Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kupilem niedawno 530i i mysle o zalozeniu lpg.

problem w tym ze autko posiada samopoziomujace sie zawieszenie i czesc ( jednostka dostarczajaca powietrze) tego uzadzenia znajduje sie w kole zapasowym,

jesli dobrze wyczytalem

czy ktos ma moze takie autko z butla w kole bo nie chce zakladac butli w bagazniku,

czy jest jakis sposob zeby zmiescic tam butle?

Opublikowano
Witaj, w mojej Buńce pompa Nivo trafiła do schowka po prawej stronie (nad akumulatorem), zbiornik 68 litrów do wnęki koła zapasowego, a koło zapasowe zostało zastąpione uszczelniaczem w spreju. :mrgreen: Ale chętnie dowiem się o innej metodzie montażu butli, która zaoszczędzi koło zapasowe i bagażnik!
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Potwierdzam to co napisał poprzednik, kompresor spokojnie można przenieść do wnęki po prawej stronie nad akumulator. Jedyny minus tego rozwiązania jest taki że kiedyś kompresora nie słyszałem a teraz lekko brzęczy czasami. Co do butli to u mnie udało się wcisnąć tylko 62litry.
Opublikowano

no panowie to dobra wiadomosc bo juz myslalem ze zrezygnuje z gazu :)

i na ile wan taka bulta wystarcza?

jak jak mierzylem to powinna sie zmiescic 94 chyba ze zle miarke trzymalem

Opublikowano

jak jeszcze ktos moglby wstawic zdjecie zeby moim magikom od gazu pokazaj jak to jest zamocowane czy cos w tym stylu

z gory dziekuje