Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

jak w temacie.

Mam wrażenie, że ksenony świecą dość nisko (oczywiście mam samopoziomowanie)-wcześniej jeździłem autem ze zwykłymi reflektorami i wydaje mi się,że świeciły jakby nieco wyżej (dalej?). Ktoś może powiedzieć o swoich odczuciach po takiej przesiadce do auta zaopatrzonego w ksenony ?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
podjedź na jakąś stacje diagnostyczną i sprawdź, ewentualnie ustaw, ksenony reguluje się tak samo jak inne lampy;

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
Bi ksenon to taka sama lampa jak inna,tak samo ja ustawiasz na disgnostyce,tyle ze na wachaczu przednim i tylnym masz czujnik wychylenia nadwozia i potem to one sie juz same ustawiaja do obciazenia auta,tak jak "pokretelko" w normalnych lampach i tyle.
Opublikowano

każda lampa samopoziomująca się, czy to ksenon, czy biksenon ma czujniki - biksenon różni sie tylko budową lampy w środku - na jednej żarównce masz krótkie i długie światła, ale zasada poziomowania jest taka sama.

W każdej lampie jest ręczna regulacja (lewo / prawo, gora / dół)