Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałbym takie 2 pytania. Czy w m-pakiecie chodzi mi o model E46 coupe jest jakakolwiek różnica w szerokości przednich oraz tylnych błotników porównując ze zwykłym E46?

Drugie pytanie mianowicie. Tu ktoś sprzedaje E46 330ci, który wyglądem przypomina M3. Czy do zwykłego E46 jest możliwy montaż błotników oraz zderzaków od M3? Pozdrawiam

http://allegro.pl/show_item.php?item=1483897068#gallery

Opublikowano

po pierwsze, to tylne błotniki są niewymienne, bo to część szkieletu nadwozia. przednie można założyć, ale trzeba do tego założyć:

- maskę od m3

- zderzak od m3

- nadkola od m3

a w tym 330ci co wkleiłeś to każdy element jest innego koloru... pomijając już całkowicie zwieśniaczony wygląd.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Nie mówię oczywiście, że to auto wygląda świetnie. Zdziwiło mnie, że facetowi się chciało w to bawić. Co do tego m-pakietu zewnętrznego. Zwykłe E46 ma po prostu inne zderzaki i progi czy różni się także szerokością błotników? Chciałbym się trochę dokształcić, dlatego pytam się Was, bo w niedalekiej przyszłości mam nadzieję, że także stanę się posiadaczem tej pięknej marki.
Opublikowano
przednie można założyć, ale trzeba do tego założyć:

- maskę od m3

- zderzak od m3

- nadkola od m3

a niby dlaczego??

a niby dlaczego co? ;) nadkola - to oczywiste [bo jest szerszy błotnik, to będzie też szersze nadkole], zderzak - też oczywiste no i maska - bo błotnik od M3 ma inną krzywiznę na styku z maską.

Opublikowano
Czy w m-pakiecie chodzi mi o model E46 coupe jest jakakolwiek różnica w szerokości przednich oraz tylnych błotników porównując ze zwykłym E46?

Nie ma żadnej. Różnica jest tylko w M3. Pzdr.

Opublikowano
a niby dlaczego co? ;) nadkola - to oczywiste [bo jest szerszy błotnik, to będzie też szersze nadkole], zderzak - też oczywiste no i maska - bo błotnik od M3 ma inną krzywiznę na styku z maską.

masz to potwierdzone faktem/praktyką?? czy to czysta teoria??

Opublikowano
a niby dlaczego co? ;) nadkola - to oczywiste [bo jest szerszy błotnik, to będzie też szersze nadkole], zderzak - też oczywiste no i maska - bo błotnik od M3 ma inną krzywiznę na styku z maską.

masz to potwierdzone faktem/praktyką?? czy to czysta teoria??

sam tego nie robiłem, ale są wątki na ten temat na wielu forach, np: http://www.bmwfaq.com/f9/ya-le-he-puesto-las-aletas-del-m3-a-mi-330-ci-muchas-fotos-y-ojo-modens-122316/