Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem z czujnikami cofania, wrzucam wsteczny i czujniki zaczynaja piszczec bez przerwy przez jakies 5-6 s, po czym cisza, w ogole nie chodza, dojezdzam do przeszkody i nic, zero reakcji. co to moze byc?
Opublikowano
Tradycja, któryś walnięty. Wbijasz wsteczny, a druga osoba nasłuchuje przy czujnikach. Sprawne wydają takie ciche cykanie.
Opublikowano
no i wrzucam wsteczny, nasluychuje i wszystkie cykaja sobie ladnie, a problem jest nadal:) dalej piszczy kilka s i dalej nie dzialaja:) co to moze byc? jezeli sie nie myle to przestaly dzialac po umyciu auta na myjni bezdotykowej.
Opublikowano
Kolego miałem tak samo. Próbowałem wyciągnąc jeden z czujników i rozerwałem go. Później sie okazało że w moim modelu ktoś osadził czujnik na kleju dlatego go uszkodziłem. Pozostałe 3 mam sprawne i wyciągłem je ze swojego modelu i zainsalowałem nowy zupełnie inny zestaw który rozmiarem idealnie spasował i wszystko narazie super chodzi. Pozostałe 3 czujniki mam na sprzedaż jakbyś był zainteresowany oczywiście mam oryginały
Opublikowano
wlasnie w tym tkwi problem ze wszystkie cykaja tak samo:)... a jak np odlacze np 1 czujnik to pozostale powinny dzialac? bo ewentualnie bede je odlaczal po kolei i wtedy dojde ktory jest uszkodzony
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
witam mam taki problem z czujnikami cofania, wrzucam wsteczny i czujniki zaczynaja piszczec bez przerwy przez jakies 5-6 s, po czym cisza, w ogole nie chodza, dojezdzam do przeszkody i nic, zero reakcji. co to moze byc?

Witam,

U mnie to samo zachowanie czujników ale tylko przy zimnym aucie. Jak przejadę ok. 20 km (powrót z pracy) to działają tak jak powinny. O co chodzi??

Dziękuję za odpowiedzi.