Skocz do zawartości

Przednia szyba

TiTi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w wyszukiwarce nie znalazłem tematu o moim problemie więc założyłem nowy, otóż w ostatnim czasie miałem okazje doświadczyć trzech (wszystkie na drodze krajowej nr7 między warszawą a radomiem :evil: ) uderzeń kamieni o szybę.

Dwa z nich nie były groźne, natomiast po trzecim rysa ciągle się powiększa, dlatego zdecydowałem się na wymianę.

Proszę was o pomoc gdyż ceny na allegro wahają się od 400zł (zamienniki) do 1400 zł (z systemem head up), w ASO pewnie jeszcze dużo drożej.

Nie wiem do czego mi system head up i czy można zbagatelizować sprawę kupując zamiennik i zamontować go w pierwszym lepszym punkcie (nie chce jakoś skąpić na samochód ale zastanawiam się czy akurat jest warto przepłacać za szybę?) czy udać się do ASO ?

Jeżeli masz HUD (head up display), taki mały rzutnik za obudową licznika na desce który wyświetla prędkośc itd na szybie to musisz kupić szybę do HUD inaczej nie będzie widać tego co pokazuje HUD. Jeżeli tego nie masz, możesz śmiało kupować zamiennik:) Najlepiej rzuć kilka fotek przed wymianą i na kompa, bo potem przy sprzedaży będzie łatwo udowodnić że to nie od dzwona wymieniona:)

Panowie, jest jeszcze kwestia wersji czujnika deszczu. chyba były co najmniej 3 wersje...

zadzwoń do AutoGlass JANN i tam rozeznasz temat...

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

nie wiem ile kosztuje bez head upa ale akurat mam ta sama sytuacje z hudem, pytałem wczoraj w aso i 2100zl, info moze sie przyda komus

ubezpieczajcie szyby, kosztuje to grosze, nie traci sie zniżek z ac a nie ma sie co czarowac, jak sie szybko jeździ to średnio szyba na 2 lata wystarczy. ubezpieczenie szyby to o ile pamietam 20zl na 2tys

w q7 teraz za cos koło 100zl doubezpieczylem na 10tys

zawsze to potem odpada problem jaka szybę i gdzie, jedziesz i kupujesz oryginalna w aso i zanosisz fakturę

nie wiem ile kosztuje bez head upa ale akurat mam ta sama sytuacje z hudem, pytałem wczoraj w aso i 2100zl, info moze sie przyda komus

ubezpieczajcie szyby, kosztuje to grosze, nie traci sie zniżek z ac a nie ma sie co czarowac, jak sie szybko jeździ to średnio szyba na 2 lata wystarczy. ubezpieczenie szyby to o ile pamietam 20zl na 2tys

w q7 teraz za cos koło 100zl doubezpieczylem na 10tys

zawsze to potem odpada problem jaka szybę i gdzie, jedziesz i kupujesz oryginalna w aso i zanosisz fakturę

Co kolego do ubezpieczenia szyb to nie jest tak kolorowo. Kumpel ma ubezpieczenie i poszła mu szyba. Co się okazało. Zamiennik kosztuje 1200zł z wymianą do jego modelu. W ASO 2800zł z wymianą. Ubezpieczyciel powiedział mu że może wymienić w ASO, ale i tak mu zwrócą tylko 1200zł (tyle ile kosztuje zamiennik) a różnicę musi dopłacić z własnej kieszeni. Co do rożnych modeli szyb trzeba być ostrążnym, włąśnie temu kumplowi sprowadzali zamiennik 3 razy, a to czujnik wycieraczek inny a to pasek na szybie innego koloru, a to jeszcze coś innego :mrgreen: . Pozdro.

Macio, w ubezpieczalniach zawsze Ci proponują zamiennik, jeżeli sie z tym nie zgadzasz to przynosisz fakturę i dokładają resztę kasy, ja tak miałem z PZU

juz w ogole pomijam te ich ceny, z kosmosu sie pewnie wzięły ale i tak często zostaje w kieszeni jak nie robimy w aso

Macio, w ubezpieczalniach zawsze Ci proponują zamiennik, jeżeli sie z tym nie zgadzasz to przynosisz fakturę i dokładają resztę kasy, ja tak miałem z PZU

juz w ogole pomijam te ich ceny, z kosmosu sie pewnie wzięły ale i tak często zostaje w kieszeni jak nie robimy w aso

Jeśli jest tak jak mówisz to kumpel dał się w jajo zrobić, najlepiej czytać umowę do polisy, tylko nie które są tak napisane że bez prawnika nie idzie dojść jak jest naprawdę :lol: .