Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak już kupię, to warto coś pomyśleć, żeby autka mi nie zarąbali. Jest w opcjach autoalarm, ale znalazłem rozwiązanie o nazwie prosafe. Firma gwarantuje monitoring i interwencję. Dla X'ów jest promocja :-). Czy miał ktoś z Was styczność z takimi systemami i jak ogólnie wygląda podatność samochodów BMW na kradzież?

pozdrawiam

Darek

Opublikowano

Sporobuj w firmie Dest z Lodzi.

Zrobia Ci powiadomienie na komorke - abonament 20pln miesiecznie.

W aucie jest nawet mikrofon, wiec mozna zadzwonic ze swojego telefonu i zobaczyc cos sie w srodku dzieje.

Beste Maschine der Welt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamiast zakładać dodatkowe zabezpieczenia i płacić abonament za monitorowanie auta lepiej kupić ubezpieczenie AC w sprawdzonej firmie ubezpieczeniowej. Zresztą nie wyobrażam sobie mieć samochodu za 200kzł bez AC.
Opublikowano
To oczywiste, ale jest małe ale. Dzwoniłem do link4 bo mam tam AC+OC na inne autka i mi wyliczyli, że nowe ma wartość 160 tyś. z groszem i nawet jak bym się uparł i zwiększył wartość to mi w razie czego nie zwrócą kwoty za jaką auto kupiłem. W tym przypadku ew. kradzież oznaczałaby stratę 40 kawałków. Więc chyba jednak warto się dodatkowo jakoś zabezpieczyć.
Opublikowano
A to co teraz PZU reklamuje, że do końca pierwszego roku po zakupie zwracają wartość z faktury zakupu? Sprawdzałeś?
Opublikowano
W Link4 to można stare sztrucle ubezpieczać, a nie nowe fury za 200k+. Zdecydowanie nie polecam.
Opublikowano
Sprawdzę jeszcze telefonicznie w PZU, ale faktycznie kalkulator na stronce pozwala wpisać kwotę z faktury. Jest lepszy numer, dzwoniłem do dealera....Jak zamówię auto teraz, to dostanę na jesień :-( Czyli temat ubezpieczeń etc. się mocno odwlecze.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U każdego ubezpieczyciela pytaj się o gwarantowaną sumę ubezpieczenia (GSU). W Warcie kilka lat temu bylo to dostępne w pakiecie dla aut do bodajże 4 czy 5 lat.

pozdrawiam

Paweł