. Musisz się tylko pośpieszyć bo jak przyjdzie lato to się może samo naprawić jak wszystko ładnie wyschnie.
Opublikowano
Mój mechanik wymienił mi przekaźnik (taka mała czarna kostka) przy bezpiecznikach po prawej stronie jak otworzy sie bagażnik...Auta jeszcze co prawda nie myłem,ale deszcz Zielonej Góry ostatnio nie oszczędzał,wiec auto było dość solidnie zmoczone...i poki co wszystko gra-mam nadzieje,że już na dobre!Mechanik mówi,że na bank usterkę usunięto...Dam znać jak by było coś nie tak ponownie...Może sie komuś przyda kiedy jego auto złapię coś podobnego...Pozdrawiam!
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam identyczny problem..tylko że może nie po umyciu ale po porządnych opadach deszczu :(

Auto postoi kilka dni w suchym i już ok.

Sprawdzę ten mały przekaźnik o którym wspomniałeś. :cool2:

Opublikowano
panowie... macie dachy panoramiczne??? bo jak macie to proponuje zajrzec do bagaznika, podniesc pokrywe od kola zapasowego, wyjac obicie i tam na samym spodzie sa wasze moduly sterujace. jeszeli panorama przecieka a na moje oko tak jest to osuszyc i czympredzej pozbyc sie usterki panoramy
Opublikowano
panowie... macie dachy panoramiczne??? bo jak macie to proponuje zajrzec do bagaznika, podniesc pokrywe od kola zapasowego, wyjac obicie i tam na samym spodzie sa wasze moduly sterujace. jeszeli panorama przecieka a na moje oko tak jest to osuszyc i czympredzej pozbyc sie usterki panoramy

tak własnie było u mnie,ale zalewało mi akumulator i kleme IBS,odetkałem odprowadzenia wody a teraz została tylko klema do wymiany :roll: