Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wiem ze ten temat centralnego zamaka był wałkowany, szukałem ale nie znalazłem pasujacego do mnie.. u mnie nie dziala pilot otwiera i zamyka sie z kluczyka oraz z konsoli w srodku.. moj samochod to bmw e46 rok 2000 cos tam wyczytałem ze mozna wymienic akumulatorki w kluczach?? co to moze byc dokałdnie z gory dzieki za podpowiedz
Opublikowano

.....u mnie nie dziala pilot otwiera i zamyka sie z kluczyka oraz z konsoli w srodku..opisałeś to strasznie niezrozumiale :?

Wnioskuje że nie możesz z kluczyka otworzyć ani zamknąć auta????

viewtopic.php?f=69&t=144323&p=1021083&hilit=akumulator+w+kluczyku#p1021083

tu masz obszernie opisane rozładowywanie aku,kodowanie kluczyków itd.

(*pozdrawiam*)
Opublikowano

Mam podobny problem. Przycisk z konsoli zamyka/otwiera bez problemu. Jednak z pilota nie da rady, jedynie czasami po dłuższej jeździe i po zaprogramowaniu kluczyka działa. Jednak tylko kilka razy można go użyć po chwili ponownie przestaje działać. Na 100% problemem jest padnięty akumulatorek w kluczyku, zbyt szybko się rozładowuje. Mam już nowy akumulatorek w weekend będę wymieniał.

Spróbuj zaprogramować kluczyk po dłuższej jeździe (instrukcję masz na forum), jeżeli nie będzie dawał oznak życia to możliwe że masz niezsynchronizowany kluczyk z komputerem. Ja tak miałem po wymianie modułu komfortu, wówczas musiałem zaprogramować na nowo cały samochód. Koszt w ASO to 592zł.

Opublikowano

Kolego a masz na tym kluczyku jakąś diodę (czyt, lampkę)??? Jeśli tak to czy ona zapala się po naciśnięciu przycisku na pilocie??? Jeśli się zapala to można założyć, bateria (akumulatorek) jest ok (co nie znaczy, że nie można jej wymienić na nową. z tego co wiem koszt nieduży) i pilot się rozprogramował. Ze zdjęcia które pokazałeś wygląda na to, że pilot nie jest skręcany. Ja mam inny pilot ale wygląda na to, że wystarczy cienki płaski wkrętak (śrubokręt) i wystarczy delikatnie podwadzić w miejscu łączenia górnej i dolnej części i pilot powinien się otworzyć. A tam powinieneś zobaczyć bateryjkę. Jeśli po wymianie bateryjki nic się nie zmieni to czeka cię programowanie pilota.

Gdybyś nie mógł sobie poradzić z rozebraniem pilota to najlepiej zajrzyj do jakiegoś punktu gdzie dorabiają kluczyki i tam na pewno uzyskasz pomoc.

Opublikowano
Nowe piloty od E46 są nie rozbieralne, jest w nich akumulatorek. Sygnalizacji działania kluczyka nie ma.
Opublikowano
Nowe piloty od E46 są nie rozbieralne, jest w nich akumulatorek. Sygnalizacji działania kluczyka nie ma.

No to mnie kolego zaskoczyłeś. W takim razie jak się ładuje ten akumulatorek??? Ładuje się ze stacyjki??? Nemo05 pokazał zdjęcia z allego na którym widać rozebrany kluczyk i tym się zasugerowałem. Mój na ten przykład jest rozbieralny i ma czerwoną diodę.

Opublikowano
u mnie nie ma diody. a ten kluczyk z allegro to był tylko przykład co do wygladu taki kluczyk mozna kupic i wtedy jest juz rozbieralny ten co mam oryginalny to nie jest
Opublikowano
Kluczyk jest ładowany indukcyjnie ze stacyjki.

Opis jak rozebrać i naprawić kluczyk:

http://radxcell.nora.pl/2009/02/15/jak-rozebrac-kluczyk-bmw.html

http://radxcell.nora.pl/2009/02/16/jak-naprawic-kluczyk-do-e46.html

No widzisz ja mam starszy kluczyk i nie wpadł bym na to, że w nowych kluczykach jest to tak rozwiązane.

Dzięki tobie jestem trochę mądrzejszy, a i tak pewno głupi umrę.

Opublikowano

haha masakra.. 6 miesięcy kluczyk mi nie działał... powyżej spr napiecie w kluczyky z powyższego linku.. wszystko było opisane tak jak w opisie..

zakodowałem na nowo i działa !! :norty:

masakra.. a chciałem już wydawać 500 pln + 300 na zakodowanie ;)

Opublikowano
Właśnie wymieniłem akumulatorek w kluczyku. Ciężko było rozebrać ale jakoś poradziłem sobie. Okazało się że stary akumulatorek ma napięcie 3.3V, jednak po wciśnięciu jakiegoś przycisku napięcie spadało do niecałego 1V. Teraz na nowym akumulatorku kluczyk działa idealnie :) nie musiałem nawet programować kluczyka.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam pewien problem, a nawet 2:

1. Są problemy z otwieraniem drzwi z pilota (czasami otwiera), natomiast zamyka drzwi i otwiera klape za każdym razem bez problemu

2. To samo dotyczy otwierania drzwi z kluczyka raz otworzy mi wszystkie drzwi a raz tylko od kierowcy, i wtedy kiedy wejdę do środka i chcę otworzyć resztę drzwi to się nie da

Pomoże ktoś?

DZIA

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam mam pewien problem, a nawet 2:

1. Są problemy z otwieraniem drzwi z pilota (czasami otwiera), natomiast zamyka drzwi i otwiera klape za każdym razem bez problemu

2. To samo dotyczy otwierania drzwi z kluczyka raz otworzy mi wszystkie drzwi a raz tylko od kierowcy, i wtedy kiedy wejdę do środka i chcę otworzyć resztę drzwi to się nie da

Pomoże ktoś?

DZIA

Czarek 88 , rozwiązałeś problem ?

Mam to samo w E46 żony :(