Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i panie... Idzie lato a z nim przygotowania samochodu do sezonu.

Planuję zakup nowych felg i opon.

Teraz 255/55 R18 - jeździło się fajnie, ale nie wygląda za czadowo. Chciałem zmienić na 20" - mam kolegę co jeździ w Q7 na 20" 335/40 i mówi, że to porażka -samochód prowadzi się jak wóz drabiniasty. Jakie są Wasze sugestię? Na jakich rozmiarach i markach opon jeździcie?

Czytałem dobre opiniach Toyo Proxes...

Dzięki za wskazówki.

pzdr.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
Słuchaj Lato polecam tył 285/45/19 przod 255/50/19 najlepiej Michelin Diamaris. Zima wszystkie koła 235/65/17 najlepiej Continental Winter Contact :) Pozdrawiam:) Aha i felgi kupuj oryginalne czyli pisze bmw w od srodka felGI .
Opublikowano
Lato to ja mam 22 a zima 17,efekt wizualny 22 calowych felg powalajacy na kolana ale nie wiem jak to bedzie jak pojade do Pl.choc mam ori kola schntzera nie podrobki chinskie czy wloskie,ale mam lekkie obawy by sobie ich nie popsuc przez dzury w drodze..
Opublikowano
tył 285/45/19 przod 255/50/19

Mam dokładnie takie same, super prowadzenie, przyczepność i hamowanie. Problem zaczyna się jedynie na koleinach po deszczu no i z komfortem trochę gorzej, ale tego nie przeskoczysz :)

Pozdr.

Opublikowano

Pytam, ponieważ kolega ma w Q7 20" i mówi, że bardzo żałuje, samochód prowadzi się jak wóz drabiniasty. A czasami zdarza się, że Xem jedzie moja żona, więc szukam kompromisu optyczno-praktycznego :)

dzięki za info.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W