Skocz do zawartości

316ti Compact Problem z Odpowietrzeniem Silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie chodzi o olej sam w sobie! chodzi o wodną emulsję która się z niego wytrąca... a jak wiadomo woda szybko zamarza tym bardziej w takich tem jakie mamy aktualnie.

jutro jak mechanik mi zrobi ODME dam znac czy wszystko dziala. Oby..

Mialem tez dotychczas taka sytuacje ze mi troche oleju bral..wracalem z chorwacji 2000km to musialem dolac duzo z 1L. Teraz dochodze do wnisoku ze to byc moze przez brudna zapychajaca sie ODME. zobaczymy jutro.

E46 318D 180KM
Opublikowano
no żeby tylko przez odme. Będzie robił test kompresji cylindrów??

moge mu nadmienic aby zrobil. Wczoraj ujechalem 500m zauwazylem dym z wydechu i odrazu wylaczylem silnik. Mam nadzieje, ze tylko to ta ODMA.

E46 318D 180KM
Opublikowano
Auto zrobione. Smiga jak nowe!! :) Jednak to ODMA. Mam nadzieje, ze juz mi nie zamarznie :) Calutka wyczyszczona i kolektor tez.
E46 318D 180KM
Opublikowano
no to super! :cool2: a jak z tą kompresją cylindrów?? było mierzone?? co z katami?? wyciąłeś czy postanowiłeś wypalić w trakcie eksploatacji?? i pamiętaj w te mrozy jak już rozgrzejesz silnik to daj trochę po garach do odcinki!
Opublikowano
no to super! :cool2: a jak z tą kompresją cylindrów?? było mierzone?? co z katami?? wyciąłeś czy postanowiłeś wypalić w trakcie eksploatacji?? i pamiętaj w te mrozy jak już rozgrzejesz silnik to daj trochę po garach do odcinki!

cylindry OK :) olej wypale. Dzis juz troche pojezdzilem i przepalilo. Juz nic nie dymi. Wszystko wraca do normy ! :cool2:

E46 318D 180KM
Opublikowano
A jeszcze pytanie odnośnie tego ile Ci kosztowała cała robota??

po znajomosci :) musial wywalac caly kolektor i go tez czyscil. I uzupelnil mi olej.

Zaplacilem 250zl :)

E46 318D 180KM