Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze stukami w zawieszeniu. gdy jadę po nierównościach to dochodzą do mnie takie głuche stuki typu puk,puk. Drażni mnie to było sprawdzane zawieszenie na na stacji dignostycznej żadnych luzów nie stwierdzono tylko jak sprawdzali amorki to wyszło na jednym tylnym 48%. Czy to może być powodem tych stuków?
Opublikowano
Kolego nie napisałeś skąd dobiegają te stuki (z przodu czy z tyłu). Przyczyn może być wiele. sworzeń, sinenblok ,końcówka drążka, łącznik stabilizatora itp. Najlepiej podjedź na inną stację i niech jeszcze raz sprawdzą (stacja stacji nie równa a właściwie jej obsługa). Co do amorka 48% to nie ma jeszcze tragedii co nie oznacza, to nie on jest przyczyną.
Opublikowano

to fakt że wyrobiony amorek może stukać ale jeszcze trzeba sprawdzić poduszkę amorka .....

a co do procentowej sprawności to ja bym tak nie ufał !!!! z przodu jeden amor miałem całkiem wylany i pokazało ponad 50 % ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
u mnie występuję lekki stuk albo luz (sam w sumie nie wiem) w lewym kole jak jadę na nierównościach, tydzień temu wymieniłem wahacze no i jakiś czas temu łączniki stabilizatora. Co jeszcze może powodować taki lekki stuk i luz na nierównościach?
Opublikowano
Witam. U mnie też są takie ciche, głuche stuki z tylu auta jak jadę powoli po wybojach... też nie ma żadnych luzów, myślałem że to amorki z tyłu bo jeden całkiem już nie trzymał ale wymieniłem razem z odbojami i poduszkami i dalej to samo!
Opublikowano
trudno zlokalizować ten lekki stukot w zawieszemiu czy jest on z przodu czy też z tył. Ale mam jeszcze pytanie czy np. luz w maglownicy może powodować ten właśnie stukot?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
andy_64 a ja bym sprawdził wtlne poduszki amortyzatora pisałeś ze jeden ma 40%. Amortyzator moze tłumi drgania ale poduszka jak jest wybita bedzie stukać

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
ja mam wymieniony kpl Macpherson i też się coś tam tłucze jak "żyd w niemieckiej herbaciarni"... u mnie na 100% tuleje wahaczy.