Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 361
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jezeli gaz to sekwencja tak jak kolega pisal, mixer to meka i koszta po demolce jaka taka instalka robi. Fura z linka ladna tylko do ceny dolicz oplaty 18.6 % , extra za kola ewentualnie 3 tys za instalacje.

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

A nie dopatrzyłem ze do rejestracji.

A np taka sztuka? http://otomoto.pl/bmw-735-3-5-alu-18-skora-zamiana-manua-C18322785.html

Ogólnie to chciałbym kupić auto zarejestrowane w kraju na manualu, 3,5l. Tak za 3tys żebym sam mógł włożyć w nie trochę kasy, po dopieszczać. . W oryginalnym stanie, tzn żeby nie miało jakiś wieśniackich przeróbek.

Co w takim aucie jest jakimś takim mankamentem? Coś czytałem o przepływomierzu powietrza, Jak to z tym jest? I ogólnie jak jest z dostępnością części? Mam Golfa MkII Bardzo się rozczaruje jak będę chciał coś kupić do niej w porównaniu do Golfa?

Opublikowano
A nie dopatrzyłem ze do rejestracji.

A np taka sztuka? http://otomoto.pl/bmw-735-3-5-alu-18-skora-zamiana-manua-C18322785.html

Ogólnie to chciałbym kupić auto zarejestrowane w kraju na manualu, 3,5l. Tak za 3tys żebym sam mógł włożyć w nie trochę kasy, po dopieszczać. . W oryginalnym stanie, tzn żeby nie miało jakiś wieśniackich przeróbek.

Co w takim aucie jest jakimś takim mankamentem? Coś czytałem o przepływomierzu powietrza, Jak to z tym jest? I ogólnie jak jest z dostępnością części? Mam Golfa MkII Bardzo się rozczaruje jak będę chciał coś kupić do niej w porównaniu do Golfa?

Rozczarujesz się sromotnie, daj sobie spokój z BMW jakimkolwiej jak masz takie warunki finansowe. Z całym szacunkiem, ale nie da się tych aut utrzymać w należytym stanie technicznym przy małym portfelu. Poza tym auta za 3 tyś praktycznie nie jeżdżą i grożą awarią przy każdym wyjeździe, nie mówiąc już o jeździe w trasę.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Napisałem ze chciałbym kupić za 3tys, Co nie wyklucza ze dał bym więcej, i chciałbym sam włożyć kasę. Bo wtedy wiem ze mam zrobione i dobrze zrobione, takie auta za 10tys i nawpisywane co to one miały na wymieniane nie interesują mnie.

Rozważałem ostatnio nawet kupno takiej bmw z uszczelka pod głowica do wymiany, 2 dni spokojnej roboty i a jaki spadek na $ przy kupnie za taka usterkę.

No słuchaj miałem e30 m20, i nie miałem z nią problemów poza tym ze była na Bene, I biło po kieszeni jak się depło.

Dlatego chciałbym dowiedzieć sie jak najwięcej na temat modelu 735 żebym wiedział czego się spodziewać, bo nawet nie siedziałem w takim aucie.

Poprzeglądałem Alledrogo i ceny części nie są jakieś straszne.

Opublikowano
Koszty napraw: tydzień temu wymieniałem sprzęgło- 500zł, tarcze przód 300zł, klocki-100zł,tłoczek hamulca przód-50zł,gumki do tłoczka ATE-25zł,poduszka amortyzatora tylnego- ok 50zł. A spalanie LPG nawet od 11-12 w trasie, w mieście średnio 17-18 a przy ostrzejszej jedździe 22 l.
Pozdrawiam
Opublikowano

No to nie jest źle. Ostatnio wymieniałem w golfie sprzęgło, 300zł za samo sprzęgło, robocizna darmo, bo sam zmieniałem, podobne ceny tarczy klocków itp. nie jest najgorzej.

Wtedy było by krucho jak walnięta była by sama głowica. Albo tez widziałem na allegro taką sztukę "ubywa płynu chłodniczego" Co innego jak nie uszczelka.

Swoją droga te silniki są aż tak wrażliwe na przegrzanie?

No to jednak mnie nie zniechęciliście.

Dobra teraz już bardziej do rzeczy, na co zwracać uwagę przy oględzinach auta?

Rdza to już swoją drogą, amory, luzy na układzie kierowniczym. A coś jeżeli chodzi o sam motor? na co zwracać uwagę?, bo przebieg to raczej u nas nie jest miarodajny.

