Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Potrzebowalbym namiary na mechanika od automatow w celu wyciagniecia skrzyni i sprawdzenia co w niej siadlo.Oczywiscie zalezy mi na malych kosztach calego zabiegu.Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje.
Opublikowano
Witam.Potrzebowalbym namiary na mechanika od automatow w celu wyciagniecia skrzyni i sprawdzenia co w niej siadlo.Oczywiscie zalezy mi na malych kosztach calego zabiegu.Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje.

Witam

A skąd kolega jest? W Żurominku koło Mławy jest dobry warsztat co naprawia skrzynie automatyczne i co do ceny zawsze można się dogadać.Pozdrawiam

Opublikowano
A no wlasnie zapomnialem dodac.Najlepiej trojmiasto.

Kolego jak siadła ci skrzynia to taniej bedzie kupić drugą niż swoją naprawiać.Ale decyzja należy do ciebie.Niestety w trójmieście nie znam takich warsztatów.A wymiana całej skrzyni to nic skomplikowanego.:)

Opublikowano
No ale pewnosci nie mam czy siadla calkiem czy nie.Niby musze wymienic ale wiadomo jak to w serwisach.Chca sobie nabic kieszen.Mam mozliwosc zalatwienia sobie nowej skrzynki za 2,500zl ale wole sie upewnic.Moze siadla jakas pierdolka ktora kosztuje pareset zlotych, wiec wole kupic ta rzecz i cieszyc sie dalej oryginalna skrzynia niz pakowac inna.
Opublikowano
No ale pewnosci nie mam czy siadla calkiem czy nie.Niby musze wymienic ale wiadomo jak to w serwisach.Chca sobie nabic kieszen.Mam mozliwosc zalatwienia sobie nowej skrzynki za 2,500zl ale wole sie upewnic.Moze siadla jakas [bAD] ktora kosztuje pareset zlotych, wiec wole kupic ta rzecz i cieszyc sie dalej oryginalna skrzynia niz pakowac inna.

Zazwyczaj jak cos siądzie w automacie to nie kosztuje pare zł, a jakie masz objawy?

Opublikowano
Wiem ze nie kosztuje pare zl ale wole miec stara skrzynie ktora byla od nowosci w tym aucie.Podalem tylko przyklad ze moze to byc cos malego.Objawy byly nastepujace: tak od 60km/h do 80km/h gdy chcialem dodac gazu robila mi zrywy.Nastepnego dnia rano gdy odpalilem moja bunie wyskoczyl blad skrzyni.Wylaczylem auto, odczekalem chwile i znowu odpalilem po czym nic sie nie dzialo.Przejechalem paredziesiat km i znowu wyskoczyl blad a na dodatek predkosc maks wynosila 40km/h wiecej nie chciala ciagnac.Obroty skakaly do 5tys a ona dalej 40.Zaparkowalem i znowu odczekalem i wtedy juz byl tylko jeden bieg do przodu czyli dajac wsetczny oraz neutralny jechalem do przodu.Po diagnostyce komputerowej wykazalo ze mogly pasc trybiki i nie wysprzegla.Biegi normalnie pokazywalo ze zmienia i sa wszystkie ale wszystkie sa tylko do przodu.Stwierdzili ze nowa skrzynie potrzeba i tyle.Mam namiary na dobre firmy ktore moga zdiagnozowac mi po rozebraniu skrzyni ale niestety wolaja od 1,000 do 1,500zl a zbytnio mi sie nie usmiecha tyle wyrzucic i uslyszec ze nic sie nie da zrobic.Dlatego moja prosba o to czy ktos zna mechanikow ktorzy mogliby to zrobic za mniej kasy.
Opublikowano
Jak masz jakąś pewną używaną skrzynię tak jak pisałeś za 2500 to bym się nie zastanawiał i wymienił bo naprawa napewno będzie droższa jak te 2500.U ciebie mogła paść mechatronika a to wydatek rzędu 2 tyś euro.
Opublikowano
To zes mnie pocieszyl :cry2: :cry2: .W serwisie chca ok 10,000zl za naprawe tej wiec mozliwe ze to jest to o czym mowisz.Wole i tak sprawdzic wszystkie mozliwe srodki aby moje autko wrocilo do formy.Jak nie sprawdze to nie bede spal spokojnie :D
  • Moderatorzy
Opublikowano

Możesz spróbować w Luzinie 602157675, skrzynki GM robi tanio w porównaniu nap. do Sosnowskiego ale nie wiem czy będzie chciał robić ZF.

