Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie od dwóch dni jestem posiadaczem e60 z silnikiem diesla. Co jakiś czas po włożeniu kluczyka i wcisniesiu zapłonu samochod odpala bez problemu ale wyskakuje komunikat:

IGNITION PROBLEM YOU MAY HAVE TO PRESS THE BREAK OR CLUTCH TO START ENGINE.

PLEASE CONTACT THE NEAREST BMW SERVICE.

Wszytsko rozumiem natomiast przyczyna komunikatu jest mi nieznana bo auto odpala bez problemu. Zaznacze ze musze miec wciśniete sprzegło a to chyba normalne ? Czyktoś moze mi pomoc w tej kwesti ? Aha i ten komunikat po jakimś czasie znika podczas jazdy.

Opublikowano
Z tego komunikatu wynika, że musisz mieć wciśnięte sprzęgło lub hamulec (w przypadku automatu). Być może nie zawsze je wciskasz... W automacie nie odpalisz auta jak nie wcisniesz hamulca(własnie wtedy pojawia się ten komunikat), pewnie w manualu jest tak ze sprzęgłem.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Właśnie świeci mi się serwis aby wymienić płyn hamulcowy i nie moge wejść w manu serwisowe, i na wyświetlaczu mam napisane "ignition switch on" co to jest dokładnie i jak to wyłączyć??