Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie, BSI Plus to tylko część Ultimate.

Ultimate to tak jak obecnie Plus i Repair Inclusive razem wzięte.

Tutaj są detale http://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/personal-services/service-inclusive.html

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

Racja.

Cena BRI i BSI plus jest bliska dawnego Ultimate. Przynajmniej dla serii 5. Wiec zmieniły się nazwy i pakietowanie z punktu widzenia klienta.

Polecam pakiety. Na oko ceny wysokie, bo płacone jednorazowo. Ale jak się policzy koszty obsługi, wychodzi na plus. Najgrubszy haczyk to szkoda całkowita auta. Dlatego warto przrdluzac pakiet wraz z wiekiem auta. Niestety niemożliwe dla aut z programów Premium Selection. Tam trzeba od razu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak kiedyś pytałem to samochody premium selection nie są / były objęte tą gwarancją tj. nie można było jej wykupić.

P.S. O co chodzi z tą szkodą całkowitą i pakietem? Jak auto rozbite całkowicie to "game over" - po pakiecie tak?

Będziesz Miał Wydatki

Opublikowano

PS ma osobną tabelę cenową przedłużenia gwarancji. Pakiety są - o ile pamietam - do 5 lat, a nie 6. BRI ma limit kilometrowy 200kkm, niezależnie od czasu obowiązywania pakietu.

Podobno do części aut z PS mozna kupić pakiety z regularnego cennika, a do części nie. I warto kupić te regularne, bo mozna je przedłużać. Sprzedawca straszył mnie, ze muszę kupić pakiet przy zakupie i juz go nie przedłużę. Wiec stanęło na max. możliwym.

O ile wiem, opłata za pakiet nie jest zwracana. Wiec przy szkodzie całkowitej przedpłacona kwota przepada. No chyba, ze możliwe jest wciągniecie pakietu w leasing i ubezpieczenie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie.

Dzień odbioru się zbliża , samochodzik juz stoi.

Wybierałem z tego co jest do (w miarę) szybkiego odbioru z moim limitem cenowym.

Ten model jest ok - sprzedawca zadaje mi pytanie czy doposażyc samochodzik w lokalizator GPS ?

Czy przyciemnić szyby boczne i tylną ?

i czy nałożyć powłokę zabezpieczającą lakier ?

Ale generalnie chodzi mi o to jak Waszym zdaniem ??? czy przyciemnić szyby ??? bo po wyjezdzie z salonu jak znam zycie juz nigdy tego nie zrobię.

W poprzednim samochodzie nie miałem ciemnych szyb natomiast dach miałem czarny bo szklany i to było utrapienie bo ciepło.

http://images83.fotosik.pl/195/ddaab31a113ea0d6gen.jpg

http://images83.fotosik.pl/195/2281cf5acdaa40cagen.jpg

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

To na tyle problemów wszystko działa poprawnie.Przebieg 106 000 km.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyciemnianie WARTO zrobić.

Jeżeli to nie jest firmowe (tj. z BMW) to zapytaj o gwarancję (czy nie będzie np. odchodzić od szyb).

Nad lokalizatorem bym sie zastanowił... czy naprawdę Ci jest potrzebny? Jeździsz na wschód?

Będziesz Miał Wydatki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szyby przyciemniłbym, raz, że lepiej wygląda, dwa, że nie widać tak, co leży z tyłu, trzy, mniej się nagrzewa.

Jeżeli mają pewną firmę, to lakier zabezpieczyłbym przed wyjazdem z salonu. w końcu nowe auto.

GPS odpuściłbym - dobre auto casco zapłać.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Przeoczyłem ze było tez pytanie o zabezpieczenie lakieru.

Bylem sceptyczny. Zrobiłem powłokę aby samochód prawie nowy (PS) był jak nowy, i dzięki korekcie lakieru tak wyglądał. Dzięki powłoce nadal tak wyglada - po umyciu. Łatwiej umyć, nie widze rys. Polecam.

Opublikowano

Zatem szyby przyciemnione folią w salonie (podobno często to robią w samochodach bez tej opcji, akurat miałem możliwośc zobaczenia jak wyglądają na innym samochodzie) jest ok.

