Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie odnośnie nerek do e46 FL a mianowicie chciałem zapytać czy ma ktoś możliwość sprawdzenia u siebie w aucie jakiej firmy ma nerki? pytam dlatego ponieważ wyskoczyła mi sarenka no i niestety gril uległ zniszczeniu, zamówiłem na allegro używane "oryginalne" nerki ale są wyprodukowane przez SAPA z na starej nerce pisze mi GERHARDI wiec pytanie czy te SAPA sa oryginalne czy tylko sa to "dobre" zamienniki oryginałów? nr są te same co w starej ale producent inny.

Może ktoś to dla mnie sprawdzić?

Z góry dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to oryginały to znajdziesz na nich numery z ETK i znaczki BMW.
Opublikowano

Auto mam sprowadzone z Niemiec od 2 właściciela. Ale na nerkach mam date produkcji 2002, auto też mam z 2002. Jest na nich znaczek BMW, więc są one oryginalne na pierwszy montaż. Sprawdź u siebie czy jest znaczek, pewnie tak.

pzdr

• 6 lat później...
Opublikowano

Odgrzeję troszkę kotlecika i zapytam o grill/nerki. Jako, ze maluję/konserwuję swoją ślicznotkę chcę założyć nowe nerki z tym, że zamienniki do wersji przed liftowej. Czy ktoś kupował zamienniki i jak z ich jakością, pasowaniem aby nie były luźne itd. Możecie polecić jakąś firmę bądź sprzedawcę ?

Z góry dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedyś jeszcze w E36, jak się jakość nie zmieniła to po sezonie do kosza bo zmatowiały do tego stopnia, że nie dało się tego wyczyścić. Spasowanie też było kiepskie.
Opublikowano
Właśnie widzę kilka a przynajmniej dwa rodzaje tych zamienników, używanych oryginałów za bardzo nie chcę kupować bo takie to mam a zaczepy lubią w nich pękać a te swoje już ze dwa razy kleiłem