Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś może mi powiedzieć jakie ma być prawidłowe ciśnienie w oponach 205/55/16 przy jeździe tylko z kierowcą i z pełnym obciążeniem?
Opublikowano
Takie informacje masz na słupku drzwiowym od strony kierowcy. Wystarczy tam popatrzeć i masz wypisane dla różnych rozmiarów opon i różnego załadunku.
Opublikowano
oglądałem tą tabliczkę i były tylko informacje dla samochodu z kilkoma pasażerami, a ja zazwyczaj jeżdżę sam bez bagażu.
Opublikowano
sprawdziłem tabliczke na aucie i piszą, że do 4 osób na pokładzie powinno być z przodu 2,0 a z tyłu 2,5. Coś mi się nie zgadza, przecież przednie koła dźwigają ciężki silnik diesla, a z tyłu na codzień jeżdżę pustym autem. Moja dziewczyna w lekkim hyundaiu coupe 1,6 przy takim samym ogumieniu ma z przodu 2,1. Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?
Opublikowano
sprawdziłem tabliczke na aucie i piszą, że do 4 osób na pokładzie powinno być z przodu 2,0 a z tyłu 2,5. Coś mi się nie zgadza, przecież przednie koła dźwigają ciężki silnik diesla, a z tyłu na codzień jeżdżę pustym autem. Moja dziewczyna w lekkim hyundaiu coupe 1,6 przy takim samym ogumieniu ma z przodu 2,1. Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?

w autach tylno napedowych wiecej powietrza ma byc z tylu, w przednionapedowym z przodu

Opublikowano
oglądałem tą tabliczke dokładnie i nie było tam ciśnienia dla 2 osób. Więc zrobię z przodu 2,0 a z tyłu 2,5 - jak myślicie? Wulkanizator chyba się nie znał bo napompował mi wszystkie na 2,5. I powiem szczerze, że dziwnie się jeździ. W koleinach rzuca mną na prawo i lewo, to chyba z powodu zbyt dużego ciśnienia z przodu.
Opublikowano
zrobiłem z przodu 2,0 a z tyłu 2,4 i...zupełnie inne auto. Nie rzuca mną po całej drodze no i powrócił przyjemny komfort na nierównościach. Sprawdzajcie wulkanizatorów, mi nabili 2,6 na cztery koła. :shock: