Skocz do zawartości

Cos nie tak z automatem w trybie E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
można blokowac biegi - tzn np podczas ciagniecia przyczepy itp - ale nie wolno zmieniac ' recznie' - tzn machac ciagle wajcha miedzy przelozeniami - tryb M czy blokada biegow słuzy do okreslonych celów - np jazda w ciazkich warunkach na JEDNYM biegu - a nie jak co po niektorym sie wydaje ze maja manualna skrzynie :duh:

dokładnie :cool2: ale co zrobisz xsilver , jak niektorzy chca sobie powiosłowac :lol: :lol: :lol:

to niech kupi manuala - kupno automatu jest moim zdaniem zakceptowaniem jego wad i zlet :!:

co do trybu N - mozna go wbic na postoju , mozna na nim odpalic samochod , mozna przeatczac , holowac samochod na niewielkie odległości z niewielka predkoscia , gdy np stoisz w korku - zeby nie wrzycac P.... - czego ty nie rozumiesz ?? to nie jest jakies turbo skomplikowane - jesli nie rozmumiesz sitoty zagadnienia i skutkow płynacych z jazdy na N - przeczytaj jeszcze raz moje poprzednie posty

Opublikowano
Xilver madrze piszesz :!: :cool2: Jestem tego samego zdania. Ogolnie automat ma bardzo prosta procedure obsługi, ale niektorzy rozumieja tylko obsluge manuala :cry2: :cry:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

to jest mój kolejny automat i zawsze się trzymam ABC-adła jazdy w automacie, temat się zaczął jak kolega zwrócił uwagę cierpiarzowi, a skńczył się jak jeżdzić, więc raasumując :

D-jedziesz, R-cofasz, P-odpalasz i gasisz na tym biegu auto, N-chwilowy postój np.światła i HOLOWANIE. Inne biegi są pomocnicze. Szerokiej drogi :cool2:

Opublikowano

Po tym co przeczytałem na penwno nie kupie kolejnego automata od właściciela poniżej 50 lat.Ludzie tłumaczą wam jak krowie na rowie a do was nie dociera :mad2: .Automat jest dla zrównoważonych ,dojrzałych ludzi. :8)

A później krążą opinie o tym że bmw ma słabe automaty, a to ich właściciele ,użytkownicy nie #domagają#

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano

przy okazji skrzyni podepnę się :mrgreen: :

u mnie jakiś czas temu po wrzuceniu na N przestała wyświetlać się literka N,z początku załapywała,potem już nie

skrzynia -odpukać chodzi prawidłowo

ostatnio jadąc w korkach ktoś z tyłu puścił mi światłami po gałach,zajechałem do domu,sprawdzam żarówki-są ok,potem ustawienia wajchy i wyszło,że jak wrzucę na N -----------to mi palą się światła cofania :mrgreen:

domyślam się ,że coś nie styka w tym przełączniku od wajchy tylko co i czy jest to robota chałupnicza czy raczej udać się na warsztat aby nie pochrzanić