Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No panowie dzisiaj maly prezencik do mnie przyjechał...:)

http://img542.imageshack.us/img542/4304/zdjcie0112a.jpg

By wania122 at 2011-11-28

http://img543.imageshack.us/img543/1918/zdjcie0111t.jpg

By wania122 at 2011-11-28

Jutro montaż:) I jeszcze pytanko, trzeba czyscic caly uklad, wezyki ???i Zagladac do baku czy niema opiłkow zadnych??

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Spokojnie, jeszcze skrzynia biegów. Rozwalony, cieknący most.

Jakiś powód po włożeniu ponad 10tys w auto musisz mieć, żeby je teraz za niewiele więcej chcieć sprzedać?

Mów bez bicia! :)

Opublikowano
mowie ci ze wszystko wporzadku! skrzynie jak ktos chce moge dorzucic, bo jak siadla dwumasa myslalem ze t o skrzynia :) zreszta ja sie nie bd tlumaczyl:) Jak ktos bd chcial kupic to sobie przejrzy wszystko i zrobi co bd chcial :)
Opublikowano

Kolega mi doslal 2 zdjecia ze slubu....:) Piekna jest :D

http://img263.imageshack.us/img263/5540/85252169.jpg

By wania122 at 2011-12-28

http://img100.imageshack.us/img100/2512/73497320.jpg

By wania122 at 2011-12-28

Opublikowano
tylko 17 300??? :roll: kurde do czego doszło zeby bardzo zadbane i doinwestowane 320d oddawać w cenie trupów :? ja za swoją rok temu dałem 23tys a wymieniona tylko przepływka była :D u Ciebie nowy właściciel już zapewne nie bedzie musiał korzystać z forum :8)
Opublikowano

Cześć Wania,

Bardzo rzadko jestem na forum, ale historię Twojego autka znam i śledzę od dawna... i muszę przyznać, że czas oraz wysiłek włożony w projekt jest ogromny, biorąc pod uwagę również wydane pieniądze na części itd.

Przyszły właściciel na pewno będzie cieszył się przez DŁUUUUGI czas z jazdy tak zadbanym autem...nasunęła mi się jednak taka myśl, a co za tym idzie i pytanie :wink:

Czy nie myślałeś nad "przeszczepem" diesla na jakąś sensowną benzynę? Bo jeśli by nad tym pomyśleć to nie jest to wcale głupie rozwiązanie.

Po pierwsze:

Zauważ, że silnik, np.M50B25 można już zakupić w przedziale cenowym 1.500 do 2.500zł + skrzynia i osprzęt. Czyli ok. 4000zł...gdyby sprzedać samą pompę, którą nie dawno zregenerowałeś byłoby na sam silnik...następnie wtryskiwacze, turbo, sprzęgło oraz wszystkie inne małe podzespoły itd.

Jestem przekonany, że za części, które byś sprzedał miałbyś gwarantowane zaplecze finansowe na zamianę silnika.

Po drugie:

Znasz swoje auto i wiesz co w nim wymieniłeś, a było tego trochę. W tej sytuacji nie mam tu bezpośrednio na myśli części mechanicznych odnoszących się do poprawnej pracy diesla...chodzi mi raczej o całą otoczkę związaną z wyglądem, wygodą, sportowymi akcentami i tym podobnych...patrząc na to w kategoriach całości nie dostrzega się właśnie tych "małych" smaczków, za które też trzeba było zapłacić, a które dopiero w rozłożeniu kosztów na czynniki pierwsze często wprawiają swoją ceną w nieprzyjemne uczucie irytacji :wink:

Po trzecie:

Jestem przekonany, że każdy kto przeczyta tę część mojego wpisu zgodzi się ze mną, że nie przez przypadek często charakteryzuje się BMW z jakże patetycznym hasłem " siła marki"...nie bądźmy przesadnie skromni bo kiedy patrzysz na BMW od razu czujesz, że nie jest to tylko zwykły pojazd, którym przenosisz się z punktu do punktu...przeciwnie, kiedy patrzysz na BMW widzisz potężną, silną maszynę a na samą myśl o tym, że za chwile będziesz mógł ją prowadzić pojawia się przenikający jakże szczery uśmiech oraz radość. Uff ale ze mnie poeta :wink:

Gdybym był na Twoim miejscu bardzo bym się zastanowił nad sprzedażą tego auta...a przede wszystkim dogłębnie przebadał rekonesans zysków i strat, które w moim przekonaniu i całkowitą stanowczością stawia Cię na przegranej pozycji jeśli chodzi o zysk, a co gorsza nawet o zwrot pieniędzy za części oraz chociaż 50% ceny auta. Zastanów się Kolego bo naprawdę szkoda tak zadbanego auta oddać "za garstkę bździn" tylko po to, żeby mieć mola z głowy. Popyt na części do tego modelu będzie zawsze :D (znamy to z własnego doświadczenia) do tego Twój status na forum oraz historia auta, którą skrupulatnie przestawiałeś użytkownikom działa na Twoją korzyść. Przemyśl to.

Pozdr Mariusz

Opublikowano
Bez przesady, Wania włoży kupę roboty w przekładkę, a potem przy odsprzedaży po latach straci jeszcze więcej na szczepanie, niż teraz.
Opublikowano
Troche mi sie znudzilo...jakby nie bylo juz jezdze tym autkiem 3 lata :):):) a pozatym mam na oku malego sportowego japońca...:) nie bede ukrywał ze zrazilem sie troche do BMW...
Opublikowano
tylko 17 300??? :roll: kurde do czego doszło zeby bardzo zadbane i doinwestowane 320d oddawać w cenie trupów :? ja za swoją rok temu dałem 23tys a wymieniona tylko przepływka była :D u Ciebie nowy właściciel już zapewne nie bedzie musiał korzystać z forum :8)

Kolego ja 3 lata temu zaplacilem ponad 23 tys...teraz duzo wiary kupuje 320d za 13000 tys.......Ciekawe czy latwo bd sprzedać jak taka tanizna na allegro...A sami wiecie jacy sa ludzie...

Opublikowano
szkoda, bo w auto włożyłeś kupę pracy i wysiłku, ale zawsze przychodzi taki czas że trzeba zmienić, życzę zatem jak największej kwoty za nie i tyle samo radości a nawet więcej z nowego auta.