Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupiłem bmw 320d przy kupnie wszystko było ok lecz na drugi dzień stwierdziłem że autko ma problem z odpalaniem a mianowicie jak jest całkiem zimna odpala bez problemu tak samo zaraz po jeżdzie problem się zaczyna jak odstoji troche tak a pół godziny byłem u mechanika i stwierdził że pompa wtryskowa najprawdopodobniej pada co myślicie na ten temat proszę o rady
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw temat. Gdyby pompa padała to byś miał problemy z odpaleniem na zimnym i na ciepłym silniku, podjedz na dobrego kompa i sprawdz czy są jakies błędy + sprawdzenie silnika pod obciążeniem podczas jazdy, może to jakiś czujnik juz pada np. wału korbowego.
Opublikowano
była podpinana do mopa i nie wykazał żadnych błędów podczas jazdy zachowuje sie dobrze nie szarpie mocy nie ubywa idzie ładnie tylko to odpalanie nie wiem właśnie jest dzisiaj na warsztacie szukaja przyczyny do tej pory dali mi znac że na 90 % pompa wtryskowa :?:
Opublikowano

tu nie chodzi o to ze jest ciepła to nie pali!

odpal auto i zanim sie zagrzeje zgaś silnik po chwili spróbuj jeszcze raz odpalić

jezeli nie odpali to oznacza cofajace paliwo do pompy czyli przez jakaś nieszczelność pompa nie trzyma cisnienia

jezeli odpali to pompa jest ok

ogólnie jak dopiero kupiłes obejrzyj filterek paliwa bo moze sie zatyka

jak auto sie nagrzeje wylacza sie automatyczne ssanie a co za tym idzie spada cisnienie na pompie i prawdopodobnie nie moze przecisnac paliwa przez filtr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego miałem podobny przypadek gdy auto ie chciało mi palic gdy sie nagrzało pojechałem na kompa niby błędów nie było a gdy kupiłem sobie sam interfejs wrzuciłem kod błędu tu na forum koledzy powiedzieli ze to czujnik wałka . Po wymianie wszystko OK

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

mozesz te obadać ten czujnik wałka rozprządu bo czasem nie pokazuje błedu ale nie działa prawidłowo

tez to kiedyś przerabialetm tyle ze bujało obrotami bo co jakis czas cos tam zle sygnał wysyłał(bład raz byłraz nie)

czujka zamiennik ok100zl i odziwo rok latam i działa a powiedzieli ze najsłabszy kupiłem hehe(TOPRAN)

proponuje przekładke z jakims kolega zrobic i sie upewnisz