Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak już weszliśmy na temat odzyskiwania energii, co prawda u mnie tego nie ma ale zauważyłem że na pełnym Aku, naładowany poza samochodem ładowanie mam 13,6 ale podczas toczenia lub hamowania wskakuje na 14,7 i dzieje się to tak długo aż akumulator powróci do stanu wcześniejszego przed ładowaniem.

Taka to trochę zagadka dla mnie czemu tak się to dzieje i na początku myślałem że Aku padło albo alternator

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję bardzo za te informacje CDXA. Wrzuciłeś wszystko co chciałem wiedzieć w tym temacie. :cool2:

Więc wybedesze, naładuje i zakoduje.

Edytowane przez madseason
Opublikowano
dzieje się to tak długo aż akumulator powróci do stanu wcześniejszego przed ładowaniem.

Co masz myśli, jaki to wcześniejszy stan?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takie cyrki miałem po ładowaniu na stole i adaptacji nowego akumulatora (nie był nowy :wink:)

Oczywiście nic się nie działo i żadnych błędów nie było z tego powodu mimo że ładowanie na postoju spadło do 13V

A jak stan naładowania powrócił do zapisywanego przez IBS był w normie tyle że Aku był 95Ah wiedz może potrzebował więcej czasu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Jeżeli mogę podłączenie sie do posta i mam pytanie, czy po wymianie IBS trzeba od nowa rejestrować wymianę aku bo widziałem ze pojemność jest ok taka jaką zakodowalem wcześnie.