Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
odmę czyściłem tak samo jak i cała pokrywę zaworów niestety żadnych efektów to nie dało wszystko przepatrzyłem jest szczelne nie dostaje lewego powietrza nigdzie. co najciekawsze ze gdy jest zimny to do 40-50 stopni chodzi jak zegareczek. Ogólnie to nie przeszkadza w normalnej jeździe osiągi przyspieszenie jest takie jak powinno być ale zaczyna mnie to czasem drażnić ze tak puka w tłumik :? zaczynam ostatnio myśleć ze to kable od świec ale chyba gdyby miały przebicie to na zimnym nie chodził by tak idealnie...
Opublikowano
wymienilem czujnik cisnienia paliwa i jest juz ok. Na gazie chodzi elegancko a na benzynie jakis slabszy jakby i troche przerywa:(

rozumiem ze czujnik cisnienia w instalacji lpg, tak?

wymiana tego czujnika nie mogla miec wplywu na zachowanie auta na benzynie, przeciez to dwa osobne uklady

Opublikowano
na gazie śmiga a na benzynie przerywa i muli?? zakładam ze gaz masz zwykły nie sekwencje... często bywa mając Lpg samochód zaczyna coraz gorzej na benzynie jeździć. Każdy samochód który kupiłem który miał instalacje gazową miał takie objawy. Powód jest taki że samochód który mało jeździ na benzynie a najgorzej gdy wcale nie jest jeżdżony na benzynie tylko na samym gazie zaczyna mieć powoli takie objawy. pierwszy samochód jaki miałem w gazie była to vectra A gaz chodził super benzyna gorzej przewał szarpał trochę na benzynie tak jak piszesz. Ale da się to szybko i łatwo naprawić wlałem pół baku benzyny 98 i jeździłem na samej benzynie samochód na benzynie zaczął chodzić jak nowy i na gazie tez. Potem miałem Opla Calibrę w gazie tam to już była tragedia jak przełączyłem na benzynę to myślałem ze samochód mi się rozleci a na gazie spokój. Zrobiłem tak samo kupiłem benzyny 98 tylko ze nie jeździłem na benzynie bo to by była tragedia tylko go odpalałem i co dzień tak z 30minut na "luzie" zostawiałem go żeby na benzynie chodził samej. Pomogło potem zaczął powoli coraz lepiej chodzić na benzynie. wiec jeśli mamy gaz w samochodzie od czasu do czasu trzeba pośmigać na benzynie. Mam nadzieje że przyda się ta informacja :D
Opublikowano
W książkach gwarancyjnych, są zawarte instrukcje obslugi instalacji, ktore mowia ze co jakis czas trzeba przejechac x km na benzynie bo inaczej moga sie zapiec(czy w inny sposob uszkodzic) wtryskiwacze, stad pewnie problem tak jak pisze przedmowca