Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mianowice mam maoly problem z pilotem do centralengo.

czytalem ze w wersjach po lifcie nie ma baterii jest aku, problem w zm ze moj czasami dziala a czasami msze naciskac go z 10X zanim sie otworza dzwi ...

pytanie przeprogramowac czy isc do dilera i dorobic nowy?

Opublikowano

bagaznik sie owiera z pilota ale nie podnosi i nie zamyka (kombi) mechanizm dziala, natomiast zeby otworzyc dzwi czy bagaznik cokolwiek z pilota musze czasami naciskap przycisk z 10x i dopiero zadziala .

auto bylo kupione w komisie wiec moze jak dlugo stal kluczyk sie rozprogramowal? sam nie wiem pomozcie :)

Opublikowano
jeżeli za dziesiątym razem otworzy się to programowanie od nowa nie da nic,chociaż jak chcesz to spróbuj.wsiądz do samochodu włóz kluczyk,przekręc tylko na pierwszy stopień i po trzech sekundach wyłącz i wyjmij szybko,jednym palcem trzymaj na zamykanie (na pilocie oczywiście)a drugim palcem naciskaj otwieranie dzwi nie klapy tylnej(oczywiście tez na pilocie).ważne po wyjęciu kluczyka po tych trzech sekundach spiesz sie z tą operacją trzymania i klikania.powinny zamki w dzwiach zamknąc lub otworzyć.jezeli ta wersja nie działa to zamień palce na pilocie trzymaj otwieranie dzwi a drugim palcem klikaj na zamykanie zamków 3x szybko.Próbuj kilka razy a się uda na pewno.U mnie bez problemu to robiłem.Jezeli zadziałają zamki jak to zrobisz to kluczyk zaprogramowany.
Opublikowano
Aku się rozładował, tym bardziej że auto stało,musisz się dłużej przejechać bo aku jest ładoeane ze stacyjki. Miałem podobny problem z zapasowym kluczykiem który leżał lilka lat nie używany,dopiero jak zrobiłem 300km to pilot zaczoł działać.POZDRO. :cool2:
Opublikowano

a czy jak pojade do serwisu bmw i dorobie kluczyk to bedzie poprawnie dzialal?

nie beda miec problemu z dorobieniem klucza nie dzialajacego poporawnie?

Opublikowano
Podasz w serwisie nr. VIN swoiej buni, dowód że jesteś właścicielem i dorobią ci kluczyk z pilotem lub bez, tylko nie wiem za ile, ale tanio nie będzie.
Opublikowano

ale czy to pomoze ,

czy nowy kluczyyk napewno bedzie dzialal poprawnie czy nie bedzie to moze jakis problem z odbiornikiem jakims co jest w samochodzie :)

Opublikowano
ale czy to pomoze ,

czy nowy kluczyyk napewno bedzie dzialal poprawnie czy nie bedzie to moze jakis problem z odbiornikiem jakims co jest w samochodzie :)

Trudno powiedzieć,pewności nie ma, dlatego proponuję ci najpierw sprawdzić czy aku w kluczyku jest dobrze podładowany, a ładuje się tak ja wcześniej pisałem w stcyjce podczas jazdy.

Opublikowano
ale czy to pomoze ,

Gwarancji serwis ci nie da , nawet na to że kluczyk przyjdzie i będzie działa ( kręcił w zamkach , stacyjce , palił , działał centralny ) ponieważ oni nie wiedzą czy w samochodzie coś nie było zmieniane , a po drugie auto napewno mało nie ma przejechane i gdy kluczyk przyjdzie świeży z fabryki może być problem z działaniem w zamkach i stacyjce.

Skąd jesteś ?

Opublikowano
a drugi kluczyk działa poprawnie? sprawdzałes? czy masz tylko jeden?

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

mieszkam w angli koszt kluczyka to 70 funtow i mam niestety jeden zle dzialajacy

o drugi mam zadzwonic pod koniec nastepnego tygodnia moze beda mieli w komisie ale watpie

macie moze pojecie gdzie ten mechanizm centralny (odbiornik) sie znajduje ii jak go sprawdzic

Opublikowano

pilot przestal dzialac calkiem

nie moge otworzyc ani zamknac samochodu z pilota ....

na ebayu widzialem oferte ze ktos naprawia piloty ale czy to bedzie dzialac?

Opublikowano

kluczyk nowy sobie dorob, skoro masz tylko jeden slabo dzialajacy

70funtow to malo jak za nowy kluczyk z pilotem, u nas to chyba ok. 600zl

gdzies wyzej napisales ze otwieranie bagaznika dziala, czy ono dalej dziala czy juz tez przestalo, bo jesli otwieranie bagaznika dziala za 1 razem a drzwi za 10tym to znaczy ze klopot jest ze stykiem otwierania dzrzwi, podobnie z guzikiem zamykania

tak jak pisali poprzednicy jesli kluczyk lezal dlugo nie uzywany w komisie, to jest opcja zeby sie rozladowal, wiec trzeba go naladowac trzymajac w stacyjce

Opublikowano

nic juz nie dziala zadne otwieranie i zamykanie z pilota.

pisano ze te kluczyki maja baterie ale na youtubie znalazlem taki sam kluczyk i gosciu zmienial w nim baterie?!

wiec juz nie wiem czy jest tam aku czy bateria?

kluczyk identyczny jak moj tylko bmw seria 3 ale to chyba bez roznicy.

bo jak bateria to bym zmienil mam nowy docienty klucz bez srodka(bez elektroniki w srodku) gdybym wiedzial ze jest tam bateria to bym go rozlupal i przelozyl srodek do nowego i zmienil bateria ale sam juz nie wiem co tam jest bateria czy aku?

tu filmik

Opublikowano

no chyba w takim razie nie masz za wiele do stracenia ;)

niby bateria/aku w tym kluczyku laduje sie indukcyjnie, ale nawet jakby to mialo nie dzialac, a udalo by Ci sie wlozyc tam baterie to na ladnych pare lat po klopocie

z drugiej strony wg mnie zapasowy kluczyk jest konieczny

Opublikowano

dzis juz nie wytrzymalem i rozebralem kluczyk

jest w nim bateria 2020 plaska 3v.

ku mojemu zdziwieniu byla dobra przelozylem srodek do nowego kluczyka wraz ze stara bateria i wszyatko smiga jak nowe :)

tylko jak ktos bedzie rozbieral to polecam dopiero po rozebraniu kupic baterie

ja kupilem taka jak na filmiku byla 2025 no i raz ze delikatnie inna to 2 ze stara jest calkiem dobra.

moze byl problem ze stykami czy cos lub guzikami

teraz wszystko dziala

Opublikowano
Podjedz do kogos na kompa, sprawdz ilosc wprogramowanych kluczyków w EWS. Sprawdz błedy jesli jakies są (mysle ze bedzie stanadrowy blad komunikacji radiowej/kodów). Czesto ludzie dorabiaja dodatkowe kluczyki wprogramowujac je na kodach pobranych ze starego kluczyka - ews widzi dwa kluczyki pod jedną pozycją i wariuje. Trzeba wtedy usunac w kompie nie uzywne kluczyki i wprogramowac tylko te posiadane i wszystko bedzie smigac.

Xdrive

Koder

Opublikowano
KOledzy podłącze sie w temacie kluczyka. Mam dwa kluczyki,jaeden w pełni sprawny i zawsze uzywany natomiast drugi kluczyk otworzyłem bo nie chciał otwierac samochodu-bagaznik otwierał i zamykał cały samochod.Po otwarciu okazało się ze udyndolony był ten microstyk od otwierania.Medyk elektr. przylutował perfekt i złożyłem kluczyk.Efekt nic nie działa,pomyślałem rozładowany pojezdiłem na nim 50km i teraz otwiera samochód bagażnik :mrgreen: :mrgreen: natomiast nie zamknie samochodu za cholere :cry2: :cry2: :cry2: .Oba kluczyki zaprogramowane.Pytanie brzmi czy mozliwe ze jeszcze nie doładowany i nie może zamknąc czy inna przyczyna :shock: :shock: POzdr
Opublikowano

KOledzy podłącze sie w temacie kluczyka. Mam dwa kluczyki,jaeden w pełni sprawny i zawsze uzywany, natomiast drugi kluczyk otworzyłem bo nie chciał otwierac samochodu--bagaznik otwierał i zamykał cały samochod.Po otwarciu okazało się ze udyndolony był ten microstyk od otwierania samoch.Medyk elektr. przylutował perfekt i złożyłem kluczyk.Efekt nic nie działa, :idea: :idea: pomyślałem rozładowany pojezdiłem na nim 50km i teraz otwiera samochód bagażnik :mrgreen: :mrgreen: natomiast nie zamknie samochodu za cholere :cry2: :cry2: :cry2: .Oba kluczyki zaprogramowane.Pytanie brzmi czy mozliwe ze jeszcze nie doładowany i nie może zamknąc czy inna przyczyna :shock: :shock: POzdr

PS może lepiej kupić nowy aku-bat i sprubować.Choć ktos pisał że orginał lepciejszy ,poza troszke głupio się podmienia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

właśnie jestem po podmianie akumulatorka w kluczyku. Akumulatorek kupiłem na ebay'u:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280651953472&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Podmianka trochę kłopotliwa. Z powodu innego położenia nóżki plusowej (ta u góry) trzeba się trochę namęczyć. Wylutowanie baterii to kaszka z mleczkiem. Potem trzeba odciąć nóżkę plusową ze starej i nowej baterii i podmienić je, uprzednio namierzając prawidłowe położenie nóżki na nowej baterii. Z przylutowaniem to już zależy od umiejętności i cierpliwości (szklaneczka dobrej meliski na pewno pomoże :) ).

Jak miałem problemy z otwarciem auta z bardzo bliska, tak teraz otwiera się pięknie ze środka pokoju. Jeszcze nie testowałem ładowania, ale powinno być ok. Pozdrawiam i życzę powodzenia w podmiance.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

właśnie jestem po podmianie akumulatorka w kluczyku. Akumulatorek kupiłem na ebay'u:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280651953472&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Podmianka trochę kłopotliwa. Z powodu innego położenia nóżki plusowej (ta u góry) trzeba się trochę namęczyć. Wylutowanie baterii to kaszka z mleczkiem. Potem trzeba odciąć nóżkę plusową ze starej i nowej baterii i podmienić je, uprzednio namierzając prawidłowe położenie nóżki na nowej baterii. Z przylutowaniem to już zależy od umiejętności i cierpliwości (szklaneczka dobrej meliski na pewno pomoże :) ).

Jak miałem problemy z otwarciem auta z bardzo bliska, tak teraz otwiera się pięknie ze środka pokoju. Jeszcze nie testowałem ładowania, ale powinno być ok. Pozdrawiam i życzę powodzenia w podmiance.

czy to jest ta sama bateria http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=2416&menu=393 ?