Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jakie koledzy macie pozakładane i co możecie mi polecić chce żeby były biale a nie zielonkawe a druga rzecz to żeby nie migaly podczas wylaczonych swiatel ??
  • Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 lata później...
Opublikowano

Ja do polifta kupiłem coś takiego:

https://pl.aliexpress.com/item/1Set-2-80W-car-styling-E39-E87-LED-Marker-Angel-Eyes-For-BMW-E39-E87-E60/32825561209.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22dd5c0fS7jyOG

Aliexpres - $53.

Szło oczywiście długo. Ale doszło. Mam już jakieś 2 miechy i nadal działa - choć to żaden sukces, ale pożyjemy, zobaczymy.

Jestem zadowolony. Świeci sporo jaśniej niż oryginalne żaróweczki. Białym nie żółtym światłem.

Jak nie padną za szybko to mogę polecić.

Opublikowano

Ale starocia odkopałeś ;)

ale jak już, to pokaż proszę jak Ci świecą te ringi.

Ja sobie kupiłem markery 6W i ringi świecą tylko trochę lepiej niż z oryginalną żarówką :(

cena trochę zaporowa, więc muszą być rewelacyjne ;)

Opublikowano

Może i tak. Też nie wierzyłem w te 80W. Jak by nie było świecą jaśniej niż oryginalne żaróweczki.

Ja zmieniłem tylko i wyłącznie dlatego, że stare żaróweczki padły a już raz je wymieniałem (rozbebeszzałem ta obudowę) i wiem, że drugia raz na tych samych bym tego nie zrobił.

Więc za tą sama cenę co te markery mogłem kupić oryginalne żaróweczki. Wybrałem markery.

Samochód stoi teraz u blacharza. Będę polerował reflektory bo wołają już o pomstę do nieba. Pod koniec przyszłego tygodnia powinienem wszystko poskładać to wrzucę parę fot

Opublikowano

gdzieś coś czytałem, że ori ringi nie zaświecą mocniej, jeśli włoży się tam mocniejszą żarówkę bo technologia w jakiej zostały wyprodukowane nie pozwala na to.

Piszą ludzie że nieważne czy będziesz miał markera 5w czy 50w ring zaświeci tak samo. Podrzuciłbyś może zdjęcia jak świecą np. w dzień z włączonym ksenonem lub zwykłym światłem mijania? bo jesli świeca mocniej niż żaróweczki to może też o takich pomyślę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tak to wygląda u mnie na tym co pisałem wyżej:

https://pl.aliexpress.com/item/1Set-2-80W-car-styling-E39-E87-LED-Marker-Angel-Eyes-For-BMW-E39-E87-E60/32825561209.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22dd5c0fS7jyOG

Aliexpres - $53.

Zdjęcia robione o zmroku. Ani dzień ani noc. Postaram się jeszcze dożucieć robione w dzień.

f815337e9dfee489.jpg

b327e4977ab5538a.jpg

1eba7b597d750d3d.jpg

a96a5236ae287aa9.jpg

c23f349567d48159.jpg

3b6db8c09296a078.jpg

0848c26ef5ed25bc.jpg

Edytowane przez mcs80
Opublikowano

Nie sugerowałbym się zdjęciami - nawet najsłabsze markery LEDowe włożone w ringi na zdjęciach wychodzą jakby tam elektrownia atomowa rozbłysnęła gdzie w rzeczywistości świecą z taką samą mocą jak fabryczne żarówki - tyle tylko, że barwa jest inna.

Pzdr.

Opublikowano
Ale miałem ori żarówki, teraz wsadzilem te markery i wg mnie markery świecą jednak jaśniej.

Mam obecnie markery 5W i faktycznie świecą jaśniej niż ori żarówki, ale i tak słabo :(

Po urlopie muszę sobie jednak zamówić te 60W i zobaczę na własne oczy :)

Opublikowano

Mam obecnie markery 5W i faktycznie świecą jaśniej niż ori żarówki, ale i tak słabo :(

Po urlopie muszę sobie jednak zamówić te 60W i zobaczę na własne oczy :)

wrzuć foty w dzień jak tylko wypróbujesz :D sam bardzo poważnie nad nimi myśle i jeśli jednak swieca jaśniej niż ori to się pewnie zdecyduje

mcs dodaj proszę jakieś fotki w dzień, bo w nocy to nawet zdjęcia ori często wychodzą super mega a w rzeczywistości jest jak jest :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

zdjęcia w dzień w pełnym słońcu - słońce świeci na reflektory (samochód świeżo po dłuższej podróży - przepraszam za "owady"):

0ad64aa5760bb3a6.jpg

068f200d6e323bc8.jpg

9f51ead9d2a6185c.jpg

31f7fcd8b491f49b.jpg

zdjęcia w dzień bez słońca, są delikatne chmury (samochód już umyty):

3b9ae74cc8f07138.jpg

8a6f178465eefb0b.jpg

51f57dbd27e42e89.jpg

4a2de64e3438f4eb.jpg

I jeszcze raz napiszę: kupiłem te ringi bo ori żaróweczki padły. Już raz je reanimowałem (wymieniałem samą żaróweczkę w oprawie) i wiem, że drugi raz nie dałbym rady (pierwsze rozklejenie i wymiana samej żaróweczki zbyt naruszyła oprawkę). Miałem do wyboru ori żarówki z oprawkami za jakieś 75 zł za sztukę lub te ringi za $53. Koszt wychodził praktycznie taki sam. Więc wybrałem chińskie ringi.

Jestem zadowolony.

Opublikowano

dzięki wielkie za zdjęcia :)

musze przyznac że w porównaniu do moich ori, świeca rewelacyjnie, znacznie jasniej w dzień. moje ori nawet w pochmurny dzień praktycznie są kompletnie niewidoczne.

a jak z oprawkami? czytałem gdzies ze te wielowatowe żarówki wytapiają plastiki w tych obudowach, gdyz za dużo ciepła produkują

ale efekt jest niezły.. może się tez na nie skusze

Opublikowano
... a jak z oprawkami? czytałem gdzies ze te wielowatowe żarówki wytapiają plastiki w tych obudowach, gdyz za dużo ciepła produkują ....

Dokładnie tak jest. Nie pamiętam ile W mają ori żarówki. Bez problemu można je kupić i wymienić jeśli się spalą. Choć trzeba rozebrać oprawkę - najlepiej przytopić jedną część lutownicą.

Można też kupić żaróweczki takie same jak ori ale mocnejsze. Ale nie ma "róży bez ognia" -> mocniejsza żarówka daje więcej ciepła. I te mocniejsze właśnie topią oprawkę. Sam to testowałem. Topią to może za duże słowo. Bo nie stopią jej całkiem, ale nadtopią, włącznie z tym malutkim odbłyśnikiem.