Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprowadzilem nie dawno E91 325d z 2006 roku. Na liczniku ma aktualnie 96 000 km ostatni przeglad w BMW mial w marcu 2010 i wskazuje tam przebieg 80 000 km. Do samochodu posiadam jeden kluczyk z ktorym bylem dzis w serwisie BMW gdzie po sprawdzeniu wyszlo ze w kluczyku zapamietany przebieg to 79 800 km.

Samochodem przejechalem po zakupie jakies 500 km.

Skad taka roznica ?? Licznik byl krecony ?? Kluczyk dorabiany ?? Nie do konca wiem jak to rozumiec.

Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

Moze ktos wie gdzie w okolicach Krakowa mozna zweryfikowac przebieg droga elektroniczna. Czy tylko BMW serwis wchodzi w gre ??

Pozdrawiam,

Grzesiek

Opublikowano

Według mnie coś było dłubane przy przebiegu... Chyba że komputer coś świruje.

Roczny przebieg twojego auta to nie całe 20 000km, trochę mało jak na diesla szczególnie że jest sprowadzony - na zachodzie diesle jeżdźą duużo więcej niż w PL. Miejmy nadzieję że to tylko jakiś świr komputera a nie niespodzianka z przebiegiem...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
niekręcone z takim przebiegiem i w dobrym stanie kosztują koło 20tysi może coś się trafi za 17-18.
Opublikowano
Kokos nie koniecznie musi być kręcone ja z 2005r kupiłem z przebiegiem 37tyś obecnie 51tyś i jest to możliwe ja mam potwierdzone na każdy z możliwych sposobów łacznie z całą historią :cool2: to tylko u nas pasuję opinia że diesel to musi mieć narobione miliony kilometrów a w niektórych krajach ludzie po prostu kupują nie tylko dla oszczędności
Opublikowano

Kwestia jest taka, ze wedlug VIN'u w serwisie BMW jest odnotowane 80 tys km na poczatku 2010 roku...teraz na liczniku 96 tys km a kluczyk pokazuje nie cale 80 tys km. i jesli cos bylo krecone w okresie jednego roku to jak to sprawdzic ?? zeby byc pewnym...czy moze kluczyk jest dorobiany/zepsuty ??

Dziekuje jeszcze raz za pomoc.

Grzesiek

Opublikowano
Kwestia jest taka, ze wedlug VIN'u w serwisie BMW jest odnotowane 80 tys km na poczatku 2010 roku...teraz na liczniku 96 tys km a kluczyk pokazuje nie cale 80 tys km. i jesli cos bylo krecone w okresie jednego roku to jak to sprawdzic ??

Trzeba sprawdzić czy jest ciągłość przeglądów i przebiegów w ASO. Ostatni wpis jeżeli wczesniej była przerwa o niczym nie swiadczy

Opublikowano

Wedlug historii BMW serwisowany sytematycznie co rok ( czasem 2 razy).

Chyba najlepiej bedzie pojechac do serwisu BMW, mysle ze moga potwierdzic jakos ten przebieg ??

Opublikowano

Chłopie czym Ty się przejmujesz 20 kkm to nic, pomyśl co by było gdyby różnica wynosiła 120kkm lub więcej ;) :mrgreen:

W BMW zczytają Ci z kluczyka całą historię napraw, pod warunkiem, że auto było serwisowane w ASO. Z drugiej strony jak auto jeździ i nic się z nim nie dzieje, to nie ma się czym przejmować ;)

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie jest tak że te brakujące 20 tys. km. samochód mógł zrobić na drugim kluczyku którego nie ma.
Opublikowano
Kokos nie koniecznie musi być kręcone ja z 2005r kupiłem z przebiegiem 37tyś obecnie 51tyś i jest to możliwe ja mam potwierdzone na każdy z możliwych sposobów łacznie z całą historią :cool2: to tylko u nas pasuję opinia że diesel to musi mieć narobione miliony kilometrów a w niektórych krajach ludzie po prostu kupują nie tylko dla oszczędności

Marks2004 ja wiem że takie przypadki się zdarzają. Sam sprzedałem E46 Coupe 5-cio letnie z przebiegiem 70 000km, oraz Z4 3-letnie z przebiegiem 36 000km ( miałem je od nowości ) ale tam nie było żadnych różnic w przebiegu na żadnym z kluczyków... :)

Napisałem że fajnie było by gdyby okazał się to jakiś błąd, no ale różnie to bywa.

