Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy posiadam e39 2001, zakupiłem lampy (przód) depo i jak mówił sprzedawca pasują one bez problemu, jednak jak chciałem wymienić coś jest nie halo z podłączeniem wszystkich wtyczek, nie ma możliwości podłączenia pozycyjnych (ringów). Na kartonie jak sprawdziłem jednak jest podany rocznik 95-00 i teraz nie wiem czy jest jakiś myk żeby podłączyć te lampy czy niestety ale muszą być inne dokładnie dedykowane do tego rocznika. A może ktoś posiada opis podłączenia. Sorki jeśli już wcześniej temat był poruszany. Z góry dzięki.

Opublikowano
W samochodach z 2001 sa inne lampy niz z 2000 bynajmniej w orginalnych , nie wiem jak to wyglada w jakis tam depo
Opublikowano
w tych lampach są wtyczki jednak nie wszystkie pasują, kolega DRAY rozwiązał generalnie mój problem i wiadome już jest że musiałbym dokupić przejściówki. dzięki za pomoc.
Opublikowano
lampy DEPO to pewnie masz kilka kabelków bez wtyczek

daj fotkę jak lampy wyglądają z tyłu

fotki nie robiłem jednak wszystkie kable są zakończone wtyczkami z tym że jedna ma okrągłe dwa bolce które w żaden sposób nie pasują do tego co jest na instalacji, reszta jest ok. Tylko te pozycyjne nie wiem jak podłączyć - jest jakiś spoób na to?

Opublikowano
lampy DEPO to pewnie masz kilka kabelków bez wtyczek

daj fotkę jak lampy wyglądają z tyłu

fotki nie robiłem jednak wszystkie kable są zakończone wtyczkami z tym że jedna ma okrągłe dwa bolce które w żaden sposób nie pasują do tego co jest na instalacji, reszta jest ok. Tylko te pozycyjne nie wiem jak podłączyć - jest jakiś spoób na to?

A może znasz kolego jakiegoś elektryka ze śląska!?

Opublikowano

pewnie masz takie

http://moto.allegro.pl/bmw-e39-lampy-reflektory-depo-fk-angel-eyes-black-i1456324386.html

ja bym albo dał konektorki takiego rozmiaru jak styki we wtyczkach

albo obcioł wtyczki ...

pewnie takich przejściówek nie kupisz bo serwisy mają tylko do lamp HELLI

ciekawe też jak będziesz wymieniał żaróweczki z postojówek bo na każdy ring jest ich 5 szt.

Opublikowano
pewnie masz takie

http://moto.allegro.pl/bmw-e39-lampy-reflektory-depo-fk-angel-eyes-black-i1456324386.html

ja bym albo dał konektorki takiego rozmiaru jak styki we wtyczkach

albo obcioł wtyczki ...

pewnie takich przejściówek nie kupisz bo serwisy mają tylko do lamp HELLI

ciekawe też jak będziesz wymieniał żaróweczki z postojówek bo na każdy ring jest ich 5 szt.

Mówiąc szczerze to nie pomyślałem o tym, że może być utrudniony dostęp do tych żaróweczek. A co do podłączenia to chyba trzeba zrobić tak jak mówisz - konektorki.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ja mam u siebie Depo,z tym że auto przed lift wszystko pasowało jak w ori.Mam podobne ale całe w chromie i kierunek jest zrobiony na wzór kierunku w lampie poliftowej.Świecą przeciętnie(mijania a długie całkiem ok),wymienione zostaly bo w ori połamały się regulatory.Ringi też nie świecą jakoś rewelacyjne bo widac takie punkty gdzie są żarówki,nie świecą jednakowo na całym obwodzie.Przez 2 lata żaróweczki te świecą,także ich trwałośc nie jest zła ale w przypadku ich wymiany to nie wiem jak się to robi.
ec2Wze6.jpg
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Kupiłem auto z tymi lampami. A auto mam już 2 lata i zrobiłem kolo 60tyś. Dzwoniłem po wszystkich sprzedawcach i każdy mówi ze tam jest jakiś silniczek i coś się z nim musiało stać abym podjechał do elektryka, bo oni tylko sprzedają te lampy, a nie rozbierali ich... Dlatego na forum pisze co z tym fantem zrobić. Jest jakaś firmowa strona firmy depo?
Opublikowano

No to będzie problem z tymi regulatorami, chyba że są takie jak w ori lampach.

A ja mam gorszy problem, mam do kupienia auto z założonymi oryginalnymi lampami po lifcie (auto przed lift) tylko klosze są zniszczone bo jeden pęknięty a drugi poobijany od kamieni, no i nie mogę znaleźć kloszy do lamp po lifcie, wyczytałem na forum że nie ma w ogóle w sprzedaży kloszy do lamp po lifcie.

