Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
TYLKO NIE PYTAJCIE CZYM SIE ZAJMUJE:)

Rozwozisz pizzę :mrgreen: :roll2:

ich tez raczej nie zatrzymuja:D

Tak bo jak zatrzymaja i dadza mandat dowozacemu pizze to nastepnym razem kiedy zloza zamowienie,na pizze beda czekali 3 godziny, ewentualnie w skrajnych przypadkach dostana ja z niespodzianka w srodku :twisted2:

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
wiec co mi radzicie:) duzo jezdze po nocy a u mnie w Poznaniu policja lubi kontrolowac w nocy przypakowanych gosci bo mysla ze woze narkotyki itp:) i dosc czesto mam kontrole czasem kilka w ciagu nocy, teraz gleboko sie zastanawiam czy kupic czy nie, i wogole jaki, i jak to wyglada od strony technicznej co polecacie???

Bart - jest coś, co prawdopodobnie będzie spełniać Twoje wymagania - zajrzyj na http://www.toparm.com/.

Jeden z kolegów od 2 lat używa w swoim aucie dokładnie takiego samego zestawu, składającego się z zabudowanego we wnętrzu auta antyradaru (przerobionego, z czujnikami wyprowadzonymi na przód i tył kabiny, choć ten z tyłu prawie w ogóle nie jest potrzebny) + jammera (zakłócającego promieniowanie laserowe - tylko i wyłącznie, mikrofalowego nie) sprytnie zamontowanego w pasie przednim.

Antyradar jest całkowicie niewidoczny zarówno z zewnątrz, jak i z wnętrza auta i bez rozebrania kawałka tapicerki nie można się do niego dostać (wystarczy, że go słychać). Obydwa urządzenia są wpięte w inst. el. auta tak, że włączają się po przekręceniu kluczyka w stacyjce, jest też wyprowadzony wyłącznik (nie rzucający się w oczy, choć łatwo dostępny - jak i cała reszta pstryczków-elektryczków w aucie), który wyłącza całe ustrojstwo bez konieczności gaszenia silnika (np. w momencie, w którym zatrzymujesz się do kontroli i nie chcesz gasić silnika, ale żeby też w aucie nagle nie zaczęło piszcześ :duh: jak jeden Cię kontroluje a drugi zacznie kogoś namierzać).

Całość sprawuje się bdb. i jest naprawdę skuteczna jeśli chodzi o radary mikrofalowe (czyli np. b. często używane suszarki). Niestety jest b.słabo czuła jeśli chodzi o radary laserowe (czyli np. fotoradary) - prawdopodobnie ze względu na zabudowanie całości w sposób niewidoczny z zewnątrz. Jak już ktoś napisał, pomiar pistoletem chwilę trwa (na pewno dłużej niż 1s) a do tego często jest 2x powtarzany - jak tylko się zacznie, kierowca już to słyszy (głośne "pikanie" o wysokim i ostrym dźwięku) i może zareagować (czyli zacząć silnie, choć nie jakoś specjalnie awaryjnie, ale jednostajnie hamować).

Generalnie można się w ten sposób uratować w każdym przypadku, w którym namierzany jest ktoś jadący przed Tobą (nawet kilkaset m. wcześniej, lub nawet za zakrętem - all zależy od ukształtowania i zabudowania terenu) i w dużej części z przypadków, kiedy jesteś namierzany, ale jedziesz mniej niż 2x niż ograniczenie (no i masz w miarę normalny refleks). Jeśli jedzie się 2x szybciej i więcej, i tak dostaje się mandat, tyle że niższy (za kilkadziesiąt km/h mniej - ile zdążysz wyhamować).

Jaka jest skuteczność działania jammera - do końca nie wiadomo, faktem jest, że kolega ten w trakcie tych 2 lat nie dostał jeszcze żadnego zdjęcia - a jeździ sporo (ok. 4-5 tys. km/m-c).

Edytowane przez HeZi

Zdrufka,

HeZi

Four wheels move the body.

Two wheels moves the soul...

Opublikowano
Ja odpowiem konkretnie na pytanie.Antyradar miec możesz...ale nie możesz używać go w trakcie jazdy.Czyli zakup mija się z celem.No chyba że kupisz, będziesz używał mimo że nie wolno. :roll: Pytanie powinno brzmieć" Antyradar-legalne czy nie?".

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
cb może i jest dobre ale nie wyobrażam sobie samotnej jazdy słuchając trzeszczących rozmów zamiast muzyki. osobiście używam antyradaru i powiem, że naprawdę dużo razy mnie już uratował i to w sytuacjach kiedy wylatywałem na gliniarza wprost na jego suszarkę gwałtowne hamowanie naprawdę się sprawdza :) podczas namierzania urządzonko tak piszczy że nawet głośna muzyka go nie zagłuszy :)
Opublikowano
naprawdę dużo razy mnie już uratował i to w sytuacjach kiedy wylatywałem na gliniarza wprost na jego suszarkę gwałtowne hamowanie naprawdę się sprawdza

Bo mają archaiczne urządzenia, w których czas pomiaru wynosi 4 sekundy :duh: .

Jak zmienią na nowe gdzie ten czas jest poniżej 0,5 to będzie gorzej :P .

Ważne, że na foto działają bo te są cały czas aktywne.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari