Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem świeżym właścicielem x5 mam pewien problem auto wyposażone w ekran 16:9 navi mam tuner tv ktury chciałem podłączyć ale nie mogę znależć wtyk do tv czy wtyki od nawi są takie same bo innych niema :mad2:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli auto miało by mieć wtyki do TV to musisz ich szukać pod kołem zapasowym obok tunera radiowego.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Pod kołem zapasowym obok tunera radiowego.Tam każda X5 ma tuner TV.

Czytnik i zmieniarka oczywiście w bagażniku po lewej.

Opublikowano
Szukałem pod kołem zapasowym tuner radiowy jest ale wtyczek do tv nie ma ale wygląda jakby ktoś zrobił jakąś przeróbkę i cofną te kable do czytnika nawi.czy to jest możliwe czy można z wtyczek od czytnika podłączyć do tunera tv i odwrotnie
Opublikowano
Kolego a może Ty nie masz instalacji TV? Ja mam też duża navi itd a z vin wynika ze nie mam tunera tv. Kombinowałem tak samo jak Ty:)
  • Moderatorzy
Opublikowano

Musisz dołożyć wiązkę do tv.

Wiązka ok.500zł ew. mam kabel zastępczy za 200zł ale z moim kablem tuner trzeba zainstalować we wnęce pod czytnikiem.

Opublikowano
no i co wyszło z tej kombinacji jak można z numeru vin rozkodować wyposażenie? a ta wiązka co kolega proponuje to gdzie się wpina i czy na 100% będzie działać?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Działa na 100% mam tak u siebie i ew. służę pomocą.
Opublikowano
Działa na 100% mam tak u siebie i ew. służę pomocą.

Czyli jakbym kupił tuner TV i ten kabelek od Ciebie to miałbym tv w aucie?

A antena? Prawdopodobnie jest w bocznej szybie, to szybę też musiałbym zmienić? :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Potrzebny był by jeszcze wzmacniacz anteny więc lepiej kupić antenę samochodową ze wzmacniaczem i końcówkami do BMW na Allegro.
Opublikowano
Potrzebny był by jeszcze wzmacniacz anteny więc lepiej kupić antenę samochodową ze wzmacniaczem i końcówkami do BMW na Allegro.

Sa takie anteny?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Podłączyłem kablem głównym tuner TV do czytnika Nawi i owszem zestroił kilka kanałów choć bez koloru i bez głosu,więc wstępnie jest ok,ale

gdzie zainstalować blachy z tego zdjęcia:

http://www.imagic.pl/files//12560/./Blachy.JPG

i gdzie podłączyć tą najmniejszą czarną wtyczkę z tej fotki:

http://www.imagic.pl/files//12560/./bmw-tv.jpg

może ktoś pomoże opisem,albo jakimiś fotkami.

SPOKOO

• Moderatorzy
Opublikowano

Czarna wtyczkę do tunera radiowego.

Anteny jak pamiętam są pod szybami na nadkolach,

Aby był kolor ustaw na Czechy.

Opublikowano

Mała wtyczka od głosu faktycznie do tunera radiowego,

anteny te blaszane tak jak wcześniej pisałeś-w narożniki tylnego zderzaka,bo pod boczne szyby kabla nie wystarczy:

http://www.imagic.pl/files//12560/antena%20R.jpg

http://www.imagic.pl/files//12560/antena%20L.jpg

no i działa wielkie DZIĘKUJE :cool2: ,teraz tylko problem z tymi trzema kliknięciami o których kiedyś pisałeś żeby odblokować obraz w czasie jazdy,ale jak to zrobić tego już nigdzie nie potrafię znaleźć. :cry2: :duh:

SPOKOO

• Moderatorzy
Opublikowano
Odblokujesz programem Navcoder.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę sporo chce skoro na naszym rodzimym allegro masz całą wiązkę za 400. I to pewnie do negocjacji :)

A może ktoś ma schemat takiego kabelka TV ????

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie,

anteny Tv w x5 sa w ramkach tylnich drzwi w lewych i prawych. nie ma potrzeby wymieniać szyb. Jeżeli nie ma instalacji w bagażniku to tak jak pisali koledzy trzeba się trochę pobawić..

Opublikowano

jeżeli ktoś potrzebuje to mam taki tuner do nawigacji 16x9 odblokowany tz działa telewizja w czasie jazdy.

Pozdrawiam

Opublikowano
jeżeli ktoś potrzebuje to mam taki tuner do nawigacji 16x9 odblokowany tz działa telewizja w czasie jazdy.

Pozdrawiam

a obsługuje też DVB-T ?