Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie, nie wiem czy jestem czasem nie przewrażliwiony na punkcie wyciszenia w środku. Ale wydaje mi się że jest trochę głośno. Wiem, wiem ktoś powie że to klekot i tak ma być ale mam porównanie z innymi dieslami. Zwłaszcza jak przyśpieszam to wyraźnie jest głośno, na 6 jest do przyjęcia. Co ma wpływ na głośność w środku? poduszki silnika? od czego zacząć szukać? pozdr,
Opublikowano
Sprawdź czy wydech nie wpada w wibrację, bo potrafi nieźle "buczeć" dźwięk basowy. Gdy jednak słyszysz szum to opony, im bardziej sportowe tym głośniejsze.
Opublikowano
była w zeszłym roku wymieniona puszka ta przy pierwszym katalizatorze na plecionkę plus spawany kolektor wydechowy bo był popękany i teraz nie wiem czy ten dźwięk może pochodzić od tego kolektora czy też od hałasującej turbiny. Dzisiaj się przejechałem z kompem podłączonym i parametry turbiny, przepływki ciśnienia na szynie ok. Nawet zauważyłem że turbina ładuje ciut lepiej. Wtryski też ok w czsie jazdy. Ale zauważyłem że temperatura po takim butowaniu była max. 79 st. Celsjusza. A tak z buni jestem zadowolony była we Francji, w zeszłym roku w Chorwacji przejechała 4tyś. km po Chorwackich autostradach i spalanie wyszło 5l według dystrybutora na paliwie nie oszczędzam bp ultmate, lub shel power. I teraz mam pytanie co ma największy wpływ na głośność w kabinie ?
Opublikowano
jak to sprawdzić ten wał ? tzn jak włączam wsteczny bieg i ruszam to słyszę tki puk.