Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pan z serwisu powiedział mi, że tego oleju w skrzyni się nie wymienia, a ja czytałem na którymś z for, żeby lepiej wymienić jak się kupi auto. Więc jak to jest?

Co jeszcze wymienić od razu po zakupie auta? Olej w silniku, filtr oleju, filtr powietrza co jeszcze? Chodzi o 535dA.

http://lukas.seoline.pl/bmw/lukaschemp_bmw_logo.png
Opublikowano

Witam

Kolego a jaki masz przebieg że chcesz wymieniać olej w skrzyni? Po drugie bardzo ogólne pytanie zadałeś co wymieniać? Bez sprawdzenia tego się nie da ocenić na odległość,poza tym możesz wejść idrive w menu i sprawdzić czy np olej i klocki nie będą wymagały wymiany.Pozdrawiam

Opublikowano
Pytam ogólnie co powinno się wymienić po zakupie, bo nie zawsze można wierzyć sprzedawcy. Przebieg to 124 000 km, gość niby wymieniał olej ale mówił, że nie skasował inspekcji i w iDrive świeciło to na czerwono, ale zmienił tam datę przy tej wymianie o rok i już z czerwonego zmieniło się na zielone, robił to przy mnie.
http://lukas.seoline.pl/bmw/lukaschemp_bmw_logo.png
Opublikowano
ja zawsze wymieniam olej wszystkie filtry . jak masz kase na zbyciu to wymien sobie tez olej w skrzyni wtedy bedziesz wiedział ze na 100% jest to powymieniane. mozesz jeszcze wymienic płyn hamulcowy od wspomagania i chlodniczy i wtedy masz spokój na jakis czas. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przede wszystkim jaki to rocznik i miesiąc produkcji?
Opublikowano

W większości serwisów mówią, że oleju w skrzyni się nie wymienia, a potem ludzie się dziwią jak skrzynia pada, czego powodem jest głównie to, iż olej sobie powoli wycieka, np. przez tuleję od gniazda serwisowego.

Jeżei ktoś nie chce wymieniać niech przynajmniej każe sprawdzić poziom oleju i czy nic się nie poci w skrzyni.

Opublikowano
Szkoda, że nie napisałeś jaki to rocznik . Na dzień dobry musisz sprawdzić kolektor ssący. Klapeczki urwą się i jest po silniku. Co tam Ci świeci na kompie?
Opublikowano

Ja bym po zakupie wymienił... samochód :mrgreen:

A tak na poważnie to wymień to, co wskazuje komputer, ewentualnie książka serwisowa.

Opublikowano
Pytam ogólnie co powinno się wymienić po zakupie, bo nie zawsze można wierzyć sprzedawcy. Przebieg to 124 000 km, gość niby wymieniał olej ale mówił, że nie skasował inspekcji i w iDrive świeciło to na czerwono, ale zmienił tam datę przy tej wymianie o rok i już z czerwonego zmieniło się na zielone, robił to przy mnie.

wymien wszystko co sie swieci-a najlepiej wszystkie plyny; skoro nie mial $$ na serwis to pytanie co tam wlewal...

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

oleje/filtry/plyny + jedz na przeglad ogolny auta i sie dowiesz... czasem jakis przewod, sprawdza Ci kolektory (ja musialem wymienic bo lekko puszczal choc mam autko z tego juz podobno lepszego wypustu)... takie tam pierdoly i wyszlo 12tys :D

ogolnie auto nie rozni sie od innych pod wzgledem wymian pozakupowych tylko niektore koszta w 535d sa upierdliwe... ale autko cieszy i nie jest jakos specjalnie awaryjne ;-)

jak chcesz tym dluzej pojezdzic to wymien sobie olej w skrzyni, lepiej dla auta i dla przyszlego nabywcy...

wszystko zalezy do jakiego typu uzytkownikow nalezysz, jedni wymieniaja jak odpada lub juz odpadlo i nie maja wyjscia a inni zabijaja chorobe w poczatkowym stadium