Ile masz przebiegu?Zmieniałeś olej?

Pytam z ciekawości. :?:

Opublikowano
No wlasnie u Sosnowskiego mi krzykneli tyle.Zastanawialem sie tez o WFK w Wejherowie.Przebieg mam 178tys i przyznam szczerze ze nic w niej nie robilem.Dzieki kolego.Zadzwonie i sie zapytam.Moze sie uda.
  • Moderatorzy
Opublikowano

I jak sprawa?

Poszło dalej?

• Moderatorzy
Opublikowano
Mam nadzieje że cenowo będzie znośnie :wink:
Opublikowano

dodam jeszcze ze kolo Wejherowa - Boze Pole Male - jest mechanik skrzyni automatycznych, do tanich moze nie nalezy ale generalnie gosc sporo x5 robi i robi to dobrze, niestety nie pamietam nazwy firmy i nazwiska goscia, mam tylko nr.tel. jakbys chcial taka ewentualnosc to sie odzywaj.

Ja u niego robilem skrzynie, wymienial mi tarcze, sprzeglo kinematyczne(moglem cos przekrecic w nazwie) i wszystkie oleje itd.skrzynia dziala i ma sie dobrze zrobilem aktualnie okolo 12 tys. W innym samochodzie z uszkodzona skrzynia robil mi gość z Mazowieckiego ale ze wzgledu na odleglosc pewnie nie bedziesz zainteresowany:)

Opublikowano

witam,

znalazlem fakturke od goscia z miejscowosci Boze Pole Male, firma nazywa sie American Car Service JR.

Wymienil sprzeglo hydrokinetyczne, tarcza ciernia - komplet, filtr, olej skrzyni i przekladnia planetarna komplet, calosc wyniosla 3700zl.

Generalnie mialem ja ewentualnie znajomy ostatnio troche do czynienia ze skrzyniami automatycznymi i ich naprawami wiec w razie pytan moze cos pomoge jesli beda podobne objawy.

• 3 lata później...
Opublikowano

Uważajcie na gosćia z American Car Serwis,zachęcili mnie do regeneracji sterownika ,naprawa z regeneracją miała trwać tydzien a trwała 3- tyg ,

Nic nie naprawili a wrecz przeciwnie skrzynia szarpala jeszcze mocniej a właściciel domagal sie zapłaty ,mało tego auto odebrałem zarysowane ,

z niedzialającym wentylatorem chłodnicy ,oraz wymienionymi częściami układu kierowniczego Donat1

Opublikowano
Mogles zostawic auto i nie odbierac zeby zrobili jak nalezy. Nie wiem. Ja robilem u nich remont i jestem zadowolony. Tam jest skrzynia serwisowana i wymieniany olej.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Nikomu NIE POLECAM AMERICAN CAR SERWIS z Bożegopola małego ich uslugi sa wykonywane wrecz tragicznie no i najwazniejsze czesci faktury na nowe a na samochodzie stare i w dodatku nawet nie potrafia dobrze ukryc swoich przekretow . A kazdy kto oddal tam samochod bedzie wiedzail tak naprawde o co chodzi ..., Niedawno moj kolega oddal tam samochod do naprawy ale go oszukali , wrecz morzna powiedziec , ze go w h.. zrobili . Ale niech sobie nie mysla , ze zostana bezkarnij do konca , kiedys ktos napewno wezmie im sie do dupy........ DONAT 1
  • 3 tygodnie później...