Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam czas zaprezentowac swój samochodzik zakupiona rok temu zdjecia robione dzisiaj

Wyposażenie

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADT610X0CE59142

Kod typu DT61

Typ 530I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor DUNKELBLAU (263)

Tapicerka STOFF RIPS DIAGONAL/ANTHRAZIT (F4AT)

Data prod. 2001-07-05

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S248A STEERING WHEEL HEATING Podgrzewanie kierownicy

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S630A CAR TELEPHONE WITH CORDLESS RECEIVER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S970A BUISNESS PACKAGE Pakiet Business

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S266A LT/ALY WHEELS RADIAL SPOKE 48 Obr. BMW, st. le. spr. rad. 48

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S602A ON-BOARD MONITOR WITH TV Monitor pokładowy z TV

S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a139f13a9a5301b9.html

Edytowane przez gorik79
Opublikowano
chciałem zonie pokazać twoje fotki i je wessało gdzieś ,prośba spróbuj je jakoś uruchomić.zarąbista skóra,może skusze zone i wywale czarną i obije czymś takim ładnie kontrastuje z czarnym.pozdr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/522ac8038278a03.html Jeszcze raz pochwale twoje wnętrze masz furke zadbaną i nie cudowaną,org jak trzeba.Ja maże przerobić wnętrze na coś takigo jak twoje bądz to z linku.pozdr
Opublikowano
Popieram od tego drewna zygac mi się chce ale zona sie upiera że fajne.Mam ją w nosie niech przesiada sie do laguny tam jest skóra nie ma drewna więc nie porówna z innym kolorem.Twoje listwy, kombinacja skór i siuper.dzięki i trzymajka Amigo
Opublikowano

Dani, jak najbardziej się z Tobą zgadzam, połączenie jasnej skóry z ciemnymi wykończeniami (plastiki, tapicerka podłogi) jest super! Choć jeszcze lepiej by wyglądało z kremową skórą i sportowymi fotelami :cool2:

Gorik, w każdym razie gratuluję takiego auta!

ps. Nie myślałeś, żeby wrzucić białe kierunki? Jak dla mnie pomarańczowe średnio pasują.

ps 2. A tak przy okazji zapytam, bo widzę, że kolega również "okupuje" Warszawę. Ile Ci spala w mieście? Bo mam taki sam silnik i w automacie i niestety dochodzi do 17l! :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dani, jak najbardziej się z Tobą zgadzam, połączenie jasnej skóry z ciemnymi wykończeniami (plastiki, tapicerka podłogi) jest super! Choć jeszcze lepiej by wyglądało z kremową skórą i sportowymi fotelami :cool2:

Gorik, w każdym razie gratuluję takiego auta!

ps. Nie myślałeś, żeby wrzucić białe kierunki? Jak dla mnie pomarańczowe średnio pasują.

ps 2. A tak przy okazji zapytam, bo widzę, że kolega również "okupuje" Warszawę. Ile Ci spala w mieście? Bo mam taki sam silnik i w automacie i niestety dochodzi do 17l! :(

czesc co do jazdy w wawie w tygodniu czyli wiadomo 17-18 ciezko zejsc ponizej 17 w wekeend 12-13 spokojnie sie mieszcze przy dynamicznej jezdzie moje wnetrze bardzo mi sie podoba i przy wsiadaniu jasny kolor powoduje poprawe nastroju :D ale moim ideałem i jedynym e39 jakie widziałem w takim zestawieniu jest to oto m5 http://img397.imageshack.us/i/p7150014za4.jpg/ zwróc uwage ze jest to najwyzsza wersja obszycia skórą deska, dół deski ,srodkowy tunel, boczki drzwi w całosci i osłony pasów bezpieczenstwa wszystko w skórze :cool2: nie wiem czy nie łatwiej w totka trafic niz taka w oryginale znalezc a tak pozatym jak twoja sie sprawuje?oprucz spalania pewnie zadowolony...

Opublikowano

czesc co do jazdy w wawie w tygodniu czyli wiadomo 17-18 ciezko zejsc ponizej 17 w wekeend 12-13 spokojnie sie mieszcze przy dynamicznej jezdzie

Hmm, ja w tygodniu to w sumię nie jeżdzę, tylko weekendami i mi wychodzi teraz 13,8 na komputerku średniego spalania, tyle że w moim odczuciu to nie jest dynamiczna jazda, a raczej jak wszyscy + często wspomagam się tempomatem. Na początku trochę szalałem to 18 wskakiwało szybciutko, żona mówi, że mam ciężką nogę :) Pocieszam się, że auto z wyjątkiem aktualnego przestoju będzie mi służyło niemal wyłącznie do jazdy w trasie, a tam już spalanie powinno być niższe. Mam nadzieję, że w 10l się zmieszczę. Czas pokaże. Ale prawdę mówiąc to jestem nieco rozczarowany. Miałem e36 328i coupe w manualu, i po Wawie, nawet jak szalałem to max wyszło mi 13l rzeczywistego spalania (mierzone od tankowania do tankowania). A tutaj...

moje wnetrze bardzo mi sie podoba i przy wsiadaniu jasny kolor powoduje poprawe nastroju :D ale moim ideałem i jedynym e39 jakie widziałem w takim zestawieniu jest to oto m5 http://img397.imageshack.us/i/p7150014za4.jpg/ zwróc uwage ze jest to najwyzsza wersja obszycia skórą deska, dół deski ,srodkowy tunel, boczki drzwi w całosci i osłony pasów bezpieczenstwa wszystko w skórze :cool2: nie wiem czy nie łatwiej w totka trafic niz taka w oryginale znalezc

Całkiem fajne wnętrze, choć ja nie przepadam za szarym. Szczęśliwie dół (tapicerka podłogi) jest czarny. Takie mam jakieś zboczenie, że od razu myślę jak to się zaraz ubabra błotem i co chwila będzie trzeba czyścić.

a tak pozatym jak twoja sie sprawuje?oprucz spalania pewnie zadowolony...

Chyba jeszcze za mało mam to auto, żeby powiedzieć czy jestem z niego zadowolony. Dopiero się do niego przyzwyczajam. Z jednej strony potrzebowałem większego auta, więc wybór był niemal oczywisty: e39 zamiast e46. Do tego kombi mi nie podchodzi, a sedanik podoba się bardzo. Nie przejechałem jeszcze tysiąca moją e39, więc nie czuję go dobrze. W manewrowaniu jest dużo mniej poręczna od mojej byłej e36. Do tego, z racji komfortu i rozmiarów, prawie nie czuć w niej 230KM i przyspieszenia. W e36 było pod tym kątem o wiele lepiej. A w e39 na światłąch jak ruszę dynamiczniej to wszyscy w tyle, a ja nie czuję że "gonię". No i wreszcie skrzynia automatyczna. Ciągle się nie mogę do niej przyzwyczaić, choć powolutku zaczynam coraz mniej myśleć kiedy on wreszcie włączy bieg taki jak ja chcę.

No dobra kończę, bo widzę, że się zagalopowałem i za bardzo rozpisałem. A tu przecież forum, a nie opowiadalnia :)

Pozdrowionka!

• 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo ładny egzemplarz. W końcu ktoś ma pomarańczowe kierunki takie jak ja hehe. Kolor skórki :8)

słabe zdjęcia blizej lata bedzie nowa galeria

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
A ja widziałem wczoraj bawarkę Adama :8) a to że bunie widać już z daleka świadczy o prawdziwym miłośniku tej marki. Piekna sztuka, aż mi się nie chciało wysiadać hehe