Nie wie ktoś może czy są jakieś zamienniki tych kloszy czy coś? No bo paranoją mi się wydaje, że nie da się wymieniać kloszy, jak ktoś dużo po trasie jeździ to dość często może pęknąć klosz od kamienia czy od czegoś i za każdym razem nowa lampa? Bezsens jak dla mnie.

P.S. A czy klosze od lamp przed liftowych albo jakichś inny nie pasują? nie mogę znaleźć dobrych zdjęć kloszy od lamp przed i po lifcie z tyłu, czy zaczepy są takie same itp.

Ewentualnie wymienię lampy na przed liftowe z ksenonem.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano

silniczki mogą być oryginalne bo przeważnie takie są montowane w cudownych lampach

klosze poliftowe znajdziesz na ebayu ale amerykańskim

jak byś nie miał pęknięcia to zmatowienie od kamieni można wypolerować z tym że nie będzie to już takie trwałe bo zetrzesz utwardzoną warstwę

Opublikowano
silniczki mogą być oryginalne bo przeważnie takie są montowane w cudownych lampach

klosze poliftowe znajdziesz na ebayu ale amerykańskim

jak byś nie miał pęknięcia to zmatowienie od kamieni można wypolerować z tym że nie będzie to już takie trwałe bo zetrzesz utwardzoną warstwę

Dzięki dajan za pomoc :cool2: i tak czeka mnie rozebranie lamp i sprawdzenie co tam piszczy ;) pozdrawiam

Opublikowano

teraz jak to ściągnąć i czy warto przesyłki ze stanów nie są tanie... i długo się czeka jak płyną. Zamówiłem rower i płaciłem za wysyłkę 50$ i czekanie do 6tyg

A dajan masz pewność jeszcze czy ze stanów będą pasowały? Ja sprowadziłem z usa mazdę 5 2010rok i lampy są inne jak w europie. Dopiero po pół roku znalazłem takie które będą pasowały, ale to jest mazda nie bmw :)

Opublikowano

chcesz przeca klosze a klosze mają gładkie szybki więc to napewno będzie OK

są tam też z białymi kierunkami ale nie umia po amerykońsku to nie wiem czy chodzi o same klosze czy całe lampy ale na nich pisze że od 97-03r czyli pasują

to te

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Head-Light-Right-RH-BMW-E39-520i-523i-525i-97-2003-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2564c0a90aQQitemZ160604137738QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

w takiej cenie że pewnie tylko klosze

Opublikowano

Aha, a to są oryginały po lifcie? Sorry że tak głupio dopytuje ale nie wiem jeszcze po czym rozpoznawać oryginały od chinoli robionych na wzór oryginału.

Mnie w zasadzie same szkła by wystarczyły bo mam ori po liftowe lampy z ksenonem, pytanie tylko czy łatwiej przełożyć klosze czy silniczki:P

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

• Moderatorzy
Opublikowano
A co myślicie o tych lampach?

Nadadzą się do jazdy i są dopuszczone do ruchu w PL czy olać te lampy i kupić inne?

http://motoallegro.pl/bmw-e39-39-angel-eyes-lampy-przednie-ring-led-nowe-i1680035774.html

Przecież to jest Depo tyle,że z ringami CFCL.Tylko dziwne,że bez silniczków.Moje miały wszystko w komplecie nawet żarówki,tylko podłączyć.Ale te ringi z tymi żaróweczkami nie wyglądają tak dobrze jak te z linku.

Te na E Bay na linku podanym to też podróby są.

A więc tak:

To są kolego przed liftem:

http://moto.allegro.pl/bmw-e39-lampy-przod-soczewkowe-bialy-kierunek-euro-i1658986230.html

To są po lifcie:

http://moto.allegro.pl/bmw-e39-lampy-przod-xenon-lifting-kompletne-i1658986300.html

A tak w skrócie to lampy oryginalne poliftowe mają niepowtarzalną soczewkę do świateł mijania.Najczęściej nieoryginalne lampy mają soczewkę taką mniejszą i otoczoną takimi wrąbkami czego w ori nie ma,lub wręcz soczewka w podróbach ma wygląd :mad2: (okropny,paskudny)co od razu rzuca się w oczy.

Także kolego zawsze przyglądaj się uważnie soczewkom a będziesz wiedział wszystko i nikt cię nie oszuka.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Tak jak Cichy pisze - jak widzisz, że lampa poliftowa ma wokół soczewki taką obwódkę ząbkowaną to na 100% jest to podróba. To chyba najbardziej charakterystyczna cecha nieoryginalnych lamp poliftowych.

Pzdr.