Samochód odebrany we wtorek na szybko i w pośpiechu - korki w Katowicach więc się lekko spózniłem ale:

Od dealera nie otrzymałem przysłowiowego wina

(2 miesiace temu odbierałem 4 x tansze polo i otrzymałem dobre winko i breloczek do kluczy)

więc nie wiem jak zrobię kołpaczkowe o breloczku nie wspominam :)

nie mam dywaników gumowych i opon zimowych (będę pytał we właściwych tematach co z oponami bo w salonie troszke cena zabija ...mnie)

Pozdrawiam

PS.

Po tygodniu użytkowania

+ wyciszenie i brzmienie silnika wewnątrz w Audi silnik warczał tu basowo dudni (takie moje odczucie)

+ światła ledowe i asystent (lampy przy światłach drogowych ładnie wycinają samochody jadące na przecikwo , snop jest rozpraszany na boki)

+ super wygodne siedzenia ......... Audi Q5 może się uczyć budowy siedzeń , głównie gługośc siedziska , miekkośc podparcie boczne na duzy +

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

minusy TO

- nagłośnienie HI FI słabe w Q5 podstawowe nagłośnienie wydaje się lepsze (tak na moje oko a w zasadzie ucho)

- nie wybrałem Q5 bo było miękko zawieszone a siedzenia zbyt twarde, X3 jest troszkę ZA twarde (dziwię się ze to piszę) mam 19 cali opony, na testach jezdziłem samochodem z 17 calowymi felgami) ale jednak samochód podskakuje na nierównościach ......Dięki Bogu siedzenia rekompesują te drgania

- minusem też jest wygląd x3 ----- Q5 jest moim zdaniem ładniejsze ale sam nie jestem zbyt urodziwy to i samochód nie musi.....

http://images83.fotosik.pl/216/d07e0d01d58e478cgen.jpg

http://images81.fotosik.pl/216/e07ea7d13c9c4183gen.jpg

http://images83.fotosik.pl/216/bd0497983cea38dfgen.jpg

8 5oo km uszkodzony EGR - wymiana na gwarancji !!!! Trzaski w drzwiach przednich od strony pasażera do sprawdzenia.(Drzwi naprawione obluzowana mata wygłuszająca). Wymiana zaworu EGR na gwarancji, Wymiana chłodnicy EGR na gwarancji.

Opublikowano
Piekny kolor + mpak = idealne polaczenie. Za to dziwi mnie Twoj opis bo siedzenia sportowe wg mnie sa srednie a wyciszenie porazka ale duzo latam po austradach to moze dlatego. Inna sprawa ze lci podobno poprawiono pod tym wzgledem. Anyway, udanego uzytkowania i "radosci z jazdy":)
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Świetnie wygląda, ja tam uwielbiam sportowe fotele, fajnie trzymają i dla mnie są wygodne.

Trochę lipa, że nic nie dostałeś przy odbiorze samochodu klasy premium..., ale to jest tylko podejście chyba dealera do tej kwestii...

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Piekny kolor + mpak = idealne polaczenie. Za to dziwi mnie Twoj opis bo siedzenia sportowe wg mnie sa srednie a wyciszenie porazka ale duzo latam po austradach to moze dlatego. Inna sprawa ze lci podobno poprawiono pod tym wzgledem. Anyway, udanego uzytkowania i "radosci z jazdy":)

Przy wzroście 190 cm mam idealne podpacie ud prawie siedzenie sięgają kolan.

Częsc przednią siedzenia dałem maksymalnie do góry część tylną dałem na dół (wpadłem w siedzenie ze tak to określę)

takiej pozycji nie potrafiłem odnaleść w audi Q5 nie mówiąc o GLC.

Szerokośc też ok i miękkośc siedziska ok. (regulowane boczki bajka) brak regulacji ledzwiowej narazie nie doskwiera (małe - krótkie dystanse)

A wyciszenie :)

porównuję do mojego byłego samochodu Audi A3 sportback, bardzo słabo był wyciszony (głównie szum z nadkoli nie mówiąc o warkocie silnika jeszcze na pompowtryskach 170 Ps 2,0 TDI )

Muszę zaznaczyć ze narazie poruszam się głownie po miescie i nie przekroczyłem prędkości 150 km/h (wg instrukcji docieranie)

Świetnie wygląda, ja tam uwielbiam sportowe fotele, fajnie trzymają i dla mnie są wygodne.

Trochę lipa, że nic nie dostałeś przy odbiorze samochodu klasy premium..., ale to jest tylko podejście chyba dealera do tej kwestii...

Małe sprostowanie otrzymałem skórzane etui na dokumenty :cool2: wolałbym ori breloczek no ale było minęło.

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...