Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam następujący problem dosyć często zaraz po tym jam wrzuce pierwszy bieg i zacznę przyspieszać to ta jedynka sama wybjia jest niezły chuk. Kolejne biegi są ok bez żadnych problemów mi to nie przeszkadza ale gdy jadę z żona to biedna się zawsze tak wystaszy ze mało rękoma mi szyby w aucie niepowybija. Miał już z was ktoś taki problem i czy to jest coś poważnego dzięki z góry za porady. (Skrzynia manualna 6 biegowa)
Opublikowano

Mi sie zdarzyło kilka razy takie coś ale to dlatego, że czasami nie do konca wszedł bieg, czasami trzeba było użyć większej siły do przepchnięcia lewarka. U mnie pomogła wymiana oleju. Ale jeśli bieg jest dobrze wbity i w czasie jazdy wyskakuje to będzie tak jak kolega wyżej napisał.

Pozdro

Opublikowano

wyskakująca jedynka to częsta przypadłość BMW w poprzednim aucie (E36) tak mi się działo ,w E39 mojego znajomego jest to samo.

Tak jak pisał popkan najczęściej wyskakuje jak niedokładnie ją się włoży u mnie czasem czułem ,że nie weszła do końca i nie chciała wejść za kolejnym razem - wtedy pomagało ponowne wciśnięcie sprzęgła. Moim zdaniem to już sprzęgło już masz trochę zużyte i nie rozsprzęgla w 100% za każdym razem, przez to czasem 1 nie wchodzi do końca i przy ruszaniu wyskakuje z impetem takim że kciuka lewarek może urwać i żonę przestraszyć :D