Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Wymieniłem sprężyny z przodu w E46 328i na Keyaba gdyż mi jedna pękła. Wkurza mnie że przód wysoko stoi w porównaniu z tyłem i nieładnie wygląda, Jak domową metodą ściągnąć sprężyny,??? Czy kupić takie ściągacze do obniżania sprężyn i na trochę zostawić czy jest jakiś inny sposób????

CZEKAM NA POMOC, Czy wogóle to pomoże?????

Opublikowano
Bez ściągaczy się nie obejdzie, chyba chcesz mieć wszystkie zęby? :D Zawsze można je pożyczyć od jakiegoś znajomego bądź mechanika. Nowe sprężyny muszą się ułożyć. A że tył teraz jest niżej, to raczej wina starych sprężyn.
Opublikowano

a jak założe takie klamry obniżające to się ułożą szybciej , czy lepiej nowych założonych nie ściągać,

POZDRAWIAM

Opublikowano
mam dokładnie te same ściągacze... to jest urządzenie do ściągania sprężyn przy ich demontażu z amora, żeby bezpiecznie je z niego zdjąć i zamontować na nowym i TYLKO TYLE... nic Ci to nie da.
Opublikowano
hehe :wink: no wiesz poradziły sobie z przednią zawiechą bez żadnych makabrycznych wydarzeń... ja płaciłem za swoje 70zł... nie wiem dlaczego tutaj TAKA niska ta cena :think:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za ściągacze w miarę przyzwoite trzeba zapłacić 60-80 zł, są identyczne w cenie 30-40 zł ale "identyczny" jest wygląd, materiał z którego sa wykonane tanie narzędzia to najzwyklejszy przetopiony złom.
Opublikowano
panowie nie wierzcie że sciagacze za 30 zł wam pomogą :D zabawne to, nikt trzeźwy tego nie kupi.ja zrobiłem sobie sam takie sciągacze na śrubie M10 z płaskownika wygiętego, spisują się swietnie jak je znajde umieszcze foto