Skocz do zawartości

524 TD pali po długim kręceniu i gaśnie w czasie jazdy??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak dobrze pamietam pierwszy jest czerwony przekaznik glowny (od strony silnika) nastepnie ,pomaranczowy od podgrzewania filtru paliwa,no i brazowy przekaznik od pompy paliwa
iZzI
Opublikowano
wiesz co ta twoja beti to spora zagadka :D daj znac czy mogly byc zamienione bo jak na moje oko to raczej nieprawdopodobne ale az jestem ciekaw
iZzI
Opublikowano

Witam i po przejechaniu 130 Km około 2-3 razy miała chwilowy zanik mocy wróciło do normy i po przejechaniu jakiegoś niedługiego dystansu zgasła :cry2: :cry2: po zakręceniu ja 2 razy odpala jak niby nic i JEŹDZI nie wiem możne coś z alarmem jest odłączony nie działa lub centralny tak samo. Po przerzuceniu tych kostek palą się kontrolki od ABS w lewo po odpaleniu gasną. wcześniej zapalały się po pewnym czasie i gasły po odpaleniu.

Jak wymieniłem filtr to paliła na dotyk teraz trzeba trochę ją zakręcić. :?

Opublikowano
z tym brakiem mocy to juz inna bajka ...moze byc nastawnik lub modul sterujacy ,ale to juz bez komputera sie nie obejdzie...sprawdzales ten elektrozawor na pompie czy tam przewody elektryczne sa dobrze dokrecone? ...moze przydalo by sie wymienic ten przekaznik od pompy brazowy...moze stacyjka fiksuje...nie wiem juz :duh: glowa mnie boli od tej twojej betiny
iZzI
Opublikowano

jak na razie z tym mam spokój

sprawa to iż nie chce się czasami wyłączyć, przekręcam kluczyk do pozycji 0 i wycieraczki się włączają a silnik pracuje

a jakie mogą być powody wyłączenia np wysoka temperatura mało płynu chłodniczego zapowietrzony olej turbo??

Opublikowano
a jakie mogą być powody wyłączenia np wysoka temperatura mało płynu chłodniczego zapowietrzony olej turbo??

nie ma takich zabezpieczen w 524,by wylaczaly silnik jak jest malo plynu lub za wysoka temp... nie ta generacja ,zostaja ci tylko oczy...to ze gasnie moze byc dalej od tego ze lapie gdZies powietrze w ukladzie zasilania(ale zeby zgasl to musi byc go naprawde sporo wiec to raczej nie to ) wiec obstawial bym strone elektryczn /elektroniczna... ten przekaznik od pompy jak fisiuje to moze zamykac elektrozawor na pompie i auto gasnie ,lub sama stacyjka lub jak pisales,cos z alarmem albo z immobilajserem

iZzI
Opublikowano
od pompy jak fisiuje to moze zamykac elektrozawor na pompie i auto gasnie

a jak odpowietrzyć filtr paliwa jest tam śruba odpowietrzająca ale jak to robić by było prawidłowo. Szkoda ze tak daleko odemnie mieszkasz to bym podjechał i byśmy obadali. A zrobiłem ten kod migowy i dalej pokazuje 3 razy może być tego wina??

Opublikowano
jak sie zapowietrza dalej to bedziesz widzial czy idzie powietrze wezykiem miedzy filtrem a pompa...wiec obstawiam na elektryke,a co do tesu migowego to dalej masz cos nie tak z tym czujnikiem temp.cieczy chlodzacej ,ale od tego to nie mozliwe aby ci auto gaslo...chociaz u ciebie to wszystko mozliwe :D
iZzI
Opublikowano
jak sie zapowietrza dalej to bedziesz widzial czy idzie powietrze wezykiem miedzy filtrem a pompa

właśnie nie widać mam czarny i [BAD].

chociaz u ciebie to wszystko mozliwe :D

Dzięki wielkie :mrgreen: :mrgreen: A jak u ciebie chodzi ten kruciec od turbiny ciężko czy lekko bo u mnie trochę ciężkawo

Opublikowano
Sprawdzałem wczoraj bak ładnie wygląda nie ma tam żadnego syfu. co sugerujecie pompa od wtryskiwaczy?? i z tego co dziś wyczytałem to może być ten czujnik temperatury bo szczytuje info i ustawia się w ten sposób dawkę paliwa dla ciepłego czy zimnego silnika sprubuje go wymienić tylko nie wiem który to dokładnie i czy na pewno to ten ??