U nas własnie nie panują opinie że diesel ma nie wiadomo ile tylko ... 100 000km, wszystkie mają podobnie :mrgreen: :duh: nie zaleznie czy mają 3 lata czy 10 to i tak mają około 100-150 tyś km :mrgreen: Druga sprawą jest to że w Niemczech/Francji/Austrii itd. jak ktoś już kupuje diesla od którego są wyższe opłaty to najczęściej dlatego że robi większe przebiegi do których przebieg 20 000km na rok napewno nie należy. Ja dopuszczam przypadki takich przebiegów tak Ty masz - pod warunkiem że wszystko zgadza się na tip-top i jest cała historia ( i nie był po dzwonie po którym stał pół roku na placu i pół roku u blacharza :mad2: ).

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

myslę że jest ok gdyż na przeglądzie miał 80tys więc licząc około 20tys rocznie

Może ktoś wpisując zaokrąglił Nie martwiłbym się tym zbytnio skoro auto działa dobrze

Fakt ze można zrobić myk z kluczykami i ten z około 80tys zostawic a na drugim najeździć spore km

Są tacy którzy opony po 70tys zdejmują zostawiają a potem oddaja komplet lato i zima i mowia patrzcie na daty na oponach i zużycie jedyne 70tys zrobione w 5 lat a np zjechali juz kilka kompletow

Może ktoś ci sprawdzi najlepiej autostrada pyknij do katowic tam warszawskiej jest jakis szpec od bmw

Ja bym się nie przejmował

A ile ci pokazuje komp do wymiany filtra cząstek stałych?

Zreszta nie znam się na kręceniu liczników

Opublikowano
Ja od zakupu - 1,5 roku - jezdze na jednym kluczyku, ciekawe co by pokazał w serwisie ten drugi :-)
Opublikowano
Kokos dokładnie masz rację ale śmiem dodać że to samo jest z benzyną nie ważne że e36 i z 93roku ona i tak będzie miała 150tyś :mad2: Ja autko mam z Hiszpanii w sumie kolejne z tego kraju było lekko puknięte przód błotnik i zderzak zrobione zostało u nas w bmw jestem bardzo zadowolony (głównie przebieg i stan techniczny jak nówka przeważył) bo jak kupowałem to auto w Maju to wsiadając jeszcze czułem zapach nowości myślałem że kupuję go prosto z salonu nówkę 0 zużycia , jak wszedłem pod auto to samo :wink: tak że czasem można kupić auto z niskim przebiegiem ale to rzadkość ja kupiłem od kobiety , wież że to możliwe bo zna takie osoby a najlepszym przykładem jest moja mama passat 2006 21tyś przebiegu :mrgreen:
Opublikowano

Tutaj z tym kluczykiem chyba jest problem innego rodzaju.

Ja np. ostatnio wziąłem drugi kluczyk i jeżdże na nim.

Wkładając nowy kluczyk po przejechaniu kilku-kilkunastu km kluczyk zapamiętuje obecny stan samochodu.

Natomiast kluczyk może mieć zapamiętane np. ustawienia nawigacji kierowcy który na nim wcześniej jeździł.

Także różnic w km zapamiętanych w kluczyku a pokazywanych na liczniku nie powinno być wogóle.

Czyt.: dając auto na serwis serwisant po włożeniu do czytnika widzi na komputerze jaki masz obecnie przebieg.

• 3 tygodnie później...