Opublikowano
Wg mnie powinieneś zwrócić uwagę na napęd, czy się nie leje z dyfra,skrzyni,jeśli automat to czy nie szarpie itp ja mam manuala i po robocie sprzęgła biegi wchodzą jednym palcem. W jakim stanie jest dwumasa czy nie stuka ani nie klepocze przy gaszeniu na luzie i czy nie ma luzów ogólnie w napędzie. Zobacz do bagażnika pod wykładzinę czy nie ma wody bo oglądałem taką kiedyś co miała basen przy kole zapasowym.
Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

E32 735 to chyba najlepszy silnik do tego modelu (po tylu latach).Ogólnie polecam auto praktycznie bez awaryjne spalanie tak jak opisano wyżej,o wygodzie itp.pisać nie trzeba.Znajdż zadbany model, ale najlepiej jak przed kupnem obejrzy ktoś kto zna się na bmk-ach.

pozdro

Andrzej

Opublikowano
Witam

E32 735 to chyba najlepszy silnik do tego modelu (po tylu latach).Ogólnie polecam auto praktycznie bez awaryjne spalanie tak jak opisano wyżej,o wygodzie itp.pisać nie trzeba.Znajdż zadbany model, ale najlepiej jak przed kupnem obejrzy ktoś kto zna się na bmk-ach.

pozdro

Andrzej

Najlepszy. może i nie za mocny jak na te poj i nie oszczędny ale bez gazu i przy odpowiednim dbaniu jest niezniszczalny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

troche nie ten dzial na ocenianie konkretnych egzemplarzy, ale ten, ktory podlinkowales, wg mnie to konkretna mina.

za 2300pln chcesz miec auto? ok, ok, swoje lata ma, itd itp, ale ja na twoim miejscu omijalbym wlasnie takie "okazje".

temat zabranego dowodu z powodu braku adnotacji moze byc spowodowany dokladnie tym o czym piszesz, zalozona "na lewo" , nie widac tego po zdjeciach ale zapewne to zwykly gaz, a inni tutaj pisali Ci ze zwykly gaz niespecjalnie sprawdza sie w tych autach.

zapytaj sprzedajacego jaki byl powod zmiany ryja na szeroki? poza tym jak juz zmienial reflektory to mogl dobrac do pary, bo jeden ma usmiech a drugi nie.

zero zdjec srodka, dla mnie podana cena to cena zlomu tj. gdybym mial ja kupowac to na czesci i wtedy wg mnie to okazja.

pzdr

yaz

Opublikowano

chyba że koledze wystarczy świadomość że ma 7 i bodaj żeby stało ale mieć wtedy takie sztuki może oglądać.

ja sam wiem że w tym przedziale cenowym nie kupisz nawet klekota owszem zdarza się kupić dobrą fure bo ktoś jest przymuszony np moj brat cioteczny kupił e32 chyba za 2400 na felgach 17 + 16 z opona zimową bez gazu i na skórach i chodzi zaje*** co by mogło by się wydawać ze nie możliwe. Ale w większości to za te pieniądze zastaniesz poprostu zwłoki,

Opublikowano

Właśnie dlatego napisałem do typa, próbowałem dzwonić. Ale nie odbierał to sms napisałem. Gdyby to była by sekwencja zakładana na lewo, było by ok.

Własnie szukam okazji bo nie powiedziane ze auto za ok 3k to musi być padaka do gruntownego remontu, a jakaś mała zaprawka, jakieś części powymieniać czy coś, to standard.

Zastanawiałem sie nad autem z Niemiec. Ale fakt ze do rejestracji i bez gazu to odpada.

Opublikowano

Co ty sekwencji nikt tak nie zakłada :P

Bo sam mało kto umie to znaczy sztuka nie jest ale zazwyczaj zakładają sobie sami zwykły bo jest najłatwiej

Opublikowano
Brak zdjec silnika i wnetrza , ciezko cos powiedziec na temat dwoch roznych lamp to Kolega Kaczy moze sie wypowie :) Powinienes wedlug mnie zmienic kryteria 5 tys na zakup i 5 tys na wsad bo kupujac za 2 wsadzac 8 to porazka. lepiej dac 8tys i wsadzic 2 tys :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego, gdyby tam siedziala sekwencja to z powodzeniem podwoila by wartosc zadeklarowana w kup teraz.

zawsze jest cos do zrobienia kiedy kupisz auto.

auto to skarbonka, pytanie tylko czy jak kupisz zacznie sie sypac jak domino i nie nadazysz z wrzucaniem kasy, czy jak kupisz to dolozysz na wymiane plynow, filtrow i jeszcze jakiejs pierdalamencje i bedziesz jezdzil ze spokojnym sumieniem.

