Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Kupilem takie jak Oskimos, bo tez postanowilem wymienic- moge je z czystym sumieniem polecic :)

Wania, nic trudnego- troche trudny dostep, ale wielkiej filozofii nie ma- polecam sciagnac Egr, wtedy jest latwiejszy dostep- ja wymienilem wszystkie mozliwe wezyki, bo byly w srednim stanie.

Wczesniej, ktorys z kolego podawal schematy do wersji przed liftem, gdyby ktos szukal do wersji po lifcie to: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AS71&mospid=47635&hg=11&fg=45

pozdrawiam :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ostatnio sprawdzałem i przy temp 31 stopni wyszło mi aż 8,1 :) jutro zabieram sie za czyszczenie icka bo cały zawalony owadami i odrazu zobacze jak w środku wyglada :D ps coś nie możliwe te wyniki ... seria 8,7?? strasznie duzo...

Opublikowano
"Samochód musi wykazać się niskim zużyciem paliwa - ale ponieważ normy określają dla jakich prędkości ( 90 i 120 km/h), producenci ograniczają osiągi i zużycie paliwa dokładnie przy tych prędkościach na 4 i 5 biegu wytwarzając sztuczne "dziury w gazie"."
Opublikowano

można powiedzieć że tak jest ale nie są to " dziury w gazie " ...

po prostu dla danego przepływu powietrza można byłoby dać większą dawkę , ale auto jak napisali więcej pali ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurcze z tym przyspieszeniem 80-120 na IV dziwna sprawa. Ja już robilem wszystko i ma nadal ~10s. Jak dokladnie przeprowadzacie ten test? Ja robię tak: IV bieg 80kmh i stała prędkość, stoper naciskam wraz z pedałem gazu.

Dodam że mam koła 225/45 R17 x 8'' Napiszcie jak u was?

Opublikowano
Kurcze z tym przyspieszeniem 80-120 na IV dziwna sprawa. Ja już robilem wszystko i ma nadal ~10s. Jak dokladnie przeprowadzacie ten test? Ja robię tak: IV bieg 80kmh i stała prędkość, stoper naciskam wraz z pedałem gazu.

Dodam że mam koła 225/45 R17 x 8'' Napiszcie jak u was?

dokładnie robie tak samo :cool2: koła 205/55r16 jedna osoba na pokładzie + paliwo(u mnie rożnica jest ok 0,1-0,2s jak mam na full)

Opublikowano
Z ciekawości u siebie zmierzyłem i jest 8sek , w przedlifcie w automacie na kołach 225/45 r17

Czy przy wymianie tych wężyków czysto profilaktycznie czuc jakakolwiek różnice ? Sugerujecie wymienic nawet jak wsio jest ok ?

http://allegro.pl/przewod-wezyki-podcisnienia-silikonowe-saab-3-5x2-i1673083919.html Rozumiem, ze w razie czego te są odpowiednie ?

oczywiscie ze jest sens... zmniejszysz prawdopodobieństwo rozszczelnienia ukladu podcisznienia... ori weżyki sa juz na tle stare ze lepiej je profilaktycznie wymienic :cool2:

Opublikowano
Z ciekawości u siebie zmierzyłem i jest 8sek , w przedlifcie w automacie na kołach 225/45 r17

W automacie? To chyba inna kategoria:)?

Opublikowano

W automacie? To chyba inna kategoria:)?

Wrzucam 4 bieg i cisnę, byc moze przełożenia są nieco inne.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ha! Witam po przerwie.

Zmieniłem koła na zimowe 205/60R15 i mam 8.5 - 8.7s mierzone na drodze w obu kierunkach. Wierzyć się nie chce że prawie 2s straty dają 17 calowe koła!

Opublikowano
m47n od 80 do 120 na 4 biegu ok 5 sek. Ponizej filmik

czy nie masz przypadkiem skrzyni 6 biegowej?? w 5 biegowej są dłuższe przełożenia dlatego są gorsze wyniki :) to tak jakbym w swojej 320d startował z 3 biegu :mrgreen: