Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy wolno miec antyradar czy grozi za to jakas kara ze strony policji gdy go znajda podczas kontroli, czesto mam takie wlasnie kontrole zwlaszcza w nocy i nie wiem czy oplaca mi sie go kupowac, jesli mozna to co polecacie itp:)
Opublikowano
a czy to nie jest czasem tak ze uzywanie jest zabronione a posiadanie nie??!!

chyba cos w tym jest, ale dokladnie niepamietam, byl kiedys dawno temu w telewizji program o posiadaniu i uzywaniu,

Opublikowano

Mozna posiadac na 100% ale jak policjant zauwazy ze masz to zalaczone to konfiskata

i mandat.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

Nie. Jest inaczej. Antyradary wolno sprzedawac i wolno kupowac, ale

NIE WOLNO:

- uzywac;

- przewozic w samochodzie w stanie gotowym do uzycia.

Punkt drugi oznacza, ze to policjant/w razie braku porozumienia sedzia decyduje o tym, czy antyradar np. zamkniety w schowku byl gotowy do uzycia, czy nie.

Tak jest w PL, w innych krajach jest roznie. W EU w niektorych krajach znalezienie antyradaru wiaze sie z jego konfiskata i sporym mandatem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
wiec co mi radzicie:) duzo jezdze po nocy a u mnie w Poznaniu policja lubi kontrolowac w nocy przypakowanych gosci bo mysla ze woze narkotyki itp:) i dosc czesto mam kontrole czasem kilka w ciagu nocy, teraz gleboko sie zastanawiam czy kupic czy nie, i wogole jaki, i jak to wyglada od strony technicznej co polecacie???
Opublikowano
wiec co mi radzicie:) duzo jezdze po nocy a u mnie w Poznaniu policja lubi kontrolowac w nocy przypakowanych gosci bo mysla ze woze narkotyki itp:) i dosc czesto mam kontrole czasem kilka w ciagu nocy, teraz gleboko sie zastanawiam czy kupic czy nie, i wogole jaki, i jak to wyglada od strony technicznej co polecacie???
alternatywą może być CB radio.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
:lol: :lol: :lol: Ja niepotrafie jeździć zgodnie z przepisami poza miastem.Bo to oznacza że możan 90 jechać..sorry ale przynajmniej o te 10km/h mam przekroczone poza terenem zabudowanym.W mieście jeżdżę 50-60 ale nigdy więcej.Mówiłemo CB bo sam sobie zakładam jak jadę w dalszą podróż.

• Członkowie klubu
Opublikowano

To ciekawe jak Ty jeździsz że policja kilka razy podczas jednej nocy Cię zatrzymuje... :twisted:

Ja przez ostatnie 5.5 roku zrobiłem za kółkiem BMW (520i, 316i, 525iA) jakieś 140 tys. km i ani razu nie zatrzymała mnie policja. Ani do kontroli, ani z powodu chęci wlepienia mandatu, ani z żadnego innego powodu... :dance:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

To ciekawe jak Ty jeździsz że policja kilka razy podczas jednej nocy Cię zatrzymuje... :twisted:

Ja przez ostatnie 5.5 roku zrobiłem za kółkiem BMW (520i, 316i, 525iA) jakieś 140 tys. km i ani razu nie zatrzymała mnie policja. Ani do kontroli, ani z powodu chęci wlepienia mandatu, ani z żadnego innego powodu... :dance:

Masz fart i tyle.

Opublikowano

Masz fart i tyle.

Czy aby napewno...mnie od ponad 4 lat tez ani razu nie zatrzymali... :mrgreen: :8)

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
Ja myślę, że na to się składa kilka składników - rozwaga za kierownicą, znajomość miejsc w których mogą nas "capnąć", rozwaga za kierownicą, szczęście i rozwaga za kierownicą :mrgreen:
Opublikowano
przekroczenie do 10km/h nie kwalifikuje się na mandat, co najwyżej upomnienie...
Spoko.Ale żeby upomnieć muszą zatrzymać, zatrzymają=strata czasu.Ja tam nadal obstaję za CB.Zdania nie zmianiam-nie ide za stadem :lol:

Opublikowano

tak też słyszałem że CB jest dobrą inwestycją, ja kupuje na wiosne bo narazie to nigdzie dalej nie bede się wypuszczał, wczoraj właśnie w Poznaniu byłem i wracając sie na suszarke nadziałem :cry: i 100zł poszło :doh: ale i tak miało być dużo wiecej :worried:

A tak apropo FOTORADARÓW zobaczcie mapke, bardzo przydatna MAPKA FOTORADARÓW

to z tej strony http://antyradary.phi.pl/

Pozdrawiam :8)

Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano
Spoko.Ale żeby upomnieć muszą zatrzymać, zatrzymają=strata czasu.Ja tam nadal obstaję za CB.Zdania nie zmianiam-nie ide za stadem :lol:

Zgadzam się. Mi chodziło o przekraczanie prędkości o dużo więcej niż 10km/h ;)

Antyradar działa w momencie kiedy fotoradar Cię już namierzy, a to wg. mnie nie ma sensu, chyba, że jedziesz równo z jakimś wozem albo jakiś pojazd jedzie przed Tobą... Dlatego jeśli już to CB. Podobno najlepszy jest President. Do tego antena (może być na magnes, ale w tym wypadku powinieneś ją sprawdzić, niektóre wytrzymują nawet prędkości ponad 160km/h, a niektóre są do malucha :) ).

Opublikowano (edytowane)
Antyradar działa w momencie kiedy fotoradar Cię już namierzy, a to wg. mnie nie ma sensu, chyba, że jedziesz równo z jakimś wozem albo jakiś pojazd jedzie przed Tobą....

Nawet jesteś właśnie namierzany, pomiar prędkości wykonywany przez typową "suszarkę" musi potrwać kilka sekund, co najmniej 2-3 s.. Antyradar skrzeczy wówczas bardzo donośnie i charakterystycznie. Jeżeli w tym momencie z refleksem dość zdecydowanie przyhamujesz (oczywiście, pod warunkiem, że nic za tobą nie jedzie), to pan bluesmen zobaczy na wyświetlaczu radaru "Error 04 - błąd pomiaru".

Edytowane przez 130rapid

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

To nie chodzi jak jezdzisz i ile km robisz, ja nie wariuje po miescie przynajmniej teraz (kiedys to bylo inaczej), a km to tez robie duzo i to bardzo, a do tych kontroli sklada sie wiele rzeczy, przedwszystkim zapraszam do Poznania do centrum miedzy 00.00 a 06.00 to zatrzymuje sie prawie kazde auto ktore jezdzi, pozatym czarne bmw 7 jest wzglednie podejrzane dla policji i szczegolnie kiedy jadace w nim osoby maja po 50cm w bicepsach i zloto grubsze niz policjanci paski od zegarkow:D czesto zdaza sie ze jade normalnie a policja jedzie za mna kawalek i na sygnale mnie zatrzymuja bo po prostu u nas jest nagonka na narkotyki i kradzione tel komorkowe, sprawdzaja czy nie masz w aucie narkotykow, slyszalem ze zdaza sie nawet policjant moze podlozyc i powiedziec ze sie mialo, i po drugie sprawdzaja co masz w aucie itp. i czy nie masz kradzionej komorki, niektorzy policjanci mnie znaja i nie zatrzymuja ostanio w nocy zatrzymalo mnie 2 takich mlodych i mowia ze juz mnie 10 raz widza dzis:), oglolnie to tak jak napisalem predkosc czy wariowanie juz mnie tak nie bawi jak kiedys bo za duzo kumpli juz zginelo dlatego kupilem 7 do bujany, ale przyznam sie ze ostanio mnie ponioslo i na 60 jechalem 180 w nocy i sie nie zatrzymalem jak mnie na suszare lapali nawet nie zdazyli nic spisac:)))) ale taki stary policjant wyskoczyl na droge (chyba rodziny nie ma:)

TYLKO NIE PYTAJCIE CZYM SIE ZAJMUJE:)

pozdrawiam wszystkich z forum i zapraszam do POZNANIA:D

Opublikowano
Nie jade do Poznania.

Opublikowano
TYLKO NIE PYTAJCIE CZYM SIE ZAJMUJE:)

Jeździsz po nacach, pewnie robisz na taryfie :D

i tu sie mylisz, zreszta pomysl jakbym byl taryfiarzem to by mnie tak nie zatrzymywali bo ich nie kontroluja zabardzo- przynajmniej u nas:)