Skocz do zawartości

320d termostat zamiennik czy istnieje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie czy isteniej termostat bez obudowy do silnika n47 320d?? niby ten termostat wyciaga sie z obudowy to po co kupowac obudowe moze ktos juz z was probował tak robic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez obudowy nie kupisz a po drugie przeważnie łamie się zaczep który trzyma termostat dlatego nowa obudowa musi być.
Opublikowano
czyli nie niszczac obudowy mozna dopasowac termostat:) bo jakby nie patrzec wspaniali sprzedawcy i producent wpadl na pomysł zrobimy kawałek plastiku i czesc bedzie kosztowac zamiast 30 zl to 150:) moim zdaniem ktos juz napewno probowal jesli nie zniszczy obudowy to dobierze tylko pytanie jakiej firmy i model
Opublikowano

koledzy już Ci napisali że najczęstszą przyczyną niedomagania termostatu nie jest jego uszkodzenie tylko uszkodzenie obudowy która go trzyma , tzw . łapek !!!

a sam termostat musisz dopasować metodą prób i błędów od innego modelu , pewnie coś podejdzie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
czyli nie niszczac obudowy mozna dopasowac termostat:) bo jakby nie patrzec wspaniali sprzedawcy i producent wpadl na pomysł zrobimy kawałek plastiku i czesc bedzie kosztowac zamiast 30 zl to 150:) moim zdaniem ktos juz napewno probowal jesli nie zniszczy obudowy to dobierze tylko pytanie jakiej firmy i model

Nie rozumiem dlaczego uparłeś się by zaoszczędzić tych parę groszy na termostat i zamiast wymienić komplet za wszelką cenę szukasz jakiegoś dziwnego rozwiązania, jeśli producent nie oferuje wymiany samego wkładu to po co kombinować, kup ori i będziesz miał problem z głowy i spokojną głowę że masz wszystko zrobione tak jak trzeba a nie jakieś druciarstwo, a jeżeli cię nie stać na termostat to ci wyślę mój jeśli ci przypasuje z 3.0d bo ja wymieniłem ale wydaje mi sie że mój stary jednak jest dobry i ma wszystkie uszka do przykręcenia. Najgorsze jest to w twoim toku rozumowania że chcesz coś zrobić na siłę a to może mieć opłakany skutek, zresztą mogłeś sobie kupić Fiata a tam termostat kosztuje 30 zeta a może mniej i było by cię stać, sorry za to co napisałem ale nienawidzę druciarstwa, albo cos się robi konkretnie albo wcale, ale jeśli coś wymaga wymiany to zrób to tak jak to ma być a nie kombinujesz.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
ja to wszystko rozumie. termostat zepsuje sie najczesciej przez stanie samochod dlugo np miesiac i to jest najczestrza przyczyna i wcale mi nie chodzi o kase bardziej o to ze to jest wymysł producenta zeby sprzedawac drozej to wpadł na pomysł zeby obudowac. jak dla mnie jesli znacie sie cos na mechanice termostat to nie obidowa tylko to metalowe:) co dokałdnie kosztuje grosze
Opublikowano
ja to wszystko rozumie. termostat zepsuje sie najczesciej przez stanie samochod dlugo np miesiac i to jest najczestrza przyczyna i wcale mi nie chodzi o kase bardziej o to ze to jest wymysł producenta zeby sprzedawac drozej to wpadł na pomysł zeby obudowac. jak dla mnie jesli znacie sie cos na mechanice termostat to nie obidowa tylko to metalowe:) co dokałdnie kosztuje grosze

Dokładnie o tym wiem że to metalowe jak piszesz jest termostatem ale nic nie poradzisz w tym temacie, to jest normalne że każdy chce zarobić. :mrgreen:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak dla mnie jesli znacie sie cos na mechanice termostat to nie obidowa tylko to metalowe:) co dokałdnie kosztuje grosze

Jak dla mnie coś na mechanice się znającego, to "to metalowe" takie drogie nie jest w porównaniu z "tym plastikowym" czyli obudową, bo masowy produkt z tworzywa sztucznego jest tani. Wymieniając cały termostat masz z bańki problem uszczelnienia i kruchości starego plastiku obudowy. A płaci się za markę. Gdyby M47(N) było tyle co TDI to koszt dobrego termostatu byłby 1/2 nizszy.