Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezeli masz te fele co na zdjeciu to smialo wejda dystanse ktore chcesz zalozyc. Zawsze mozesz wymierzyc miarka dokladnie dokad siegnie kolo po montazu dystansow. No i kwestia czy bedziesz przewozil jakies ciezkie rzeczy w bagazniku bo gume troche za wysoka masz.
Opublikowano
Opony mam takie jak zaleca producent (285/45/19) i auto ze zdjęcia jest moje a nie przykładowa fotka, tylko czy nic nie będzie obcierało ? bo czytałem że są jakieś poszerzenia do x5 ale nigdzie nie moglem znaleźć jak to wygląda . W komplecie (5 osób) jeżdżę bardzo rzadko w roku może z 30 razy w 2 osoby albo sam bardzo często a w komplecie i z załadowanym bagażnikiem tylko od święta 3-4 razy w roku no i dodatkowo dochodzi butla z gazem 70l gazu + ok 30l benzyny bo potrzebna mi tylko do rozgrzania silnika zanim się nie przełączy na gaz.
Opublikowano
Wiem ze opony sa takie jak producent podaje ale chodzilo mi o to ze jak chcesz poszerzac to troche za duza jest. Musisz zmierzyc ile masz do nadkola na wysokosc i szerokosc. Nie problem cos zamontowac. Gorzej bedzie podczas jazdy. Bo jesli masz na wybojach lub policjantach haczyc opona o nadkole to troche slabo.
Opublikowano
właśnie o to mi chodzi czy nie będzie za szeroko. a idzie później ewentualnie stoczyć taki dystans? czy jest tak utwardzony , że tokarka nie weźmie? - dodam jeszcze ,że nivo zdemontowałem i teraz auto jest na sprężynach
Opublikowano
Ja uwazam ze co oryginal to oryginal. Pozniej zle sie przetoczy i bedzie klopot. Jak wspominalem sam zmierz a bedziesz mial pewnosc. Mialem pytac tez jakie zwieszenie z tylu ale juz uprzedziles. Zmierz, zapakuj dwojke sporych osob na pake i niech pobujaja autem a zobaczysz na ile mozesz sobie pozwolic.
Opublikowano
właśnie o to mi chodzi czy nie będzie za szeroko. a idzie później ewentualnie stoczyć taki dystans? czy jest tak utwardzony , że tokarka nie weźmie? - dodam jeszcze ,że nivo zdemontowałem i teraz auto jest na sprężynach

Ojjj kolega chyba cos nie tak z toba(chyba wogole nie czytasz tematu i poprzednich postow) masz wczesniejsze posty i pokazane fotki jak to wyglada z dystansami.

I juz ci napisalem jesli masz standartowe opony ijakie zaleca producent to nie ma zadnych przeciwskazan.

Ale licz sie z szybszym zurzyciem opon od strony wewnetrznej jesli duzo jezdzisz to opony co roku do zmiany.

Chyba ze zmienisz kat nachylenia kola.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
25mm to max w standarcie nadwozia. Rodzaj zawieszenia nie ma nic do tego. X5 przeciez nie ma rantow. 25mm jest na rowni z nadwoziem.
Opublikowano
25mm to max w standarcie nadwozia. Rodzaj zawieszenia nie ma nic do tego. X5 przeciez nie ma rantow. 25mm jest na rowni z nadwoziem.

30mm.tyl i 20mm. przod i nie ma zadnych przeciwskazan.

i kola nie wystaja poza obrys auta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam takie pytanie odnośnie dystansów w e53 4.4 286 KM

bo kupiłem felgi na zimę nie oryginalne do x5 tylko od innego BMW parametry były bardzo zbliżone ale szerokość się różniła o pół cala ( były szersze) i teraz jak chce założyć je do auta to na tyle jest super a z przodu są za małe :/ a to jest 17" i teraz takie pytanie czy wyjdą do x5 na przód dystanse 25mm ? i czy muszę takie wkładać ? bo 25mm to około cala czy mogę włożyć 20mm i będzie dobrze i felgi wejdą ? folgi to dezent i wygląda tak : http://olx.pl/oferta/felgi-dezent-17-5x110-opel-alfa-romeo-vectra-zafira-omega-CID5-ID3DI4L.html dokładnie takie same parametry i model jak moje. z góry dzięki za szybką odp.

• 6 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://gitcar.pl/ polecam ten sklep, mam już 2 lata i są ok.

Nowsze X mają chyba inny otwór centrujący z przodu, żeby nie zakładać tyłu do przodu

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW