Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po wstępnym stwierdzeniu uszkodzonej uszczelki pod głowicą podczas sprawdzania głowicy okazało się że jest pęknięcie, jest to bmw e46 325i 2x vanos 193km rok produkcji 2000-2001r. Jaka głowica [zamiennie] do tego modelu będzie pasowała od jakich silników czy np od 323i będzie pasowała? Czy głowica musi być od e46 czy może być od jakiegoś innego modelu o tej samej pojemności? Czy muszę szukać dokładnie od tego modelu z takim silnikiem i z tego roku? Proszę o szybko odpowiedź. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano

Dobra sam odpowiem bo dowiedziałem się w serwisie... Pasują głowice od silników 323i, 325i, 328i i 330i M54.

Kolejne pytanie, mechanik wyciągnął już tą głowice i pojawiło się pytanie (skoro uszczelka pod głowicą i głowica była uszkodzona) to czy blok nie jest uszkodzony... Jak można sprawdzić blok?

Proszę o odpowiedzi - pozdrawiam Grzegorz.

Opublikowano
będziesz kupował głowicę nową ? sprawdzonym systemem jest jest naprawa i planowanie , są do tego wyspecjalizowane firmy ,nie wiem z jakich okolic jesteś ,bo podałbym ci sprawdzone adresy firm , po drugie co za fachowiec koledze doradza żę się pyta o pęknięcie w bloku silnika ?

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

Opublikowano
Mechanik powiedział że takich rzeczy się nie spawa... a pęknięcie na głowicy wyszło właśnie podczas sprawdzania bo miało być planowanie... Zamówiłem już tą głowicę: http://moto.allegro.pl/bmm-e46-e39-e38-m54-benzyna-glowica-231ps-330i-i1482145777.html też oczywiście sprawdzę ją na szczelność i zaplanuje chociaż sprzedawca twierdzi, że jest w idealnym stanie... A co do bloku mechanik wyczyścił i stwierdził że gołym okiem nie widać uszkodzeń a w inny sposób nie ma jak sprawdzić.. ? Dlatego przyjełem że blok jest ok i zamówiłem głowicę... Chyba że ktoś zna jakiś sposób na sprawdzenie bloku ?
Opublikowano

planowanie i sprawdzenie obowiązkowe

pozdr

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum