Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zwracam się z pytaniem do właścicieli e60 z CB Radio President Johnny III czy to radyjko da radę upchnąć do tego schowka pod kierownicą ? Mam w tamtym miejscu pociągniętą instalację do CB, wcześniej był Johnny II z tym że miał on problem z ASC, trzeba było go dostroić, więc zastanawiam się nad trójką, tym bardziej że wyświetlacz, zbliżony jest do koloru wyświetlaczy przy zegarach. Da radę, tak zamocować to radio w schowku aby nie wypadało ? Jest ono o centymetr wyższe i centymetr szersze od dwójki ale za to krótsze o 3cm i zastanawiam się czy dalej będzie pasowało, a cholernie ciężko zmierzyć ten schowek, bo ma trochę łuków.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

mam harrego III wiec opakowanie to samo; po pierwsze bedziesz musial "rozpruc" schowek...

ja nawet nie probowalem-pomijajac fakt ze musialbym "uszkodzic/rozwiercic" auto (wiec taka operacja odpadala), to chyba najistotniejszym powodem aby nie instalowac tam CB jest to, ze w razie wypadku bedziesz mial radio w kolanie :cry:

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
Tak wiem co mi grozi z tym kolanem, ale mam już w tym miejscu radio. Nie jeżdże z nim często, wiec podjąłem ryzyko. Mam już tam instalację doprowadzoną i wyciągnietą klapkę wieć wystarczy włożyć radio tylko nie wiem czy radio rozmiarów Johnny III wejdzie 2 się mieści bez problemów.
Opublikowano
a nie lepiej polozyc sobie miedzy podlokietnikiem a fotelem pasazera albo kierowcy? zero problemu w czasie jazdy i po zakonczeniu jazdy wystarczy odlaczyc kabel od anteny i radio schowac od bagaznika bez problemu :) bez zadnego kombinowania przerabiania itd.. tymbardziej jak kolega mowi ze nei uzywa czesto radia
Opublikowano
Może i lepiej z tym że już mam instalację w tym schowku. Ponowne rozbieranie i przeciąganie kabli to jest to czego chciałbym uniknąć. Dlatego w razie gdyby np. Johnny 3 nie pasował zostanę przy dwójce. Pytałem jedynie czy ktoś może sprawdzał, lub jeździ z takim CB w tym miejscu. Wiem, że niektórzy tak jak ja ryzykują utraty kolana i jeżdżą z radiem w schowku pod kierą :twisted:
Opublikowano
Wielkie dzięki! Na taką odpowiedź liczyłem ;) Tak więc temat oficjalnie można zamknąć ;)