Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów !!!!! Zostałem właścicielem e30 cabrio i mam w planach wyczyścić dach co prawda nie jest aż tak brudny ale przydałoby się go ogarnąć :-P Czy macie jakieś swoje specjalne środki do czyszczenia ???
Opublikowano
zależy jaki to materiał.jeśli to skóra lub skaj to można go czyścić specjalnymi preparatami do foteli itp a nawet kremem nivea hehe, wiem bo kumpel polecił mi to jak miałem mesia w skórce i efekt jest niesamowity.a jeśli coś innego to też muszą być jakieś środki,pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Skóra na dachu cabrio występuje raczej rzadko.

Najczęściej to winyl (często zwany skajem) w tańszych autach np. Ford, Opel, Mazda.

W droższych stosuje się brezent (zwany też tkaniną Sonnenland) BMW, Merc, Porsche.

Do obu rodzajów są specjalistyczne środki. http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmetyki-do-dachow/

Jeżeli masz plastykową tylną szybkę to też warto o nią zadbać. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 jednostki wody i 1 płynu do mycia silnika myj plastik i materiał a nie uwierzysz jaki efekt.Szmatką aż sie zacznie pienic potem natychmiast druga szmatką do "czysta"stosuje 4 lata.