Skocz do zawartości

zablokowane drzwi i bagaznik po wyjęciu akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po wyjęciu akumulatora zatrzasnąłem drzwi i bagazninik. Nie mogę w zaden sposób dostac się do środka. Próbowałem otworzyc mechanicznie za pomocą kluczyka ale bez efektu. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam Igor :(

Opublikowano

Witam dziękuje wszystkim za pomoc. Dla usciślenia informuję,że mam 520 model E39 z 1998 r . samochód jest zamkniety na amen i nie ma akumulatora wewnatrz. Może ktos będzie miał jeszcze inna radę.

pozdrawiam Igor :)

Opublikowano
Witam dziękuje wszystkim za pomoc. Dla usciślenia informuję,że mam 520 model E39 z 1998 r . samochód jest zamkniety na amen i nie ma akumulatora wewnatrz. Może ktos będzie miał jeszcze inna radę.

pozdrawiam Igor :)

A dlaczego nie da się otworzyć kluczem?Nie znam się ale chyba powinno dac rade..wiem że central nie działa ale pojedyńczo powinno się chyba dac otworzyć.Jeśli klape masz dociąganą elektr.to też nic się nie da zrobić.Jedyna nadzieja to zamek w drzwiach.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
ALE CO SIE DZIEJE, JAK WKLADASZ KLUCZYK ? Przekrecasz i co? Moze musisz tam walnac jakims wd-40. Moze nie bylo uzywane i sie troche zasyfilo. Jesli nie masz dociagania klapy to powinienes kluczem otworzyc. Ja tez tak mialem i spokojnie otwieralem kluczem. NIe chce Cie martwic, ale podejrzewam ze masz ryglowanie. Czyli nawet jesli sie dostaniesz do auta to i tak nie otworzysz drzwi od srodka. Ale jesli uda Ci sie akumulator wyjac i naladowac no to problem z glowy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Czytalem gdzies na forum ze do ktoregos kabla znajdujacego sie w lampach podlaczasz 12v i otwierasz samochod pilotem. Zapomnialem niestety szczegolow i na ktorym forum to bylo, ale prawdopodobnie tutaj.
Opublikowano
chodziło o lampkę oświetlającą bagażnik lub tablice. Podajesz mały prąd i otwierasz. Ale nie wiem czy to zadziała jeśli nie ma akumulatowa wogóle.
Opublikowano

Jakis czas temu znalazlem sie w podobnej sytuacji. Co ciekawe zdarzylo sie to dokladnie 13 w piatek. I jak tu nie byc przesadnym, heee. Ale do rzeczy.

Moj przypadek byl podobny do opisywanego wyzej. Zatrzasnalem bagaznik z odlaczonym akumulatorem. Krew mnie zalewala, gdyz przekrecajac kluczyk z duza sila (podobno mialo to zadzialac) nic to nie pomoglo. Rozkladalem rece i myslalem jak tu zaholowac becie do ASO. Z pomoca przyszedl mi znajomy mechanik ktory zasugerowal metode, ktora okazala sie skuteczna.

W moim jednakze przypadku zatrzasniety byl tylko bagaznik. Drzwi mimo odlaczonego akumulatora moglem otwierac kluczykiem i to standardowym.

Metoda polegala na podlaczeniu, a w zasadzie na krotkim podaniu napiecia 12V z drugiego akumulatora. Minus z aku do masy wozu, a plus do sruby, ktora znajduje sie pod klapka pomiedzy rurami kolektora dolotowego na jedo gornej zewnetrznej powierzchni. Iskrzylo jak diabli, ale wystarczylo to, aby w tym samym czasie druga osoba nacisnela przycisk otwarcia bagaznika w pilocie.

W sytuacji kiedy nie mozesz otworzyc drzwi sprawa wydaje sie trudniejsza, ale chyba do zrobienia.

Sugieruje otwarcie maski z zewnatrz przez nerki.

Zycze powodzenia

GO NAVY...
Opublikowano

Bagażnik powinien dać się otworzyć z kluczyka, chyba że zdjęty jest łącznik zamka z siłownikiem albo kluczyk wogóle nie da się przekręcić w pozycję otwierania w wyniku rzadkiego używania go w E39.

