Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja osobiscie oduczylem sie patrzec na przebieg... dla zadbanej beemki to mysle ze nawet 300 tys. nic nie bedzie znaczyc, grunt to uslyszec to charakterystyczne syczenie przy uruchomionym silniku, jak to uslyszysz a silniczek bedzie zadbany i pracowal równo to zanczy ze samochodzik ma jeszcze w sobie troche jadu ;)L

Mozesz cos wiecej napisac o tym syczeniu? Bedzie to moja pierwsza BeMka wczesniej mialem kontakt tylko z 316 i to bardzo krotki.

wieksza wage przywiazywałbym do tego czy autko było regularnie serwisowane i czy ma to udokumentowane (wydaje mi sie ze wiekszosc Niemcow jest uczciwa i nie bedzie fabrykowac ks. serwisowej na potrzeby sprzedazy auta)

roznie to bywa, szukalem jakiegos busa w okresie boomu na sprowadzanie samochodow z niemiec i jakbym sie troche nie znal to pewnie dalbym sie wycyckac na co drugim samochodzie, ktory ogladalem. Polak czy Niemiec roznicy duzej nie ma, ale turka to z daleko omijac.

za 6 kola papieru na pewno znajdziesz cos ciekawego, ja swoja znalazlem na www.miltz.de - tam gosc gada po polsku (!) - przynajmniej w styczniu 2005 tak bylo... jak juz pojechalem po autko to zaraz obok tego autokomisu byl dealer bmw i widzialem pare super wygladajacych uzywanych autek, ale jakos nie wstapilem... (chyba za bardzo bylem napalony na moja :)

Wlasnie o to mi chodzilo, czy znajde cos czym mozna sie poruszac bez zadnych problemow. Auto z dobra przeszloscia, a nie takie ktore mi sie rozpadnie po kilkunastyu tysiacach.

co do spalania to mi w wawie pali 13-15 (na oko) przy naprawde spokojnej jezdzie. 2.5L i > zdecydowanie nie jest na wawe :( no chyba ze ktos nie ma problemu z funduszami :) w trasie przy 110km/h wskazówka jest dokładnie na 8L

Pytanie o spalanie nie ma dla mnie sensu. Jest to sprawa indywidualna, wszytsko zalezy od samochodu i kierowcy. Czesto jezdze 4,6 V8 w automacie ktore wazy prawie 2 tony i kiedy mowie ze potrafie tym autkiem spalic 11 litrow benzyny w miescie to na mnie dziwnie patrza, a jak slysze cos o gazie to mnie czesie. Ludzie zrozumcie jesli was nie stac na utrzymanie samochodu nie kupujcie go, chcecie gaz kupcie cos co do gazu jest stworzone np: kuchenka z czterema palnikami. Podpadlem teraz, ale jakos to przezyje. Wedlug mnie silnik ktory jest projektowany przez setki godzin przez ludzi ktorzy kolejne setki godzin mysleli nad tym silnikiem i od poczatku silnik mial miec przeznaczenie takie, ze bedzie pracowal na benzynie, to chyba on jest stworzony dla benzyny, a nie dla gazu ktory ma calkiem inna oktanowosc i ktory jest suchy. Takie moje zdanie.

Ps. nie czytalem regulaminu i nie wiem czy jest podpunkt o nie pisaniu pod wplywem alkocholu. Jesli tak to z gory serdecznie przepraszam moderatorow, ze sie do tego punktu nie podporzadkowalem.

Opublikowano
...ja swoja znalazlem na www.miltz.de - tam gosc gada po polsku (!)...

Byłem na tej stronie, ale nie mogę znaleźć aktualnej oferty aut. Szukam już od pewnego czasu 328i , lecz na mobile.de 2 już "wykupili" zbyt długo się zastanawiałem.

Opublikowano

Byłem na tej stronie, ale nie mogę znaleźć aktualnej oferty aut. Szukam już od pewnego czasu 328i , lecz na mobile.de 2 już "wykupili" zbyt długo się zastanawiałem.

po lewej stronie u góry jest panel menu, ale są jakieś problemy z jego wyświetleniem 1 na 10 razy sie załaduje... :(( trzeba kilka razy poodświeżać/załadować stronę żeby się wyświetlił.

Opublikowano

Miałem w ciągu ostatnich 6-7lat kilka aut, bardzo różnych, teraz mam e36 328, przed nią miałem golfa IV 1,6 i szczerze mówiąc na mieście te auta palą podobnie, bejka łyka może 1l więcej, ale jak wiesz, że masz 200ps pod nogą to ten litr paliwa więcej nie ma żadnego znaczenia.

Swoją krówke kupiłem sobie w Niemczech, szukałem 2 miesiące. Moja rada dla kupujących jakiekolwiek auta to nie spieszyć sie i podstawa to nie kupować żadnych tunningów.. bo są ludzie, którzy swoich krówek nie lubią męczyć a inni jakieś kur..a bąki kręcą itp. a tego żadne auto nie lubi, a beja to już wogóle przecież kleji sie do drogi, wogóle to są słodkie samochody i szkoda je męczyć :) pozdr.

kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano

aha spalanie:

miasto normalna jazda- 12l

trasa 90kmh - 6,5l

120kmh - 7,7l

150kmh - 8,5l

auto model 97.

kocham moją bejke!!!!!!!!!!