Skocz do zawartości

Brak informacji o DPF w service statu w ustawieniach idrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,Zakupilem BMW e60 530d 2008 , gdy wchodze w ustawienia service status w menu idrive nie mam zakladki DPF service.

Sprawdzalem czy poprzedni wlasciciel czasem nie usunal DPF ale wszystko jest jak fabryka pod spodem auta.

Jak u was to wyglada macie to po 2008roku w tym modelu silnika ????

POZDRAWIAM

Opublikowano
kolego mozesz nie miec dpf jak ja wycinałem go to mi tylko środek wycieli a obudowe zostawili to jest tak ja fabrycznie zwierzchu ale w idrive mam dpf
Opublikowano
Mam 520d po lifcie i w menu też nie ma nic o DPF.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
bo DPF jest "obowiązkowy" od tego roku , ponieważ weszło EURO5 , w EURO4 nie każdy diesel musi mieć DPF ... w 99% przypadków jak jest wydech prosto zakończony to jest DPF, jak w dół to nie ma ... zawsze jest szansa , że poprzedni właściciel zmienił wydech , wyciął filtr i wygrał soft u tunera lub od auta bez tego filtra fabrycznie...
Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie E60 bez DPF spełnia normę Euro 3, z DPF Euro 4