Nie pozostaje Ci nic jak:

Wśliznąć się pod auto z lewej strony auta za przednim kołem i podać zasilanie na przewód przykręcany w karoserii na podłużnicy zaraz przy ścianie grodziowej komory silnika z wnętrzem auta. Problemem jednak mogą być ekrany pod autem o ile je masz.

Opublikowano

Dojście do alternatora lub rozrusznika jest nie co utrudnione ze względu na kapsel na skrętce alternatora i złe dojście do rozrusznika utrudnione różnymi przewodami i łącznikiem kierownicy, ża duże ryzyko zwarcia gdzieś do masy.

To miejsce połączenia na karoserii jest widoczne z powodu czerwonego kapsla przy skrętce i jest ono również ochroną przy takich czynnościach jak podpięcie przewodu "na cela"

Opublikowano

Mi się akumulator rozladował i zrobiłem kiedyć coś takiego.

1 wsadzasz kluczyk

2 podnosisz klamkę

3 w lewo kluczuk

4 w prawo

puszczas klamkę i otwierasz

lub

1 wsadzas kluczyk

2 przekręcasz w prawo

3 przytszymujesz w pozycji skręconego kluczyka w prawo

4 w prawo potem kluczyk

5 puszczasz klamkę i otwartę

lub to samo tylko zmień z lewo na prawo. Taki jest awaryjny sposób otwarcia.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 lat później...
Opublikowano
Miałem ten sam problem w swojej buni. Zaryglowało mi wszystkie drzwi, musiałem otworzyć mechanicznie zamek kluczykiem w drzwiach kierowcy, nastepnie od środka otworzyłem klamką tyne drzwi po czym ściągnąłem roletę bagażnika(wersja touring) i przez bagażnik dostałem się do aku(w tylnej klapie nie mam zamka).
Opublikowano
Kazda E39 powinno dac sie otworzyc bez pradu. Pod warunkiem ze zamek w tylnej klapie masz sprawny i nie zasyfiony na amen. Zaaplikuj mu zdrowo WD40 i poczekaj pare minut. Wkladasz kluczyk i przekrecasz do oporu a potem ten opor musisz pokonac tylko z wyczuciem oczywiscie zeby nie zlamac kluczyka. Tak mowi instrukcja tylko nie pamietam w ktora strone trzeba przekrecac a nie mam jej pod reka. Ale jak poszukasz to znajdziesz PDFa z instrukcja na forum.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
witam sytuacja jest zła ale nie beznadziejna jeśli masz naładowany akumulator weź dwa przewody nie muszą być grube jeden podepnij pod masę ściągasz przednie lewe koło przez szpare kukasz gdzie jest gruby kabel do rozrusznika i do styku który jest w kolektorze bierzesz elektrodę taką do spawania szlifujesz koniec na igiełkę jeśli nie masz szpary we właściwym miejscu zrób dziurkę w plastykowej osłonie wbijasz elektrodę w kabel i podpinasz plus z akumulatora i otwierasz z pilota, musi się dać to zrobić powodzenia
Opublikowano
Coś mi się wydaje,że autor tematu w końcu otworzył auto.Przecież to było 6 lat temu :mad2: i nie widzę powodu aby wyciągać tak stare tematy.
niema nic lepszego niż BAWARKA
  • Moderatorzy
Opublikowano

Kolega krzysiekjc09 odkopuje takie tematy, że szok :shock: To już któryś taki temat z kolei,chyba czyta forum od końca bo innej możliwości nie widzę,skoro pomaga kolegom w tematach z przed 6 lat :mad2:

Coś mi się wydaje,że autor tematu w końcu otworzył auto.Przecież to było 6 lat temu

Uśmiałem się jak to przeczytałem,przynajmniej wątek humorystyczny z tego jest.

A jak nie otworzył? Ile przebiegu zaoszczędził przez te lata?Jak będzie sprzedawał(o ile otworzy) to nie będzie musiał cofac, bo będzie miał taki malutki :lol: .

PS.Kolego krzysiekjc09 odpowiadaj na tematy 2011,bo tak to bez sensu(ten o regulacji drzwi i twoja porada o blacharzu też).

ec2Wze6.jpg