Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam uwagę Szanownym Kolegom, że Ci wszyscy, którzy chcieliby rozkrecić silnik swojej beemki troche mocniej i szybko pojeżdzić w bezpiecznych warunkach a nie zadowala Was jedynie szybki start spod swiateł z metą na następnych swiatlach 200 m dalej to zapraszam do zaglądania do dzialu Sporty Motorowe na naszym forum. Co jakis czas pojawiają się tam informacje o imprezach organizowanych na torze, które mają na celu poprawę bezpieczeństwa jazdy, doskonalenie techniki jazdy z rajdowaniem włącznie (jeszcze do niedawna sam nie wiedzialem gdzie szukać takich miejsc gdzie można sobie bezpiecznie pośmigać).

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=29

Wprawdzie jeszcze zima ale juz mnie korci, żeby troche pośmigac. Są jacyś chetni?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
w 100% racja, sezon bez takich lekcji to sezon stracony, nie każdy jest z urodznenia P. R. Kubica więc należy się szkolić tak jak w każdej innej dziedzinie (języki/praca/sport...) pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

ja to chce kupić do tego celu jakąś starą e36.

Trochę mi szkoda obecnego auta.

Opublikowano

W Warszawie można się pouczyć np u Wróbla ( http://rspw.waw.pl ). Często organizowane są pojeżdżawki w Ułężu, Nmnp czy też Kielcach, więc jeśli ktoś ma ochotę to możliwości są .

Pzdr

• Członkowie klubu
Opublikowano
Rajd z jazdą na torze się gryzą. Tak jak rozróznianie rajdówki od wyścigówki. Ale cóż, jeszcze raczkujemy jak widać.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

W dużym skrócie:

wyścigi: zawodnicy ścigają się na specjalnych torach ze startu wspólnego

rajdy: zawodnicy jadą po zamkniętych dla ruchu publicznych drogach. Startują co określony czas (zwykle 2 min lub 1 min. )

Opublikowano
a to o czym tu mówimy to track day albo po polsku pojeżdzawka :)
Opublikowano
a to o czym tu mówimy to track day albo po polsku pojeżdzawka :)

dokładnie, pojeżdzawka to dobre określenie

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ten weekend jest pojeżdżawka z Wroblem w Ułężu. Szczegóły w dziale sportowym....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
wiem, zaglądam tam czasem ale jesli nie ma kilku chętnych od nas to szczerze mówiac nie chce mi się tyłka ruszać. A tak oprócz pojeżdzawki mozna byłoby pogadać, pooglądac , wymienić doświadczenia itd.

Opublikowano
W nl mówimy na to circuit day i jest to wspaniała sprawa na szkolenie swojej techniki, spotkania towarzyskie, miłe spędzanie weekendu i w ogóle wszystko co najlepsze, jestem wielkim fanem i staram się jak najwięcej uczestniczyc w tego rodzaju eventach. Wiem, że i u nas w kraju sprawa się rozszerza i możliwości przybywa także ciekawi mnie czy słyszał ktoś może o jakimś obiekcie w okolicach poznania gdzie dzieją się wspomniane rzeczy? na mój ostatni stan wiedzy to tor poznań jest zamknięty nawet podczas giełdy..pozdrawiam
Opublikowano
jak hamują tak jak wyglądają :cool2: to tylko zazdrościć ...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2: