Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Podczas wysprzeglania slychac stukanie.Dzieje sie to rowniez przy wrzucaniu pierwszego biegu.Takie gluche udezenie.Kiedy sprzeglo pozostaje wlaczone, dam na luz i ponownie jedynka stukania nie ma.Dzieje sie tak rowniez gdy dodaje i szybko ujmuje gazu bez uzywania sprzegla.Dodaje i szybko puszczam gaz tak zeby szarpnelo autem i stuk.Przy szybkiej zmianie biegow na wyzszych obrotach dzieje sie to o wiele rzadziej.Czesciej na niskich glownie z 1 do 2.BMW powiedzialo ze to normalne.Sprawdzili karda-brak luzow. Edytowane przez farorz
Opublikowano
ja tez bym stawial na dwumas.Tylko dlaczego stuka kiedy nic nie robie ze sprzeglem a gwaltownie odejmuje gaz.
Opublikowano
mozna by zaryzykowac wymiane dwumasu, ale to wydatek okolo 500 euro.To chyba jakas choroba BMW bo w poprzednim BMW ktorego mialem w dieselu 320D bylo to samo a u szwagra cisza.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pytanie - jesli po wymianie kompletu sprzęgła, dwumasu, łącznika elastycznego wału, podpory wału, półosi i tulei mostu nadal słychac głuche stuki podczas wbijania biegów i wysprzęglania (choć żadziej się to zdarza niż przed wymianą) to CO JESZCZE MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ?
Opublikowano
Popieram kolegę Yoshimura, to zapewne skrzynia biegów u mnie po wymianie skrzyni teraz zero stuków, puków, jeśli masz pytania służę pomocą.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D