Dus tego typa, niech Ci powie wszystko jak na spowiedzi, zebys w razie zakupu i pozniejszej eksploatacji nie byl zaskoczony jak np skrzynia wyprzedzi twoj samochod w czasie jazdy.

pzdr

yaz

Opublikowano
heja witam jeśli interesuje Cie 7er to tylko 735 (ja preferuje automat) spalanie u mnie to 14 trasa rzadko ponizej a miasto 16 -18l gazu a mam konkretną instalacje.z instalacją zadnych kłopotów autko pracuje na benzynie i na gazie bez kłopotów a na gazie juz około 150 tyś.jeśli chodzi o części no to sąda około 250 zł przewody 400 beru kopułka no od 250 zł pompa wody około 150 paski to jak do wszystkich zawieszenie tez przeciętne koszta OC to tak jak chyba w kazdej firmie ubezpieczeniowej powyzej 2,5 l to juz stała stawka jeśli chodzi o wygode to dla mnie super choć to stare auto ,ale jezeli chcesz sobie auto kupić za 3 tyś to następne 3 zeby jeżdziło i jeszcze zeby nie było dziur w spodach drzwi na nadkolach w miejscu wzmocnień na lewarek do podnoszenia i koło wlewu.rdza będzie ale wyczyścić zabezpieczyć podkładem epoksydowym i nic nie wyjdzie,według mnie a miałem kilka tych aut to ponizej 5 tys z lpg to szkoda Twojej drogi zeby jeżdzić i oglądać a juz na pewno nie kupisz auta zeby było bez wkładu to są juz staruszki.silnik pracuje z charakterystycznym stukaniem zaworków skrzynia automat tak jak u mnie lekko szarpie przy wkładaniu biegu.ale latam juz tak około 40 tys km .a i jeszcze nie bierz skóry bo to tylko ekskluzywnie brzmi dla mnie ładny welur leprzy,zimą zimno a latem plecy mokre i w spodenkach nie siądziesz ale to juz kwestia gustu .powodzonka
Opublikowano
a i jeszcze nie bierz skóry bo to tylko ekskluzywnie brzmi dla mnie ładny welur leprzy,zimą zimno a latem plecy mokre i w spodenkach nie siądziesz ale to juz kwestia gustu .powodzonka

Ale za to latwiejsza w utrzymaniu czystosci , przetrzesz i sie blyska, jak grzane fotele to zima przyjemnie, latem fakt lekki dyskomfort ale od czego jest klima. kolezanka moja 10 e39 przejzala zanim ladny welur znalazla , na skorkach troche jej sie marysia pocila :)

Opublikowano

viewtopic.php?f=40&t=4367

Chyba odechciało mi się BMW. Czy one na prawdę tak się sypią, ze jedno zrobisz a drugie walnie? Odnowiłem Motocykl z 1983r i trochę wiem jak to jest.

Na prawdę jest aż tak strasznie? Bo prawdę mówiąc przeczytałem ten tekst to włosy mi się zjeżyły.

Opublikowano
Hej, już raz pisałem w tym wątku, że tanie BMW bez historii serwisowej omija się z daleka. Ja kupiłem e32 750 z 88 roku z udokumentowanymi naprawami od pierwszego właściciela i doprowadzenie do stanu fabrycznego pochłonęło kilkanaście o ile nie kilkadziesiąt tysięcy, w pewnym momencie przestałem liczyć. Gdzieś w wątku pisałem na co trzeba zwrócić uwagę jak się kupuje te auta, poza tym dziwisz się, że 20 letnie auta trzeba naprawiać? Chyba, że sobie odrestaurujesz to może wtedy nie.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Wiem ze trzeba naprawiać, No ale bez przesady, czytam "Tu naprawisz tamto się zepsuje" I patrze na BMW e32. I pierwsza myślę, to nie o tym aucie gościu pisze.

Nie chce mi się wierzyć ze jest aż tak źle. Miałem 320i e30 i zmieniło się olej, pompę oleju, jakieś łożyska i nadal się jeździło.

Jesteś posiadaczem e32, powiedz to auto się aż tak sypie ze wszystko trzeba wymieniać?

A może jednak zamiast manual to automat? Nie jeździłem nigdy automatem jako kierowca jak z awaryjnością skrzyń?

http://otomoto.pl/bmw-735-bmw-735-sekwencja-super-stan-C20567759.html

Opublikowano

Mysle ze opacznie zrozumiales, E32 nie sypie sie , jezeli jest doinwestowana, zawieszenie nie zniszczalne, silniki tez oile wszystko na czas zrobisz. Wszystkie wypowiedzi ukierunkowane sa na auta z przedzialu 2 do 3 tysiecy a to niestety trąd, i nie dotyczy to e32 ale ogolniw wiekszosc samochodow za takie pieniadze to skarbonki bez dna.

Jak maqsz kase i czas zrobisz wszystko co trzeba to nastepne 20 lat bedzie ci sluzyc .:) Pozdr

Opublikowano

Na taka odpowiedz czekałem,

A możecie powiedzieć coś o e32 w automacie na 3,5l? Da się tym jeździć? Bo ja raczej mam taki pogląd ze jak mam jeździć autem nie nudzić sie i nie zasypiać muszę mieć manual, sprzęgło i porządna redukcje. Ale jak widzę to raczej więcej tego jest w sekwencji i automacie.