Skocz do zawartości

BMW e46 coupe 2.0D 2004 rok pomoc przy zakupie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co pamiętam to w modelach po lifcie check engine świeci się do czasu aż silnik zostanie uruchomiony.
Opublikowano
z przodem było coś robione inny odcień maski i ten zderzak coś dziwnie leży z prawej strony , zadzwoń do bmw i spytaj się o przebieg czy jest mniej więcej orginalny i do którego roku był serwisowany.
Opublikowano
Z tego co pamiętam to w modelach po lifcie check engine świeci się do czasu aż silnik zostanie uruchomiony.

mylisz sie :nienie:

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
check engine się świeci nie w modelach po lifcie, tylko gdzieś od połowy 2003 roku czy nawet od 2004 roku.
Opublikowano

No bez jaj...Check engine w 320d po lifcie świeci się stale na zapłonie i nic w tym dziwnego bo TAK MA BYĆ - ta sprawa była już wiele razy wałkowana na forach.

Przykład pierwszy z brzegu (2:08)

Opublikowano
No bez jaj...Check engine w 320d po lifcie świeci się stale na zapłonie i nic w tym dziwnego bo TAK MA BYĆ - ta sprawa była już wiele razy wałkowana na forach.

nie po lifcie tylko w modelach wyprodukowanych w połowie 2003 roku dopiero... u mnie:

330d po lifcie z 2001 - nie świeci się

320d po lifcie z 2002 - nie świeci się

Opublikowano
witam chce zakupic te autko link ponizej prosze o opinie i wogole o pomoc moze ktos cos zobaczy na fotkach jakies niedoskonalosci tzw zle cos spasowane i takie tam inne dziekuje i czekam opinie pozdrawiam:)

http://moto.allegro.pl/piekne-bmw-e46-320cd-m-pakiet-full-opcja-i1471374611.html

u mnie przy przebiegu 240 000tys na dzis fotele wyglądają lepiej ;]

Opublikowano

no to male nieporozumienie wyszlo... ale jceel wszytsko wyjasnil :cool2:

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano

kierownica zbyt mocno zużyta jak na ten przebieg .....

a poza tym to zwykły handlarz , w dodatku 2,0 TDI to naprawdę świetny silnik .... :cool2:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
a poza tym to zwykły handlarz , w dodatku 2,0 TDI to naprawdę świetny silnik .... :cool2:

ja bym tego nie kupował, bo głowice pękają...

Opublikowano
nie po lifcie tylko w modelach wyprodukowanych w połowie 2003 roku dopiero... u mnie:

Mylisz się. U mnie w 325Ci 2002r. świeci się do czasu uruchomienia silnika ;) U jednych się świeci u innych nie, na pewno jest na to jakieś sensowne wytłumaczenie ale niestety ja go nie znam i jak widać Ty i inni wyżej też nie.

Opublikowano

Mylisz się. U mnie w 325Ci 2002r. świeci się do czasu uruchomienia silnika ;) U jednych się świeci u innych nie, na pewno jest na to jakieś sensowne wytłumaczenie ale niestety ja go nie znam i jak widać Ty i inni wyżej też nie.

może chodzić o jakąś konkretną wersję DDE/DME w takim razie...

Opublikowano

Ja też nie doszedłem przez lata do rozgryzienia tematu, ale są różnice w benzynie i dieslu. Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że po lifcie wszystkie benzyny powinny wyświetlać checka na zapłonie, natomiast diesle to pewnie od 2003r. Oczywiście to tylko moje obserwacje. Mój TIS wogóle milczy na temat kontrolki w dieslu i mówi, że w benzynach ma świecić do uruchomienia silnika.

Teoria z pre/post lift jest na pewno błędna, ale to już stwierdzono wyżej.